kozmologija

18.10.2008., subota

Tok vremena po nuždi

Prema Zakonu obrnute proporcionalnosti prostra i vremena, promjena stvari bilo kog ranga, izraz je kvalitete stvari. Kvalitet stvari pak, usporedna je među stvarima istog ranga i izraz je njenog mjesta u vremenskom toku. Osobnost stvari.
Tok promjene stvari, ili kako se kaže, vremenski tok je po nuždi i po slučaju.
Tok po nuždi je prelaz kvaliteta u kvantitet, a tok promjene stvari po slučaju je prelaz kvantiteta u kvalitet. Tok po nuždi, predmet je ovog posta, a tok po slučaju, narednog.

Tok koji izražava smjer promjene stvari po nuždi ili u smjeru uzrok-posljedica ili kauzaliteta ili entropije a što je smjer od većeg reda ka manjem redu ili od manjeg stupnja nereda ka večem... ka največem stupnju nereda kaosu. Taj smjer je znaći drugi Zakon termodinamike ili prelaz topline iz toplije stvari ka hladnijoj. Kratko, širenje prostora u kojem su stvari ili prostora između stvari. Kako je osnovni Zakon: „kad se prostor povečava, vrijeme se smanjuje“, to če reči, da se u smjeru po nuždi, smanjuje količina odnosa među stvarima iz kojih manje promjena. Što je manje promjena to je krače vrijeme. Tom svakako treba dodati i kakvi su elementi stvari u sagledavanju rangova i jednog u drugom.
Kako je več rečeno, početno stanje „vječnog“ vremena i „0“ prostora u kome su elementi stvari identični, pa tako i čine samu stvar „identičnu“ drugoj itd. Po tom ključu. Znaći da su elementi a po tom i stvari, što su bliže nastanku to simplificiraniji a odnosi među njima učestaliji. To znači veliko vrijeme i mali prostor.... po nuždi, i nastavlja na sve složenije elemente koje čine sve složenije stvari. Dalje što je karakteristika za izraz same promjene stvari jest sam odnos. Odnos jest ako je to kretanje. Pa je na kraju suština same promjene stvari samo kretanje elemenata stvari koji je definiraju, kao i kretanje samih stvari unutar vlastitog ranga.
Relativno kretanje elemenata jest kad se elementi kreču unutar ranga stvari, odnosno stvari unutar svog ranga. To kretanje je kružno i kad je kretanje elemenata onda je to njihova roracija a za samu stvar to je spin. Ta gruba podjela, ustvari je zavisna o samom promatraču jer je element stvari ujedno i sama stvar. Ovo relativno ili kružno kretanje, povezano je na apsolutno ili linearno. Linearno kretanje ustvari je napuštanje elementa stvari ili same stvari vlastitog ranga.
Relativno kretanje stvari je zbog tog, što se čini da se ništa ne mjena, jer elementi stvari ostaju unutar stvari kao i što sama stvar ostaje unutar ranga. Dok linearno kretanje jest samo zračenje. Tako Sunce zrači sve vrste elektromagnetskog zračenja, neutrine itd., no i „materiju“ samu, tzv. sunčani vjetar.
Počnimo opet od Sunca, u srcu srca, rečenoj „bezprostornoj“ crnoj rupi, gdje su svi „elementi“ identični, ako je iz tog središta beskonačnog spina izišlo „nešto“, poremetilo je okruženje, tako da je ubrzalo spin, jer „više“ vremena znači veči broj okretaja oko vlastite osi. Da bi se uskladio spin s prostorom – širi se radijus ili širi se prostor. Tako proširen prostor, utječe na susjedni prostor, poveča brzinu vlastitog spina.....
E, kad bi sad bilo lako objasniti valno kretanje, jer, očito je da se širi u sve tri dimenzije, ali svejedno rotaciju nemoš zamisliti nego kao polje koncentričnih krugova i kao da je u svakom dijelu tog kruga nešto–zrnati prostor? Zasad se zadoljite s kvantnom mehanikom
I na kraju dođemo do sunčeve fotosfere koja se stalno „odozdola“ napaja a prema van zrači, isto tako i korona zrači svoje korpuskule. Linearno u svim smjerovima. Vlastite elemente izvan samog sebe.
Kod „opisa“ ovog toka po nuždi, sad se vjerovatnijim čini da nije od nekih maglica plina vodika i nešto sitno helija, nastale zvijezde, nego če biti prije obrnuto.
Sad se vidi i smjer „trošenja“ vremena i povečanje prostora, smjer usložnjavanja elemenata stvari i same stvari te smjer povečanja nereda......


- 17:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (11)
Rujan 2008 (7)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

svijest

Linkovi

popis postova