Komentari

esperanza.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Paučina mojih misli

    a što možemo.......

    avatar

    04.05.2005. (11:21)    -   -   -   -  

  • neno u sredini

    pa ne bi se bas slozio ....ne dozivljavamo intenzivno ali to ne znaci da nas takve stvari ne potresu .neke emocije muski nece nikad pokazati .jednostavno , nije muski .

    avatar

    04.05.2005. (11:36)    -   -   -   -  

  • more~snova

    zvuci kao nesto sta je nilo interesantno za pogledat, bar nama zenama

    avatar

    04.05.2005. (12:22)    -   -   -   -  

  • pegy

    Mislim da je stvar u tome da nekad jednostavno muškarci ne mogu shvatiti žene, kao što ni žene ne mogu muškarce. Drugačiji je način razmišljanja, no ja ga ne bih nazvala kod muškaraca – muškom površnošću. Jer, i žene su ponekad takve, kada žele jako puno pažnje, gledajući sebe i ne razmišljajući da je to možda sebično. Govorim stvarno generalno, ali uvjerena sam da muškarci jednako osjećaju i senzibiliziraju se za mnoge stvari, samo drugačije to ispoljavaju. Više pričanja i pokazivanja emocija ne znači nužno i da ona j ko manje priča, manje osjeća. Konkretno, mislim da žena pri spontanom pobačaju doživljava to na jedan način, muškarac neki drugi. Kao uostalom i za porod. No, oboje osjećaju.

    avatar

    04.05.2005. (12:54)    -   -   -   -  

  • Cookien svijet

    ne bi ni ja rekla da su muškarci površni. površnih ljudi ima i među ženama i među muškarcima. istina, muškarac bi teško mogao shvatiti ženinu bol nakon spontanog, ali to ga ne čini površnim. iz vlastitog iskustva znam da ima muškaraca koji neke stvari proživljavaju puno intenzivnije nego žene. pritom ne mislim na nogometne utakmice :))

    avatar

    04.05.2005. (13:25)    -   -   -   -  

  • supatnik

    zašto bi uostalom žene razumjele muškarce i obrnuto poanta i je u spajanju nespojivog

    avatar

    04.05.2005. (14:02)    -   -   -   -  

  • my-way

    najvažnije je da pokažu interes, daju do znanja da su tu, a skužiti kako se netko u određenoj situaciji osjeća i kako reagira i zašto, nije baš jednostavno ako se sam ne nađeš u istoj, a i onda svatko reagira na svoj način

    avatar

    04.05.2005. (14:10)    -   -   -   -  

  • verde

    Vjerojatno si mislila na onu "mušku površnost" kod tretiranja tipično ženskih problema. To bi ja prije nazvala nekakvim odustajanjem ili naprosto lijenošću da shvate nešto što nikada neće moći iskustveno doživjeti. Utoliko im se to može oprostiti, jer oni su, čak i kad su emotivni, praktični i iskustveni tipovi.

    avatar

    04.05.2005. (14:19)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Mogu oni donekle razumjeti, ali u samu bit nikako ne mogu prodrijeti, ja sam svjedočila puno puta takvim nedostatkom razumjevanja mog muža i jedino sto sam uspjela, je sebi utuviti u glavu da on nema centar za razumjevanje takvih stvari i tako sebi olakšala.

    avatar

    04.05.2005. (16:00)    -   -   -   -  

  • armin

    draga esperanza naravno da se neću složiti....mislim da mješaš različite kategorije i to samo s emocijama nema veze... emocija je ganuće ili duševno stanje, afekt i sl., prema tome imaju ih ili nemaju podjednako žene i muškarci...za razumjeti nečije emocije treba biti emotivno osviješten a to može svatko onaj tko se potrudi bez obzira na pol, samo naravno to treba osvijestiti i naučiti, sam ili uz nečiju pomoć.......tvoj primjer ima veze s načinom funkcioniranja i obrascima ponašanja na koje smo naučili...kao što je moderna žena mahom emancipirana i osvještena tako i muškarci mijenjaju polako svoj habitus i evoluiraju odnosno emancipiraju ( smješak autora ) se na jednu drugačiju razinu...nemaju više predrasuda ili ih imaju manje nego nekada.... govorim u svoje ime naravno ali mislim da nisam izuzetak...i još samo kratki aneks ( opet smiješak ) ne želim pametovati već sam objelodanio svoj stav...ovaj aneks je posljedica reakcija koje sam dobio na nekim blogovima... uvijek sam spreman na dijalog, dapače ali očekujem pamet i argumente....

    avatar

    04.05.2005. (20:58)    -   -   -   -  

  • glorija

    to je sve individualno. postoje senzibilni muskarci i senzibilne zene. kao i bezosjecajni muskarci i bezosjecajne zene.

    avatar

    04.05.2005. (21:57)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Mislim da si općenito gledano u pravu, a Lada Kaštelan je majstorica od pera, pa mogu zamisliti da je komad bio odličan.

    avatar

    05.05.2005. (00:11)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Meni je ostala nezaboravna slika iz rodilišta. Došao sam svojoj ženici i sineku u posjetu. Na prozor. Pogled mi je prošao po sobi gdje su bile i ostale rodilje i još neke žene. U toj sobi je bilo toliko sudbina da čovjek ne povjeruje. Od žene koja je bila tužna što je rodila curicu (nezamislivo ali istinito) do sjaja moje ženice koja je rodila dijete. I svaku sudbinu si mogao isčitati. Nezaboravno.

    avatar

    05.05.2005. (08:13)    -   -   -   -  

  • mayday

    Ne moraš biti muškarac da bi muškarca razumio. Ni žena da bi razumio ženu. Ako možeš bilo koga razumjeti. Npr. Nisam živjela u doba Michelangela, ali mogu shvatiti njegova djela i pojmiti vrijeme u kojemu je živio. Mislim da ima jako puno muškaraca koji razumiju žene, kao i obratno. Po mom mišljenju pretjerujemo s razlikama,a premalo inzistiramo na zajedništvu. Voljela bih vidjeti predstavu.

    avatar

    05.05.2005. (08:15)    -   -   -   -  

  • jibica

    Masu puta niti žene ne razumiju žene.... da li je to zato što ne žele razumijeti ili ne mogu, ne znam, ali žalosno je to.... :)

    avatar

    05.05.2005. (09:04)    -   -   -   -  

  • Dnevnik jedne već pomalo ispiz*ene mame

    Vidiš, to je istina šta si napisala, a redom svi ovdje pripadnici jačeg spola ti se suprostavljaju. Neće da priznaju da je istina. Sve

    avatar

    05.05.2005. (09:42)    -   -   -   -  

  • dva

    ja bih nešto drugo iskomentirala- užasno mi ide na živce što se uvijek najbolja mjesta u kazalištu ostavlju za "viđene" ljude, one na funkcijama, i novinare-ponekad. Mislim, ko da bi njima kruna sa glave pala da se pomiješaju sa običnim pukom. A najgore od svega je što uvijek ima praznih sjedala, tj oni se ni ne pojave!

    avatar

    05.05.2005. (09:54)    -   -   -   -  

  • akvarel

    Kaže poslovica: "Sit gladnome ne vjeruje." , a ja dodajem: ne vjeruje jer neće! Neka jedan dan bude gladan i shvatit će da nije baš jednostavno i zabavno. Znam, ne mogu muškarci jednostavno postati žene (ili obrnuto),ali mogu pokazati zahvalnost Nebesima što neke situacije nikad neće morati proživjeti !

    avatar

    05.05.2005. (13:03)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Pa očigledno je predstava bila dobra! Ja sam malo osjetljiva na te stvari jer u ovom trenutku znam više od 5 žena koje ne mogu zatrudniti - muče se i baš mi je to tema za popizdit...

    avatar

    05.05.2005. (13:22)    -   -   -   -  

  • jazzie

    A onda još muški komentari... :(

    avatar

    05.05.2005. (13:23)    -   -   -   -  

  • buba mara

    to je sigurno fantastična predstava!

    avatar

    05.05.2005. (17:12)    -   -   -   -  

  • Već što sam ovakva..

    Ajde da kažem nešto,unatoč bljutavoj kavi koju pijem..Fuj.pa i logično mi je da muško nemože svatit iskustvo poroda i pobačaja jer ga ne prožive,šta ne?ali nema tu krivnje..jer priroda je rekla tako.pa onda što ćemo,svaki ima svoje.i normalno da nemože nitko općenito skroz skroz baš skroz svatit ovog drugog jer nije u njegovoj koži..to se ni ne traži. nije nikome ovdje teže ili lakše,, samo moram reći da je opet drugo to što se proživi i suosjećanje koje se od nekog očekuje..a to svako može dati,bio muško ili žensko,,a ima nas svugdje svakakvih,to je to,i ta krivnja nema nikakvog smisla.

    avatar

    06.05.2005. (09:16)    -   -   -   -  

  • MT mafija

    Evo još jedan muški komentar: pa dobro moguće je da vama djelujemo površno i istina je da postoji veliki broj muškaraca takvih kakvim su opisani ali zar stvarno misliš da muškarac ne može imati duboke osjećaje tuge, radosti i slično?

    avatar

    06.05.2005. (13:24)    -   -   -   -  

  • Pod urom

    Mafijo - naravno da duboki osjećaji tuge i radosti ne mogu biti podijeljeni po spolovima! Ne to - nikako ne! Ali, govorim isključivo o ženskim iskustvima, koje muškarci samom činjenicom što to jesu - ne mogu osjetiti. Isto vrijedi i za tipično muška iskustva (primjerice, odsluženje vojnog roka - nekad...)!

    avatar

    06.05.2005. (14:15)    -   -   -   -  

  • mayday

    Čuj, Nado, kakve ti se to reklame ubacuju u blog? Ili to samo meni? dok ga otprem, upadaju mi nekakve blesavoće.

    avatar

    06.05.2005. (21:20)    -   -   -   -  

učitavam...