Komentari

zaustavnatraka.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Mariano Aureliano

  Od navedenog životinja je: kokoš.

  avatar

  01.07.2018. (17:38)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Lijepi tekst.
  Molitva misao koristi da bi prevarila misao. :)
  Ima još takvih djelatnosti koje također koriste misao i samu sebe da prevare misao.
  U stvari, griješim, ne radimo ih zato da se riješimo misli, nego je to samo ugodna nuspojava. :))

  Kako bilo,
  Ovaj tekst zaslužuje jedno pribranije čitanje! :)

  avatar

  02.07.2018. (00:07)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Apsolutno se slažem sa tom postavkom, da naša misao gradi našu stvarnost i da je 'prvorazredna', a ne 'četverorazredna' ( to čak i zvuči simpatično al nema veze:)) ) pojava, al ovo dalje, čula-emocije ili emocije-čula.........to je takav koloplet da se ne bih bavila redosljedom.

  I onda, postoji taj 'set' čula koja nisu ova standardna čula, kojs funkcioniraju prije nego dospijevamo misliti, kaj je s tim?
  Ne bih to znala kategorizirati.

  Svejedno, bitno je reći da čovjek od (religioznih ili ne) praksi koje satiru, ignoriraju misao, a 'pumpaju', hrane, podižu duh IMA koristi u praktičnom, 'nesvetom' (iako ništa nije nesveto), svakodnevnom životu.
  (Jer mnogi to ne znaju, misle da je to neka sofisticirana pre***ancija)
  Za nas prosječne , rekla bih da je to umirenje. Stabilnost.
  Nedodirljivost.

  :)

  avatar

  03.07.2018. (07:43)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  @Lilianke - Misao je stožerna, naše "ja" unutar mentalne sfere nalazi se u sredini između "gore" i "dolje". Na dolje su astralna i eteričko-materijalna sfera, a na gore budhička i atmička sfera. Rekao sam da je misao prvorazredna, emocija drugorazredna, a osjetila da su trećerazredna. Zašto baš tim redom? Ako misao dokinemo, ako smo u stanju ostati posve i dubinski bez misli, uz zadržanu punu budnost, onda se događa da naše astralno/emotivno tijelo postaje prozirno i posve čisto, a tada se na misterijski način ono povezuje sa svojim duhovnim komplementom ili budhičkom sferom, sferom duhovne intuicije, pravom domovinom duše, čiji jedan aspekt je poznat kao ananda ili duhovno blaženstvo. Dakle, dokinućem misli astralno tijelo počinje zrcaliti budhičku razinu i poprima obojenje nebeske radosti, a to se dakako tada prirodno i spontano prelijeva i na eteričko-materijalnu razinu, i čovjek počinje vidjeti aure, čakre, eteričke predijele, devičke živote koji anđeoski izgrađuju planet itd. Dakle, cijela se njegova osjetilna percepcija mijenja, rasvjetljuje i prosvjetljuje. Na taj način emocije svojom povezanošću s nebeskom radosti ili budhičkom razinom zaista neposredno i jasno mijenjaju život čula i time čula pozicioniraju na treće mjesto. Kao što je duhovni komplement astralnog "tijela" ili nosača svijesti budhičko "tijelo" ili sama duša, tako je duhovni komplement eteričko-fizičkog svijeta atmička sfera ili sfera Božanske Iskre, sfera samoga božanstva. To znači: kada se probudimo u atmanu, tj. kada spoznamo da smo Bog, ujedno se budimo i u svjetlosnom tijelu koje više nije sačinjeno od dijalektičkih etera, nego sada od svetih kozmičkih etera, zadobivamo besmrtno svjetlosno tijelo koje nas čini imunima na mijene života i smrti i od nas otklanja obvezu reinkarniranja. Obukli smo košulju sretnog čovjeka. Time se obistinjuje drevna ezoterna izreka: kako gore, tako dolje, a čovjek konačno postaje potpuno, dovršeno biće čiji atman sjaji u tijelu, a duša u njegovoj emotivnoj prirodi.

  avatar

  03.07.2018. (13:07)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Kaže se da imamo budno stanje, stanje sanjanja, stanje spavanja bez snova i turiya (ili četvrto) stanje koje nije ništa drugo nego ekran na kojem se prikazuju ili filmsko platno na koje se projiciraju sadržaji prva tri stanja. Turiya je tako svjedočenje onkraj samozrcaljenja. Za prosječna čovjeka, budno stanje je stanje budnosti njegova fizičkog mozga, stanje sanjanja je njegova polusvjesna prisutnost na nekoj od astralnih razina (tj. isključivo na onoj najbezvrijednijoj razini, razini sanjajućeg samozrcaljenja, iako ne mora uvijek biti tako, što znači da katkad Satguru putem snova može pokloniku ili učeniku davati instrukcije ili nadahnuća), dok je duboko spavanje bez snova njegova nesvjesna prisutnost na mentalnoj razini. Mentalna je razina tako uglavnom posve nedokučiva za prosječna čovjeka, osim putem kolektivnih impulsa koji mu dolaze iz podsvijesti, dok je astralna razina prosječnom čovjeku dostupna samo kao polusvjesni, sanjareći ili emotivni odgovor na vanjsku stvarnost, ili, drugim riječima, uglavnom kao karmički odgovor unutar mreže sudbine. Turiya sviješću svjedoka osvjetljava astralnu sferu i pretvara je u lucidne snove ili, drugim riječima, u magiju. Ona osvjetljava i područje dubokog spavanja bez snova ili mentalnu sferu i iz tog područja na svjetlost svijesti izvlači univerzalne kozmičke sadržaje. Međutim, najveća slava turiya "stanja" ili "stanja" ekrana jest njegovo vlastito obistinjenje, koje ukazuje na stvarnost onkraj trostruke, fizičko-emotivno-mentalne Kreacije. Turiya osvjetljava trostruki svijet, ali samom svojom prirodom odlazi i onkraj njega, u svoju vlastitu samobitnost. To je svijet budhija ili duhovne duše.

  avatar

  03.07.2018. (13:57)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Hvala! :)

  avatar

  04.07.2018. (10:02)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Ovo otvaranje-zatvaranje, kak im se da?
  Oni nisu čuli da pametniji popušta...............................
  nisu se mogli dogovoriti čija je želja važnija da se ispuni?

  avatar

  04.07.2018. (19:07)    -   -   -   -  

 • jelen

  Mislim... da ću popiti još jedno pivo...
  Samo da ti odgovorim na pitanje
  "na kojoj sljedećoj šetnji sada radite"
  - sada radim na najjačoj iz serije "megašetnji" po gori Ivanščici, tzv. Lost in the WIld Project. Nešto što nisam stigao prije Camina, pa sada dolazi na red.

  avatar

  04.07.2018. (20:37)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...