kre-kreativni svijet

23.07.2014. u 21:34

nastavak moje kreativne avanture možete pratiti ovdje

0 Komentara | Print | # | ^

Mirisni štapići

01.06.2014. u 06:42

Obožavam mirisne štapiće, pa sam se sjetila kako ih koristiti a da lijepo mirišu, a pri tome lijepo i izgledaju. Upotrijebila sam mirisni sapun i naravno mirisne štapiće u raznim bojama kako bi dekoracija bila zanimljivija.




Nasumično sam zabijala štapiće u sapun. Ovako dobiveni "jež" idealno se uklapa u kupaonice, lijepo izgleda i širi miris svježine.


_______________________________________________________________________________________________

ljubitelji cvijeća dobrodošli

1 Komentara | Print | # | ^

OBOJENA JAJA

19.04.2014. u 14:00

Evo bliži se Uskrs, tako i običaj farbanja jaja. Ove godine sam se odlučila na nešto drugačije nego proteklih godina kada sam jaja bojala u luku. Sada ću vam opisati šta sam radila i kako. Bojala sam jaja krep papirom i octom, postupak je vrlo jednostavan i brz a izgled napravljenoga oduševljava svakoga.



Za izradu je potrebno krep papira u raznim bojama, ne treba više od četiri boje, ja sam koristila plavu, crvenu, žutu i zelenu. Krep papir se reže na kocke, ne moraju biti pravilne i sve jednake ali od prilike 20x20 cm, dovoljno da se omota jaje. Dok se jaja kuhaju, nareže se papir na kocke. Treba pripremiti ocat i malo uliti u posudu. Kada su jaja kuhana, malo ih ohladite ali tek toliko da ih možete držati u rukama, znači trebaju biti topla. Papir treba umočiti u ocat i omotati oko jajeta, može se omotati u više papira različitih boja, ovisi kako želite. Jaja stavljati u pvc bocu od 2l, na koju prethodno odrežete godnji dio tako da možete stavljati jaja unutra. Tako redati jaja dok god imate jaja i papira, može se koji papir staviti i između jaja. Cilj je kada se jaja naslažu u bocu da se boja koju ispušta krep papir prelazi preko ostalih jaja i tako nastaju šare na jajima. Tako neka se jaja cjede oko pola sata. Ovo obavezno raditi u rukavicama i paziti da okolo ne uprljate nešto jer se boja jako teško skida. Kada je prošlo pola sata, odmotati papir od jaja i ostaviti ih da se osuše. Prilikom odmotavanja papira uživat ćete u nevjerojatnim prizorima i šarama koje su se stvorile. Od ove četiri boje papira koje sam koristila, na jajima je bilo i roza, lila, smeđih i crnih tonova. Jaja poslije premazati jestivim uljem kako bi se sjajila i boja došla više do izražaja.

Uh koliki opis, slijede slike.
Jedna zajednička




I još koja pojedinačna.





Sretan Uskrs želim svima.

5 Komentara | Print | # | ^

MACRAME

28.03.2014. u 11:15

Macrame je vještina vezivanja čvorova u određene uzorke, koji se mogu iskoristiti za cijeli niz kreativnih uporaba. Pojam ''macramé'' je arapskog porijekla i u svom orginalnom značenju znači resa, nit. Tijekom godina ova je umjetnost i zanat pala u ne- korištenje, da bi se ponovno oživila 60ih godina s hippie pokretom i od onda se ponovno budi taj interes za drevnim zanatom.

Sada kada sam napisala u kratko što je macrame, evo zašto sam ja počela raditi odnosno plesti visilice tehnikom vezivanja čvorova. Obzirom da od prije volim plesti vunom, koncem, pa zašto ne i špagom i to golim rukama, bez raznih igala i drugih pomagala. Visilice su super za objesiti u blizini prozora ili nekog drugog mjesta u kući ili vani sa puno svjetlosti gdje bi biljke mogle rasti bez puno muke te biti lijepe i zdrave.


Prva visilica je napravljena u dva "kata", meni je to idealno za neko začinsko bilje pa onako dvije različite vrste posaditi u teglice i imati pri ruci. U ovoj je posađen habanero naranđasti(gore), za one koji ne znaju to je ljuta papričica naranđastih plodova, trajnica koju možemo imati godinama, a dolje je posađen matičnjak vrlo aromatičnog lišća koji miriše na limun, isto trajnica. Namjerno sam posadila mlade biljke tako da se bolje prilagode prostoru u kojemu će boraviti, a vrlo brzo će biti velike biljke i ukrašavati prostor u visilici.




Druga visilica je za jednu posudu, u nju sam posadila ukrasnu biljku koja se zove tradescantia, postoje razne ljubičaste, zelene, šarenih listova poput ove. To su puzavice koje vrlo brzo rastu, te izgledaju prekrasno u raznim visećim vrtovima. Isto tako sam posadila reznice od moje velike biljke koju imam, a već za mjesec dana će lijepo popuniti posudu.

4 Komentara | Print | # | ^

Nogalice

01.11.2013. u 17:09

Ovo je moj najnoviji rad, papučice za bebe dužine 9 cm, rađene od pamučnog konca. Vrlo su mekane i tople, bez našivenih dijelova koji bi mogli otpasti, te bez plastičnih dijelova. Sve je 100% ručni rad. Ja ih nazivam "nogalice" kao što piše u naslovu, namijenjene za najmanje nogice.

Ima ih u raznim bojama kao što se vidi na slici ispod.






više informacija na krekreativni@gmail.com





3 Komentara | Print | # | ^

Papučice za najmlađe

18.09.2013. u 16:56

Evo malo mojih novih radova, to su papučice-cipelice rađene od pamučnog konca za male nehodače (0-6 mj) Malo sam se poigrala i uz njih napravila privjesak u istom stilu, koji može koristiti za objesiti na dudu, torbu, kolica.....gdje god.

Kombinacija svijetlo - tamno plavo, vezanje naprijed kako ne bi skliznule sa noge.





Kombinacija roza-lila, vezanje nazad kako ne bi skliznule sa noge, a u svrhu da se vidi naprijed vezena mustra koju popularno nazivamo "popcorn".



krekreativni@gmail.com

7 Komentara | Print | # | ^

Dekoracije od tikvi

27.10.2012. u 19:18

Obzirom da volim raditi razne dekoracije od sezonskih biljaka i ukrašavati te dekorirati u kući i okolo kuće pa evo jedna moja kreacija sa tikvicama koje volim inače u raznim bojama i oblicima te pogotovo što ih sama uzgojim još su mi draže.

Evo i po koji detalj izrade.

Tikvice treba odrezati odozgor te izdubiti sjemenke. Umetnuti pvc čašu u koju ćemo staviti vode za cvijeće kako bi što dulje ostalo svježe i na životu.



Umetnuti razno cvijeće i biljke - naravno kod mene je sve sezonsko što sam pronašla u vrtu.



I evo jedne pojedinačne, ova mi je bila najdraža od tikvice koja se zove "Sweet dumpling", vrlo ukusna za jelo, a i lijepa i dekorativna tako da se sve iskoristi šta ne u jelo ide u dekoraciju.


3 Komentara | Print | # | ^

Torta

10.06.2012. u 11:43

Evo jedna ideja za izradu poklona za male pelenaše - torta od pelena, vrlo efektivan poklon, a što je najvažnije izrada je jednostavna i jako zanimljiva. Za postolje sam koristila krug izrađen od ploče, te na sredini zaljepila tuljac od kartona obzirom da će torta biti na više katova pa da ne padne koji kat slučajno.



Okolo sam prikucala volančić od ukrasnog materijala.



I slagala pelene okolo kat po kat, koliko god je pelena bilo. Ukrasiti raznim vrpcama, ružama, igračkama, možete umetnuti još stvari koje beba koristi npr. vlažne maramice, šampon za kupanje, zvečkice, igračkice za kupanje i sl.

Evo slikice gotove torte.



_______________________________________________________________________________________________

ljubitelji cvijeća dobrodošli

2 Komentara | Print | # | ^

quilling jaja

08.04.2012. u 07:48

quilling je tehnika ili umjetnost koja uključuje korištenje traka od papira koje su valjane u obliku i lijepe se zajedno kako bi zajedno stvorile ukrasni dizajn. Izrađivati se može razno: čestitke, razglednice, ukrašavati jaja, izrađuje se i nakit...

Ja sam radila ovako: od papira u boji rezala trakice 3 mm debljine skalpelom i motala oko dva štapića jer nisam imala ono profesionalno pero koje se koristi za motanje ali snašla sam se i ovako. Kada se namota skine se krugić, malo opustim i napravim željeni oblik. Oblike sam ljepila na jaja i slikicu stavljam ispod.

Sretan Uskrs svima

a slikica kao poklon :-)

0 Komentara | Print | # | ^

ORIGAMI

09.02.2012. u 18:02

Ovih dana sam se bavila papirnatim radovima, zapravo origamijem. Krenulo je nenadano jer sam htjela naučiti praviti srce od papira, kako mi je to bilo zanimljivo i super ispalo, zaredali su papirnati radovi pa stavljam slikice. Radila sam kolaž papirom jer nisam našla origami papir za kupiti.

Slijede radovi:


ovo je kreacija sa mojim prigodnim srčekima za stolnu dekoraciju a prigodom dana zaljubljenih pa neka ih samo. Stavila sam ih u posudu sa voćem i natakla na mirisne štapiće čiji se mirisi šire kućom, tako da je ispalo ugodno sa korisnim. Mislim da slika sve govori, a upute za izradu srčeka ima na internetu na raznim stranicama pa da ja ne dužim još sa izradom koja nije komplicirana tako da kome se sviđa samo treba krenuti bez straha u izradu, rezultata će sigurno biti.















Radila sam i ovu vazu koja je poklon pa evo kako je ispala isto sam učila preko interneta na raznim stranicama i evo rezultata.






















Evo iste vazice u svečanom izdanju spremna za darivanje.

























I za kraj još jedna vazica, ova je bila prva pa evo poslužila i ona kao dekoracija. Ako želite za valentinovo iznenaditi dragu osobu krenite u izradu srčeka i vazica, jeftino a zabavno a itekako može biti jedan prekrasan poklon od srca.

4 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.