kozmologija

12.01.2008., subota

VODITELJI

GDJE SAM SAD TRENUTNO ?

U razdoblju od 15.-42. godine imao sam viziju, bolje reći cilj, da moram sebi razjasniti osnovna pitanja: od kuda dolazimo?, tko smo?, gdje idemo?

Razdoblje od 42.-44. traženje je “prosvjetljenja” i sam njegov doživljaj
Jasno, da se u taj moj doživljaj može i ne mora vjerovati, no nakon tog stanja, gledam svijet drugačijim očima i daleko više “vidim”. Okrenula se pila naopako: sad se ja ne mjenjam po tom što drugi kažu ili znaju, već ta znanja usklađujem s “prosvjetljenjem”
To usklađenje s “prosvjetljenjem” moguće je više ili manje ispravno ili neispravno protumačeno, no to je takvo emocionalno slaganje informacija, drugog nema.
U svemu tome ima i moj križ. To me tjera da to prosvjetljenje DJELIM s drugim. Mesijanski križ?

Naredno razdoblje 44.- 50.: je razdoblje u kom sam prosvjetljenje “približio” sam sebi.
ja se ne mjenjam po tom što drugi kažu ili znaju, već ta znanja usklađujem s “prosvjetljenjem”.

Slijedeće razdoblje: 50. do danas (60 godina) je djeljenje s drugim, što je ustvari javna prezentacija.
Znaći da sam predhodna saznanja, koja sam bar 5 put mjenjao uskladio, koliko je to moguće, na dostupan nivo. Tu sam tanak, pun mana. Došla je do izražaja moja nepismnost a umnogome prvobitna akomulacija znanja u kojoj prevladava filozofski stil izražavanja. Osim tog, zaostao sam za novim komunikacijskim sustavima prezentacije (internet), jer neznam dovoljno koristiti raspoloživu tehniku.
I Stephen Hawking navodi vlastitu muku u približavanju javnoj prezentaciji “kratka povjest vremena” a I. Kant se odvažio tek u 60.-toj objaviti prvu knjigu.

POMOZITE !

Što tražim? Našao sam! meni bliske duhom VODITELJE, članove već postojeće
neformalne blogerske duhovne zajednice.



ZAŠTO OVAKAV PRISTUP ?

Prezentacija posta “o postanku i vječnosti” kao prvog, nameće se iz interesa društva u danom trenutku. Jer, popularnije je štivo nova kozmološka teorija (primjer: kratka povjest vremena) od predstavljanja ostalih dijelova knjige: SVIJEST (čitaj: svijest, intelekt, vrijednosti), EGZISTENCIJA (narav,čudoređe,duh), SAVJEST (savjest, etika, čovječanstvo), SVIJET (prostor, vrijeme, bitak).

Usput, jedino je objavljeni post (2) “pošteno” uređen, dok druge djelove, neke više neke manje, tek treba urediti.

Pomoć izabranih voditelja, jasno uz njihov pristanak, sastojala bi se od:
- čitanja (upoznavanje) objavljenog posta, ako treba i tri puta, jer je to: “snalaženje u novoj situaciji na stari a ćesto i novi način”, uz to i vjerovanje da je ovo novo viđenje svijeta bliže istini od postojećeg
- otvaranja jednog zajedničkog bloga (web stranice) i više njih po djelovima ili stavljanje na blog nekih od voditelja jednog od djelova koje bi vodio,
- takav blog (web-str.) i blogovi, imali bi karakter članstva (svaki može ući i korigirati tekst, kao i da svaki voditelj-nosilac ima pravo (obavezu) širiti članstvo
- sudjelovati, svatko prema svojim sposobnostima i mogučnostima u koautorstvu, lekturi, redakturi, recenziji, prevođenju na engleski, dizajniranju, te domačim i inozemnim prezentacijama putem interneta a eventualno i edicijama.
- sve je to zasad oblik obostranog darivanja (meni je nagrada objava), no ukoliko od tog nešto ispadne, taj krug širenja glasiti će: MI i ONI, MI ravnopravno.

- 14:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (11)
Rujan 2008 (7)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

svijest

Linkovi

popis postova