Komentari

ekovoz.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • MANAH

    Sarajevski izumitelj Miroslav Štabek, 75-godišnjak, zadnjim se naporima i na rubu strpljenja bori kako bi svijet napokon shvatio važnost njegova izuma kojim bi mogao zaustaviti globalno zatopljenje koje prijeti cijelome planetu. Iako je svoj izum perpetuum mobile - motor koji se pokreće sam od sebe, odnosno gravitacijom, bez pomoći električne energije, nafte i ugljena, patentirao, nakon provjera, u Australiji još 2002. godine ni dan danas nije uspio naći ljude koje zanima njegov izum, a kamoli ulagače u prototip. Tako je Štabekov perpetuum mobile još samo u skicama.

    Desetljeće čekanja

    - Iako sam sa svojim izumom upoznao medije diljem svijeta, a pismo sam prije nekoliko dana poslao i predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, vi ste prvi iz medija koji ste mi se javili - kazao je za Večernji list M. Štabek, dodajući kako ga pokušava objaviti već desetljeće.
    - Osim vas, i norveški je meteorološki zavod preko WMO-a izrazio zanimanje za moj izum - dodaje Štabek, za večernji list.

    Štabek objašnjava kako se iz jezera može dobiti energija dok ono miruje, uspoređujući svoj izum s hidroelektranama - gravitacija kroz turbine radi “isti posao”.

    Ne vjeruju u učinak

    Na tome rade ljudi stotine godina pa Štabek kaže kako i nema ulagača u njegov izum jer nitko ne vjeruje kako je to ostvarivo.Pred povjerenstvom je Svjetske patentne organizacije (PCT) još uvijek jedini koji je uspio obranio svoj izum između svih gravitacijskih motora jer stručnjaci nisu imali izbora i kazali kako je to ipak moguće. Zahvaljujući patentiranju izuma u Australiji, isto je učinjeno i u BiH.

    - Posljednji i najsnažniji od svih modela nazvao sam Termogravitacijska energana treće generacije - GE3GE. Taj model može imati snagu hidrocentrale bilo koje snage.

    Kao moja reakcija na najavljene planove EU da uloži milijarde eura u traženje novih mogućnosti korištenja energije, tim pismom obavještavam Vas i svjetsku javnost, da postoji jednostavan i siguran način zaustavljanja prekomjerna zagrijavanja i onečišćavanja zemaljske površine, trajno i sigurno. Dakle, rješenje problema naše civilizacije postoji, ali još se ne koristi samo zato jer ja, kao izumitelj, nemam novca za izradu dobrog prototipa, koji će dokazati da stroj GE3GE može biti dovoljno snažan i vrijedan ulaganja u početak masovne proizvodnje - stoji, među ostalim, u Štabekovu pismu Barrosu.

    Tesle više nema ali neki još uvijek dišu...

    avatar

    19.03.2007. (23:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...