Komentari

gemini.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Čast i Mač

    E ovo ja zovem lepa samurajska priča... Ali ako je već napravio sepukku, Yoshi bi mu časno trebao odsjeći glavu nakon "Zbogom". No i bez toga je jaka, pjesnička... Borba nikada ne prestaje, a ožiljci ostaju... zauvijek... :):):)

    avatar

    09.04.2005. (10:23)    -   -   -   -  

  • gemini

    shvaćaš li ti krovin san koliko smo napredovalu u ovo kratko vrijeme... shvaćaš li ti da smo mi zapravo neke gadne reinkranacije moćnih... nečega/nekoga. tek se pojavismo, a već čistaćice i tajnice bježe od nas u panici sa stravom na licu!!! zamisli, još malo i bojat će nas se i portiri. a to su zapravo pravi upravitelji naših institucija. to je masnonska banda koja iz sjene rovari, vuče konce i konopce cijelokupnog kapitalističkog sustava...:):):):):)

    avatar

    11.04.2005. (18:11)    -   -   -   -  

  • KISELO ČARANJE by MISERY

    opla:)...napokon našla vremena pročitati ovaj uradak...mnogo lepo.......svaka čjast:):):).....

    avatar

    15.04.2005. (10:25)    -   -   -   -  

  • funky

    hihihi...vidim promjene...još uvijek sam lijena i ne pročitah priču, ali navratim svako malo...ljubim!!! -i pročitat ću, obećajem!- :)))

    avatar

    29.04.2005. (14:35)    -   -   -   -  

  • Blogerov blog :D

    hehehe vrlo lijepo.... samo me malo smataju oni vilenjački lukovi u toj samurajskoj priči.... daj malo zaboravi tog Tolkiena:)) "Na začelju u lakim kožnim oklopima sa maskama na licu njihovi strijelci. Brzi, smrtonosni, precizni, naoružani vilenjačkim lukovima visokima gotovo kao i oni sami"

    avatar

    29.04.2005. (17:15)    -   -   -   -  

  • gemini

    zao mi je blogeru što te moram razočarati, ali nisi u pravu glede vilenjaka i Tolkiena. naime, kad sam pisao o zelenim kožnim oklopima, ako nisi znao u drevnom Japanu tip i klan postrojbe bilo je naglašen bojom, a pošto je to razdoblje japanske povijesti obilovalo raznoraznom bojama i njihovim kombinacijama, tako se između ostalog u cijeloj toj priči našla i zelena boja. što se tiče samog materijala oklopa, e vidiš, oni su bili izrađeni od kože. dakako, da je bilo i oklopa sa metalnim dodacima (chainmail i platemail), ali oni su, kao i spektar boja na oklopu odavale određeni status osobe koja ih nosi tj. samuraja. Obične postrojbe, pak, nosile su pretežno košne oklope. druga stvar su maske koje su zapravo sastavni dio samurajskog oklopa, a njihva je raznolikost također predodređena statusom osobe u društvu tj. kolika je faca on zapravo bio. mislim da te ne trebam podsjećati da je Japan sve do druge polovice 19. st. bio feudalno uređeno Carstvo. i zadnja, ali ne i najmanje važna stvar su lukovi. kad sam ih opisao kao vilenjačke lukove nisam mislio na to da njima rukuju vilenjaci ili da su pak izrađeni od strane vilenjaka, već sam naprosto želio naglasiti gracioznost i preciznost njihove izrade u čemu su japanski stari majstori bili stručnjaci. da zaključim (ogladnih pisajući repliku) u toj cijeloj priči, uz svo dužno poštovanje spomenutima, nema traga vilenjacima ni Tolkienu:) pozdrav!

    avatar

    29.04.2005. (19:21)    -   -   -   -  

  • Blogerov blog :D

    hehe, vrlo podrobno objašnjeno, ali usprkos tome, taj pridjev vilenjački apsolutno, po mom skromnom mišljenu, ne spada u priču, jednostavno kvari cijelu atmosferu..... moja primjedba se uopće nije odnosila na oklope tako da u tom segmentu je obrazloženje više nego suvišno....... pokušavaš predočiti stanje prije bitke u feudalnon japanu, što si i uspio to tog djela s vilenjačkim lukovima :) a razočaran i nisam.... za to je potrebno malo više od toga hehe

    avatar

    30.04.2005. (03:13)    -   -   -   -  

  • Blogerov blog :D

    sry, što sam još želio spomenuti, ne vidim razlog zašto uspređivati relno opće poznato savršenstvo japanskih majstora oružja, s nekim skandinavskim mitovima i legendama......

    avatar

    30.04.2005. (03:17)    -   -   -   -  

  • Čast i Mač

    ma viđe nekiijeh manijaka sa lijeve strane... LOL :):):)

    avatar

    30.04.2005. (06:18)    -   -   -   -  

  • Blogerov blog :D

    LMAO kovin...... da manijak.. da citiram dvornika : "manijak, manijak to ne može biti svak, kad ga vidiš tvoje srca kuca tikatakatak " hehehe ;) gemini.... još mali dodatak, pošto me tvoj tekst vrlo imponirao, pa sam još malo razmišljao o njemu... "Na začelju u lakim kožnim oklopima sa maskama na licu njihovi strijelci. Brzi, smrtonosni, precizni, naoružani vilenjačkim lukovima visokima gotovo kao i oni sami" Očito si tom rečenicom želio iskazati vlastitu fasciniranost, i istovremeno, naravno, pobudititu istu kod čitatelja, strijelcima i njihovim dugim lukovima. Bio si na svakako dobrom putu, do onih vilenačkim :)..... po mom mišljenju mogao si upotrijebit slijedeće činjenice koje su poznate o japanskim dugim lukovima npr. duljina od 2,3 metara, asimetrično građeni, sa nevjerovatnim dometom.... itd... tako da i onaj dio "visokima gotovo kao i oni sami" nije da baš štima :) jer ne vjerujem da ju u feudalnom japanu bilo mnogo dvometraša ROFL Koliko je to oružje bilo smrtonosno, pogotovo kada je bilo korišteno s čeličnim stijelama (zločesti japanci, na kave ideje ti dolaze :)), mogu se ovdje pročitati: http://ejmas.com/jcs/jcsart_denig_0301.htm još jedan vrlo interesantan link koji moraš pogledati :)) : http://eclay.netwiz.net/translat/kyudo.htm etoo toliko o tome za sada vozdra:)))

    avatar

    30.04.2005. (11:12)    -   -   -   -  

  • gemini

    cijeneni blogeru kad se već isprevljamo evo dvije replike na tvoja dva zadnja komentara: 1. vilenjaci su bića indoeuropskih mitoligija, a ne samo germanskih; 2. dugi samurajski lukovi kakve danas znamo proizvod su 2. polovice srednjeg vijeka, dakle negdje u doba mongolskih osvajanja, dok su lukovi prije toga uredno bili kraći...:):):):)

    avatar

    01.05.2005. (19:55)    -   -   -   -  

  • Epistulae ad divos (quorum est mirabile loqui)

    Eto i ja došo da vidim- osto bez texta! ne znam što se mota po tvojoj glavi al je DOBRO! suvišan je svaki komentar priča govori sama za sebe, majke mi skoro sam osjetio miris- pozdrav! (da bog da imao gadnih probavnih problema od one janjetine)

    avatar

    06.05.2005. (12:12)    -   -   -   -  

  • gemini

    gledaj play, nema tih probavnih smetnji,,, izazvane mladom, vrućom, slasnom ličkom janjetinom, hrskave korice, mekanog, sočnog mesa koje se naprosto topi u ustima, zaliveno crnim velebitskim pivom, a prije svega, da napomenem kako je apetit otvoren sa debelih deci aromatične hercegovačke rakije žućkaste boje koja pali usne poput pustinjskog sunca i udara ko kopito ovečeg magarca,,, koje ne bi moglo riješiti par listića troslojnog WC papira ružićaste boje mirisa breskve:):):):) ...srećom što sam pacifista inače bih zbog tvojih ljubomornih ispada bio primoran predefinirati tvoju reljefnu zurku:):):)...pozdraffff!

    avatar

    06.05.2005. (21:35)    -   -   -   -  

  • Epistulae ad divos (quorum est mirabile loqui)

    gori u paklu sadiste odvratni!!!!!!!! natjerat cu korvina da ti kaže -To što je rekao-!!!!!!!!!!!!!!!!!! onda bumo vidli ko će kome pričat o janjetini..........

    avatar

    07.05.2005. (13:01)    -   -   -   -  

  • gemini

    :):):):)....play, zaboravih napomenuti da smo gore spomenuti ručak navečer zacementirali odličnim misericordijinim koktelom (vodka+energizer) mljac! :):):)... što god da ti moj pobratim ispriča ne može pokvariti sjećanje na slasni miris i okus mlade ličke janjetine...:):):)

    avatar

    07.05.2005. (18:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...