Komentari

jagode.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • Cranberrie

    kad sam bila mala i ne valjda toliko gadljiva ko sad igrala sam se s onim velikim puževima koji imaju šarene kućice... njih volim. ne volim golaće i ne volim one morske, ali volim njihove prazne kućice skupljat po plaži

    avatar

    07.05.2005. (08:00)    -   -   -   -  

  • mandarinica

    sinoć je u mom gradu padala kišica, nisam odolela ne prošetati ... i po ulici je bilo puno, puno pužića. uglavnom još onih mladih, sa onim malim, gotovo prozračnim kućicama. naravno, po običaju, sam neke sklonila sa ceste u travu. nikada nisam shvatala tu "potrebu" nekih ljudi da ih namerno (z)gaze ili tu igru dece, kada sakupe šaku puževa i onda rade to isto. zašto i otkud ta potreba za uništavanjem tudjeg života...pa makar to bio život i jednog (običnog) puža? I od jutros pada kiša...a znate šta to znači? :)

    avatar

    07.05.2005. (10:01)    -   -   -   -  

  • jagode

    kada padaju kiše iz zemlje izlaze gliste, a pojavljuju se i puževi... morski puževi me vraćaju u prošlost na more i zato ih volim... a zanimljivo je kako u prirodi vlada ravnoteža, jedni uništavaju, a drugi stvaraju i čuvaju... hvala mandarinica i cranberrie:-)

    avatar

    07.05.2005. (11:03)    -   -   -   -  

  • glorija

    ja sam se kao mala isto igrala sa puzevima. nisu mi se gadili cak ni golaci...

    avatar

    07.05.2005. (12:21)    -   -   -   -  

  • jagode

    nije čudno da se djeca vole igrati puževima, jer im ne mogu lako pobjeći:-) međutim vic me demantira: Vodi ti Crnogorac puža na lancu. U to će drugi Crnogorac " a čoveće kaki ti je to puž" A on odgovara " imo sam ja i boljega samo mi uteka"

    avatar

    07.05.2005. (13:13)    -   -   -   -  

  • mandarinica

    haha, dobar vic :)) ma ok igranje sa dotičnima, ali baš igra "kamen o glavu" .... :/

    avatar

    07.05.2005. (13:30)    -   -   -   -  

  • it's bEttEr tO buRN ouT thaN fadE awAy...

    nekima se ful gade..meni ne..:))slatke životinjice:)))

    avatar

    07.05.2005. (14:22)    -   -   -   -  

  • jagode

    Penjao se puž uz drvo, penjao, penjao 10 godina. I taman da dođe na vrh i padne. Na to će puž: Uh, vidiš što se dogodi kada se žuriš:-) puževi se uzgajaju za klopu, puževe nažalost neki razbijaju kamenjem... puževi golaći nisu poželjni u jagodama:-) fala eNaaaaa:)) i mandarinica... želim dobar odmor ovog vikenda...

    avatar

    07.05.2005. (15:07)    -   -   -   -  

  • Juliere

    ... "polako ali sigurno!" eto za mene to znaci.... i skroz su mi simpaticni kada su zivi... ne svidjaju mi se francuski gurmanski specijaliteti s njima...

    avatar

    07.05.2005. (15:11)    -   -   -   -  

  • jagode

    "langsam aber sicher" kaže se na njemačkom, a ovdje je jedan vic... Juri puž šumom i vidi ga roda. -Šta žuriš, pužu? -Došla financijska u šumu, a ja imam kuću, žena ima kuću, djeca imaju kuću. Stane bježat i roda, vidi to medo pa pita: -Gdje žuriš, rodo? -Došla financijska u šumu, a ja živim na visokoj nozi, žena živi na visokoj nozi, i djeca isto. Počne i medo bježati, vidi ga majmun te upita: -Zašto žuriš medo? -Došla financijska u šumu, a ja imam bundu, žena ima bundu, i djeca je imaju. Počne i majmun bježati, te promisli i stane: -Pa što ja trčim?! Ja sam gologuz, žena mi je gologuza, i djeca isto... - najsmiješnije mi što juri puž šumom:-)

    avatar

    07.05.2005. (15:21)    -   -   -   -  

  • Katarina_S

    Puzevi su stetocine koje zive u raznim zaklonima gdje je vlaga jako povisena. Za biljne vrste puzevi golaci predstavljaju opasne stetocine u vlaznim godinama. Veoma su opasni za mlade usjeve i u vrijeme nicanja. Kod odraslih biljaka izgrizaju lisnu povrsinu stvarajuci otvore razlicite velicine Pokojni otac se uvijek ljutio na njih,iz spomenutog raloga,ja sam se znala igrati satima...:) Polagala ih na ravnu podlogu,najcesce betonsku,nekoliko njih,u nadi da ce slijediti 'pravila' i ravno kliziti do cilja koji sam odredjivala...nikad nisu,jasno:)) Vec u startu bi svaki sebi,kao Nasi politicari.

    avatar

    07.05.2005. (15:23)    -   -   -   -  

  • tija

    aa puževi...pa kad sam bila mala..dizala bi ih sa poda, i uvik bi me fasciniralo kako bi se skrivali u svoju kučicu...ne znam bili su mi dragi...a sad ništa...kad ih vidim samo ih zaobiđem, malo su mi gadljivi! :)

    avatar

    07.05.2005. (15:39)    -   -   -   -  

  • jagode

    ajme, fala vam tija i Katya na dijeljenju iskustva s jagodama... meni su oni mali puževi povezani sa zelenom salatom iz vrta, i kada se opere još je uvijek znao po koji ostati priljubljen na list kada se servirala:-)

    avatar

    07.05.2005. (16:00)    -   -   -   -  

  • * f a j r u n t *

    kad pada kiša pa puževi izmile na cestu ja ih uvijek pokupim i "pospremim" na sigurno, na travicu. Baš sam jutros, sa starim u Botaničkom vrtu gledala jednog puža kako gmili - i zaključili smo da su to tako benigne životinjice. U Portugalu svi žderu puževe, ali kad sam bila tamo jednostavno nisam mogla...

    avatar

    07.05.2005. (16:31)    -   -   -   -  

  • pache

    ja volem male puzeve , uvik ih micem sa ceste posli kise da ih neko ne zgazi ;))))

    avatar

    13.05.2005. (18:29)    -   -   -   -  

  • tija

    ajde piši malo o violini...za promjenu....nju volim pa mogu nešto napisat o njoj.....o pužu sam pisala prije! :)

    avatar

    13.05.2005. (20:13)    -   -   -   -  

  • autor: XVII, misto radnje: Split...

    haha, a tvoja kartilina je meni stigla sa jednin brzinskin pužen, e... nije se puno čekala, a jok, e...

    avatar

    13.05.2005. (20:34)    -   -   -   -  

  • Mala iz Grada

    meni puži znače ovo : PUŽI PO PASTIRSKI Friške puže oprati u malo vode tek toliko da s njih otpadne zemlja koja se nakupila poslije kiše. U već zapaljenu i dobro razgorenu vatru stavljati puže u lug. Pustiti da se malo čine. Čut će se cvrčanje, a poneka kućica će i puknuti. Tako spravljeni pečeni puži jedu se s prirodnim pantarulom. Odlomi se lijepa tvrda grančica i njom se vadi meso iz puža. *Kad doma spravljate puže na pastirski, treba ih staviti na gradele, a tu već neće biti problema s malim pantarulom.

    avatar

    13.05.2005. (20:58)    -   -   -   -  

  • Predah između ratova

    puževi su mi simpa stvorenja...iako imam jednu ružnu uspomenu na njih...točnije, oni na mene....pusu šaljem...neće valjda pojest jagode :)

    avatar

    13.05.2005. (21:40)    -   -   -   -  

  • jagode

    taman sam rekao kako mi je dubrovački bliži od splitskoga, a ona mi uleti s pantarulom:-) glavno je da svi volite ta mala stvorenja, svaki na svoj način... i valjda puževi neće pojesti jagode:-)

    avatar

    13.05.2005. (21:53)    -   -   -   -  

  • E g i p ć a n k a

    zakasnila sam sa pričom o puževima, ali u Dalmaciji iste te puževe (spuže) kuhaju i jedu, rekoše mi da su ukusni...hmmm neka hvala, prije bih rekla da su slinavi...puževi na salatu bljak.

    avatar

    16.05.2005. (03:52)    -   -   -   -  

  • jagode

    ovi na salati su još živi... a nisi zakasnila, nego si došla "puževim korakom", kao u vicu gore... a evo i jedan vic dole: Kako je puž pogino? - Bacio pogled u utičnicu:-)

    avatar

    16.05.2005. (16:01)    -   -   -   -  

  • dexterious

    Znam da sam se kao mala bojala onih morskih puževa... to mi je bilo ljigavo... sad mi je svejedno... puž-muž :)

    avatar

    17.05.2006. (18:54)    -   -   -   -  

  • M.H.Švabica

    Volim puževe, dragi Jagode, ako ih samo ne moram pojesti! 5 :-)

    A znaš li da su puževi i odlično igračke...? Pazi: nekoć, u lijepšim vremenima kada bismo se nalazili kod Nane na odmoru, često bi djeca - naša kao i rođaci i nekoliko njih iz susjedstva - se skupoljali u Naninoj avliji, te bi svako sebi 'svoj' puž tražilo i postavilo u sredinu s šakom travom punjenog lavora... Onda bi počela pjevati nešto kao "Puzi, puzi, rogove, ako nećeš puziti, ja ću tebe ubiti, sjekirom po glavi na zelenoj travi!" (ne preuzimam odgovornost za sadržaj pjesme, nije od mene!)
    A šta misliš što bi se desilo....? Ispružili bi puževi svoje rogove i počeli bi puzati prema rubu lavora... kao da su shvatili da trebaju se spasiti! (I ne boj se, nikad ne bi ih ubili, već opet negdje u travu metnuli.) Pobjednik igre bi bio ono dijete, čiji je puž prvo stigao sav na rubu lavora! 5 :-)

    Ovaj vic u zadnjem Tvom komentaru je odličan, zasluži ćistu 5icu! 5 :-) I baš se sjećam da si nam jednom pokazao pomoću linka neku slikuna kojoj se pokazalo kako se može začas crtati neki puž...

    Bezbeli jagodasto srdačni Ti voooZdrić moj pun najljepših želja i [...] za Tebe! 5 :-) PS.: A sviđa li Ti se moja 'kapljica', moj avatar?

    avatar

    17.05.2006. (23:06)    -   -   -   -  

  • =)°~°~L0v€

    meni puzevi ne znace nista samo vilim one male slatke... cmox!!!

    avatar

    18.05.2006. (19:52)    -   -   -   -  

učitavam...