ex Life Theater

Opet brzi odgovor na ES - ovaj put Greasemonkey, a biće toga još so tim ... a što ne bi?

Pravo proširenje za Firefox zove se Greasemonkey ... omogućava da se instaliraju korisničke skripte.

Greasemonkey, kao većina ekstenzija (ih, što pričam, nisam zaluđenik tih ekstenzija, koristim tek nekoliko komada) zahteva restart browsera nakon instalacije, a potom je zaista lako instalirati korisničke skripte.

Zašto je ovo dobro?

Ups ... ne ulazi mi se sada u neke analize da nabrajam, da kažem samo da, između ostalog, može da prilagodi web stranicu za lagodnije korišćenje.

Tako, recimo, na ES forumima ne postoji mogućnost brzog odgovora na stranici teme ... već se odlazi na novu stranicu, itd ... I sad, strašan je gubitak energije ubeđivanje da nije strašno da takvo nešto postoji, da generalno ne može da ima direktne veze s kvalitetom postova na forumu ... lakše je napraviti da to postoji nezavisno, pa makar samo za sebe, a mogu da podele i drugi.

I tako, instalirali ste Greasemonkey ... korisničke skripte su u stvari samo neki javascript koji se vrti, fajlovi s ekstenzijom .user.js ... Evo linka na baš ovaj - QR na ES u GM za FF - desni klik na link otvara kontekst meni i prva opcija je za instalaciju skripte - ili možete da klikom ispratite link, dobija se listing skripte i u gornjem desnom uglu dugme za instalaciju ... Ja bar mislim da je to jednostavno, ko bi ga znao :-)

Ovaj skript može vam pomoći ako ste registrovani na ES i volite da pišete tamo ... na stranici teme pojavljuje se formular za brzo slanje, ispod poslednje poruke na stranici, eto.

...

Sviđa se meni taj GM, uradio sam još par sitnica, ali o tome možda neki drugi put.
( petak, 26.05.2006. 14:46 )

<< Arhiva >>