Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • trill

    Ne, neće biti posao kao i svaki drugi i nitko na svijetu ne bi želio da mu se dijete time bavi...ali uvijek ga je bilo i bit će ga. Za neku legalizaciju nisam, ali za zaštitu, pogotovo zdravstvenu jesam. Ne mogu suditi o razlozima zašto se netko time bavi i jel imao drugog izbora ili nije, to svaka od njih zna za sebe. Ali, tu su i ako se pravimo da ih ne vidimo, neće nestati...

    avatar

    31.05.2005. (13:42)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Ja u nikoga ne bih pokazivao prstom i ostavljam svakome da slobodno upravlja svojim životom. Prostitucija iz očitih razloga nije baš neka zavidna profesija. Pritom, kad govorim o prostituciji mislim na sve oblike prodaje tijela za novac i na oba spola. Vjerojatno velik broj prostitutki radi to što radi zato što nema izbora (pritom ne gledam samo Hrvatsku već i zemlje s puno bijednijim uvjetima života kao npr Tajland ili Kambođa). Istina je pak i da je velik broj i onih drugih - onih koji prodaju tijelo u potrazi za lagodnijim životom od npr. šljake na tekućoj traci ili konobarenja za 1850kn mjesečno. Čak nisam siguran koja je skupina brojnija. Što se tiče prve skupine, žao mi ih je i nadam se da će uspjeti naći neki drugi način za opstanak. Druga pak skupina radi to što želi jer je komodna pa nek radi i dalje. Dapače, dao bi im radne knižice, porezne kartice i obavezne mjesečne zdravstvene preglede, pa tko voli nek izvoli (znam da mjesečni pregledi ne bi riješili problem bolesti, ali ne bi ni smetali). Mislim da će ova skupina prostitutki nestati tek kad nestane potražnja za njima. Tj. potražnja je veći problem nego ponuda - samo to nitko ne želi vidjeti. Toliko od mene o tome. Klap!

    avatar

    31.05.2005. (13:51)    -   -   -   -  

  • Lady Di

    ne odobravam prostituciju, ni žensku, ni mušku, a bože sačuvaj dječju...postoji puno drugih načina za zaraditi za kruh i mlijeko.čišćenje stubišta, raznošenje reklamnog materijala(koliko god to ljudima ide na živce),itd.prostitucija je linija manjeg otpora. pusa!

    avatar

    31.05.2005. (13:57)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Ocito je to njoj jednostavno i nema nekih moralnih problema. To je lako yaradjena lova, a ovo sto je dala kao argument je cisto licemjerje.

    avatar

    31.05.2005. (14:02)    -   -   -   -  

  • Danči

    Ja sam kratko i jasno za legalizaciju!

    avatar

    31.05.2005. (14:15)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Prostitucija postoji od kada je civilizacije i postojati će dokle god bude potražnje za tom "robom". Ja nijednu prostitutku ne opravdavam, sama je izabrala raditi ono što radi, i ne vjerujem u priče o primoranosti, neimanju drugog izbora, itd. No, ja ih i ne osuđujem. Ako voli, nek izvoli, njezin ili njegov izbor. U biti, prostitucija bi trebala biti legalizirana, kontrolirana, sa plaćanjem poreza i drugih doprinosa. Jer, i to je posao, kao i svaki drugi :)

    avatar

    31.05.2005. (14:22)    -   -   -   -  

  • blog of a down

    Radi od 0 do 24 sata. Uvijek je gužva. Pa ti to pomnoži s 600 kn. I ne moraš biti vrstan ekonomist da skužiš da su to ogromne pare. U kojem još posu je satnica 600 kn? No to je sve zbog velike potražnje, jer čujem i da je konkurencia velika. Kurve i droga se uvjek spominju u nekom mračnom kontekstu, ali da nema potražnje ne bi bilo ni ponude. Korisnici su uvjek neki fini ljudi, većinom oženjeni i s dicom... Tom problemu se uvjek pogrešno pristupa jer se korisnicima takvih usuga ne posvećuje nimalo medijske pozornosti.

    avatar

    31.05.2005. (14:48)    -   -   -   -  

  • Let me know...

    To je nečiji izbor... dobar ili loš..., ali gledala sam neki dan na TV-u intervjue sa nekim curama iz svijeta porno filma ... i one to vole raditi... naglasak je na onome vole i to smatraju poslom kao i svakim drugim....Čistiti nije degradirajuće... ni malo... ja sam to radila... mada imam diplomu... ! Truditi se, studirati i onda biti omalovažavan od poslodavaca i ne imati posla..., e to je degradirajuće....! P.s. šiša, nije hašiš ... nego nešto kao cigareta sa raznim okusima ... mentol i sl..!

    avatar

    31.05.2005. (14:54)    -   -   -   -  

  • jurop

    Zanimljiva tema, ali ponvono obojana u samo crno bijele nijanse jer je tako najlakše (znam jer i ja tako radim :) ). Tvoje p(R)ozivanje liberalizma i vapaj s upitom tko bi htio da se njegova djeca time bave ne stoji... Legalizacija u ovom smislu znači uređivanje tog djela društvene sfere pa i na način koji bi doprinio tome da djevojke od 16 ne završe kao kurve jer bi sve bilo strogo nadgledano... Nešto što postoji tisućama godina ne može se istrijebiti pa se u tom slučaju treba prilagoditi nastaloj situaciji i pokušati spasiti ono što se spasiti da. A za djecu: ja recimo ne bih nikad htio da mi djete prolazi s bilo kojom ocjenom osim 5, znači li to da trebamo ukinuti sve ocjene ili da ga ja trebam poučavat kod kuće... ne bih htio da mi kćer uzima droge, neću da mi sin vozi motor bez kacige...neću puno toga, ali hoće li mi se te stvari ostvariti ovisi uvelike o mom odnosu prema tom djetetu...ako se ono odgaja uz ljubav, pažnju i usađivanje vrijednosti onda takvo djete neće završiti kao kurva (muška ili ženska niti će trebati njihove usluge) pa me pitanje legalizacije prostitucije ne će ni zanimati... I još nešto ne misliš li da bi legalizacioja prostitucije u Tajlandu pomogla svim onim tisućama dječaka i djevojčica koji nemaju ni 10 godina a koje napaljeni pedofilni europljani i amerikanci dolaze ševiti za 50 dolara. Misliš li da bi oni u legaliziranom i nadgledanom poslu uopće mogli doći u takvu situaciju...ja mislim da ne, ali opet? :))

    avatar

    31.05.2005. (14:56)    -   -   -   -  

  • KOKI

    da, dobro si nas priupitala, tko bi volio da mu se dijete time bavi? Ja sigurno ne.

    avatar

    31.05.2005. (15:00)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    E da, ja mislim i ovo što je Jurop rekao.

    avatar

    31.05.2005. (15:06)    -   -   -   -  

  • Dolka

    Ti si konzervativna i potpuno nazadna, naravno da treba sve odobriti i prepustiti da slobodno biramo šta god hoćemo: i prostituciju i slobodan život! Mi smo kršćanska zemlja, sve je dozvoljeno, sve je dobro - jer to većina radi i želi! (hihihi)

    avatar

    31.05.2005. (15:07)    -   -   -   -  

  • southern cross

    sex industriju treba legalizirarati i priznati kao i svaku drugu granu gospodarstva (turizam, ugostiteljstvo), uz naravno kontrolu iz zdravstvenih i financijskih razloga...Na pitanje zasto se netko bavi tim zanatom odgovor je jednostavan...pa svatko od nas u zivotu zeli ici linijom manjeg otpora, brze doci do nekog odredjenog cilja, sto prije ostvariti financijsku nezavisnost i materijalni prosperitet

    avatar

    31.05.2005. (15:28)    -   -   -   -  

  • tammie

    baš sam to jučer čitala...i ostala bez teksta... slažem se s tobom... a da se moje dijete time bavi...ajme...ne želim o tome ni razmišljati...

    avatar

    31.05.2005. (15:45)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Rock, nadam se da ovaj «prst» ne znači da misliš da sam ga ja uperila u nekoga. :) Kako sam rekla, riječ je o stavu o određenim postupcima. A kako možemo pričati o raznim drugim postupcima, sasvim je prirodno i o ovome. I ti si jednom o tome pisao, ako dobro pamtim. Htjela sam vidjeti, ali ne radi ti taj dio arhive. Bila je riječ o «kategorizaciji» načina prodavanja tijela. Ja baš nisam ovim postom htjela nametnuti temu legalizacije. Ali kad spominješ, ti zdravstveni pregledi NE mogu obezbjediti sigurnost od bolesti. mogu ju smanjiti. Ali trebalo bi nakon svakog spolnog odnosa raditi pregled i ni onda ne bi bilo 100% sigurno. Sad vidim da si dodao ovo za Juropa, pa onda pročitaj i taj dio za njega. :) @Riječanka, ni ja ne osuđujem ljude, ali nedjela ipak da. Jer, ako smatram da je npr. krađa nešto loše, onda smatram i da je isto to dozvoljeno reći za prostituciju, ako tako mislim. I ne mislim da je to osuđivanje ikoga. Iako, kužim na što ciljaš. :) Kao što mi je jasno da će prostitucije uvijek biti. :) @Blahnik, slažem se da čišćenje nije degradirajuće u nekom smislu. U onome da svi trebamo čistiti i stan, i kuće, i okoliš. No, kad imaš diplomu i kad te netko stavi da čistiš ipak je SRAMOTA ZA DRŽAVU. Nije sramota za onoga ko pošteno radi. Tko god.

    avatar

    31.05.2005. (15:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Jurop, moje pitanje, dakako, STOJI. Jer, ja imam pravo postavljati pitanje, kakvo god želim. :)) Nadalje, smeta me ono što se kod nekih koji se nazivaju liberalima često pojavljuje taj neki «razuman» odnos prema toj (i nekim drugim) problematikama. Jer, možemo mi sad prodavati i bajke i priče i krojiti «idealno» rješenje, no činjenica je da ni ti, kao ni ja, niti itko ovdje može to prihvatiti kao IZBOR zanimanja vlastitog djeteta. Jer ja u to povjerovati ne mogu. I po tom pitanju je svijet uistinu crno-bijeli. Onda, o legalizaciji nisam davala stav, samo sam spomenula te rasprave. Nisam sigurna koje je dobro rješenje. Samo znam da me SABLAŽNJAVA prostitucija vezana za djecu. I da tu legalizacija neće pomoći. Pomoći će OŠTRE kazne prema onima koji to organiziraju. I za kraj, u ovom postu kritika je bila na one žene koje prodavajući svoje tijelo žele živjeti lagodno, usput se pravdajući da drugačije ne ide. A lažu, jer mnoge bi naše mame, bake, tete, sestre onda bile prostitutke, a to ipak nisu. Jer zaraditi se može i neprodavanjem sebe. @Augustin, meni to baš nije kao ugostiteljstvo i turizam, a bome kao ni grana bilo kojeg gospodarstva, ali dobro, stvar je mišljenja. :)

    avatar

    31.05.2005. (16:01)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    pročitala sam članak i slažem se sa tobom kao i sa većinom ovdje. za kakav-takav normalan život nije potrebno se prostituirati...ali ako je cura navikla na život na visokoj nozi, to je onda nešto drugo...neka samo izvoli, ali neka ne plače i kukumaće kako nema drugog izlaza i neka prihvati se rizike tog posla...ali neću upirati prstom u nju i osuđivati je....to je ipak njen život koji se mene ne tiče

    avatar

    31.05.2005. (16:14)    -   -   -   -  

  • :: e - storm ::

    Tema je na mjestu. Prije par mjeseci bila sam u Nizozemskoj koja je poznata po legalizaciji prostitucije i lake droge. Kad prolaziš red light districtom, ulicom gdje se nalaze žene prostitutke, vidiš da to izgleda kao običan posao. Svaka od njih ima svoj zatvoreni prostor i izlog, podijeljene su prema izgledu i godinama (koliko sam skužila), i svi stanovnici su to prihvatili. Nema osobe mlađe od 18, pa čak mislim ni 21. godinu koja to radi. Meni, osobno je to bilo tako glupo i ponižavajuće prolaziti tom četvrti. A da ne govorim o muškarcima koji bi izašli iz tih prostorija. Vidiš kako im oči svjetlucaju, osmijeh na licu… i sad se ja pitam kako ti ljudi imaju srca to raditi? Koliko njih je oženjeno? Nije mi jasno, a po pričanju okolo čula sam da je to moguće, kako čovjek može razdvojiti osjećaje ljubavi i zadovoljstva? Kao što sam napisala u svom postu, ništa nije bez ljubavi, tako ni ovo. Da bi to napravio moraš imati ljubavi prema tome(tzv. zadovoljstvu). Mislim da su tu u jednakoj gabuli i prostitutke i mušterije.

    avatar

    31.05.2005. (16:29)    -   -   -   -  

  • Friva

    Da, "živjeti na visokoj nozi", to si dobro napisala. Što ti misliš npr. mlada pjevačica se prostituira sa svim i svakim samo da bi mogla snimiti album, biti na TV-u, biti poznata, ali ne prima direktno novac, nego se kompenzira...mislim da više ima prostitutki muških i ženskih ovakvog tipa. Kada govorimo o prostituciji, pomislimo na žene, ali mislim da ni muškarci ne kaskaju puno za njima, muška prostitucija je u porastu, mladi dečki su na cijeni. Ne može nitko reći da se kurva radi kore kruha...Možda bi trebalo spomenuti sve one koje se prostituiraju protiv svoje volje, nadrogirane po kojekakvim vukojebinama...kažu da ni droga više nije tako unosan biznis kao prostitucija i zato je porast bijelog roblja...Pozdrav Pegy!

    avatar

    31.05.2005. (16:39)    -   -   -   -  

  • freestyler

    definitivno je sve stvar izbora, a sto je moralno ili ne, ja o tome ne bi, nekome je mozda strasno nemoralno sto ja katkada za par sati svoga rada (unovcavanja znanja) zaradim i 5000 kuna, a netko mora za to mjesecima raditi, istina je da sam se godinama trudio da dodjem katkada u takvu poziciju, ali svako se trudi i zrtvuje na svoj nacin, svako bira svoj put, svako zivi svoj zivot, njegov odabir... sto se tice konkretnog pitanja, ne bi zelio da moje djete tako zaradjuje za kruh (pokusavam ga odgojiti u nekom drugom filmu), ali ako on odluci da je to za njega najbolje... njegov izbor.... uzivaj....:)

    avatar

    31.05.2005. (19:48)    -   -   -   -  

  • ~ Kokica ~

    odlično si to napisala, slažem se od početka do kraja s tobom....nema opravdanja da se mora prostituirati zbog novaca, uvijek ima poštenih načina zarade, samo treba potražiti....

    avatar

    31.05.2005. (20:18)    -   -   -   -  

  • malena_1309

    e,a pazi ovo-kad sam ja bila 8. osnovne tri cure sedmašice iz moje škole bile su uvedene u policijski dosje kao redovite prostitutke..da stvar bude još bolja-otkrile su ih profe dok su usred sata pružale usluge kolegama iz razreda..STRAŠNO..

    avatar

    31.05.2005. (20:23)    -   -   -   -  

  • 1.78 m do ljubavi

    to je u redu. prodati pičku za lovu.

    avatar

    31.05.2005. (20:37)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    prostituciju zovu najstarijim zanatom, ali meni nikad to neće biti posao kao i svaki drugi. razumijem da je mnogim ljudima teško zaraditi za život... vjerujem da doista ima žena koje prostituciji pribjegavaju iz očaja. meni je osobno to neshvatljivo. i ja bi radije prala stubišta nego se bavila tako nečim. ne volim nikom ponaosob suditi jer nikad ne znaš kakva se priča krije iza nečijeg života. ali sigurna sam da postoje mnoge djevojke koje prostituciji pribjegavaju iz objesti, jer im se, eto, ne da rintat za malu plaću, one bi brzu lovu... ma, sve je to posljedica iskrivljenih vrijednosti u našem društvu. više nitko ne bi radio pošteni posao, svi bi lovu preko noći. ako i dupe treba prodat, neka. ja to smatram najnižim dnom do kojeg ljudsko stvorenje može pasti. što se legalizacije tiče, apsolutno sam protiv. ko da i bez toga nema dosta kurvarluka u našoj državi. pa nek me proglasi nazadnom i konzervativnom ko god hoće, baš me briga.

    avatar

    31.05.2005. (21:02)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Naravno da nisam implicirao da ti nekoga osuđuješ. Znam te dobro i ne bih to ni pomislio. Htio sam reći da ja nastojim imati otvorene poglede prema svemu. Ja nikada ne bih ni platio za sex. Ipak, ne bih ni eksplicite zabranio nekom da to radi. I sam sam napisao da se mjesečnim pregledima problemi ne mogu riješiti već umanjiti. Htio sam reći samo ovo: sadašnji prisup bavljenja prostitucijom je stavljanje tepiha preko problema. Problem prostitucije postoji i neće ga se riješiti zabranama. Naravno, ne bih volio da mi je kćerka prostitutka, ali ne bih oklijevao oženiti bivšu prostitutku ako bih se zaljubio u nju. Naglašavam bivšu, zato što je za mene ljubav sebična i ne bih mogao svoju djevojku nikada ni sa kim dijeliti. Arhiva mi ne radi -opet je valjda server netabilan (kao i obično). Moja kategorizacija je bila: 5. Porno zvijezde, 4. Eskort dame najviše razine, 3. Prostitutke u javnim kućama, 2. Ulične prostitutke, 1. Sponzoruše. Za ovu raspravu možda sponzoruše nisu adekvatne jer ovdje eksplicite govorimo o prodavanju tijela za novac (a ne ostale benificije).

    avatar

    31.05.2005. (21:10)    -   -   -   -  

učitavam...