Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Diadema

    Hehehehee, dobar ručak. Tko zna, možda bolji od graha. Mene ti ovaj praznik ništa ne znači niti je ikad značio.
    Dovoljno da se sjetim prvomajskih povorki, parada...ajme, kojih li nebuloza! Pa uz to spartkijada i sve ostalo što i de uz to.

    Ne znam zašto ali nikad ne bih probala onaj poznati maksimirski grah. I da slučajno šećem taj dan tamo, jednostavo mi je to nekako nefensi, hehehehe. LP

    avatar

    01.05.2018. (17:11)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    ionako bi ti grah teško pao pa ovako ti dodje kao olakotna okolnost.......Čestitam ti Praznik rada

    avatar

    01.05.2018. (17:11)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Nikad ništa nisam imala protiv parada, jestivih proslava, sindikata
    u obliku svinjskih polovica, ali dobro znam da je smisao jednog i
    drugog pomoć radniku, čovjeku, da ima život dostojan toga čovjeka.
    Smisao nije ni grah ni janjetina (znam da ti to znaš), dajte konačno
    radniku zasluženo, tu završava prvomajska ili prvosvibanjska priča.
    Drago mi je da ste vas dvoje protegnuli noge:)

    avatar

    01.05.2018. (17:26)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Drugi put dođite do mene, pa bismo išli na Avalu.

    avatar

    01.05.2018. (17:41)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Ja redovito na 1. V. grilam kod kuće.

    avatar

    01.05.2018. (18:46)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Ovidijeve metamorfoze su ozrcaljene u tvom postu...
    radnici nisu grah... oni su ihtus vječnosti...
    svaka ti čast na simbolici ručka...
    današnjeg... :)

    avatar

    01.05.2018. (19:40)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Neko reče: danas nije praznik, samo je neradni dan! :-)
    A šta fali Josipu Radniku, skupa ili pojedinačno;)
    Ako, vremena se mijenjaju, valja nama živjeti s novim tendencijama :-))
    I da, prošle godine sam prošla kao vi, restoran su morali zatvoriti na 2 sata zbog najezde gostiju. Popili smo samo kafu i ...
    ...i ove godine ostali doma. ;)

    avatar

    01.05.2018. (20:17)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Svaki ovakav dan je prilika za neku vrstu manipulacije. Na današnji dan sindikati dobivaju priliku za svoj show i za pokušaj da nekako opravdaju svoje pretjerane plaće. Ali teško im to može uspjeti. Preneuvjerljivi su, jer jednostavno nisu u istom košu s onima za koje se navodno bore. Oni su u stvarnosti u košu s političkim elitima, crkvenim elitama. Svima njima odgovara da su ljudi nezadovoljni, jer ako postanu zadovoljni, oni sami više nemaju svrhu. A crkva je jako dosljedna u svom nastojanju da posere sve što nije ona smislila, od noći vještica do Josipa radnika. Uvijek su spremni nešto novi podvaliti i izmisliti.

    avatar

    01.05.2018. (20:29)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Moram te ispraviti. Taj grah i kobasica nisu ''besplatni''. ;-))))

    avatar

    01.05.2018. (20:33)    -   -   -   -  

  • geomir

    I odrednica RADNIK može odvest na drugu adresu!! :-)))

    avatar

    01.05.2018. (20:37)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @toma, zar nisi uočio kraticu tzv ispred besplatnog graha :-)?

    avatar

    01.05.2018. (21:05)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    :) glad ne bira, bitno da ste nešto pojeli :)
    pamtit ćete ovaj praznik rada :)

    avatar

    01.05.2018. (21:30)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Je,@semper. Ispričavam se.

    avatar

    01.05.2018. (21:36)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Pa slušaj, nisate ostali gladni! :)))) Ato je najvažnije!Ja sam "ulovila" grah i s dragim, koji je stigao na produženi vikend (i otišao danas, jer sutra je radni dan) i Goldie uživala u Maksimiru; grahu i finoj kobasici! :))))
    Hvala Ti na divnim riječima kod mene - ma, ne fali ništa kad me nema na blogu....Preumorna sam od spremanaj i čišćenja :((((( Pusa, vole vas L+B+G

    avatar

    01.05.2018. (22:34)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Diadema, pa u tome i jeste problem i poanta ovog posta da je proslava 1. maja metastazirala najprije u parade a zatim u dijeljenje porcija tzv besplatnog graha i kobasica. Smisao 1. maja je borba za prava radnika, a domjenke za druženje je primjerenije organizirati povodom, primjerice, prvog dana proljeća, Dana državnosti i slično.
    Nismo ni mi mislili baš jesti grah, krenuli smo na ćevape. Grah i kobasice su u ovom postu imale drugu funkciju :-).

    @Anna-Bonni, obzirom da znam kako dišeš 'glede a u svezi' 1. maja prihvaćam tvoju čestitku iako ona meni, jer sam umirovljen, više nije primjerena.

    @nema garancije, upravo je to žaoka ovog posta: dati „konačno radniku zasluženo i tu završava prvomajska ili prvosvibanjska priča.“ I za to se treba tog dana boriti a ne stajati u redu za grah po Bandićevom receptu (čuo danas na TV).

    @Lastavica, poziv načelno prihvaćamo, no teško da bi na Avalu išli, mislim da bi se trebali voziti :-).

    @deseta…, ti obično kužiš poantu mojih 'zakukuljenih i zamumuljenih' postova. No ovog puta nisi dokučio da se tu radi o nekoj vrsti izrugivanja načinu kako se danas organizira proslava 1. maja.
    Po mom sudu to su ostaci proslava iz 'mračnih vremena' kad je radnička klasa bila kao na vlasti, pa se nije trebalo (ili smjelo) organizirati prosvjedne skupove, jer kako će radnička klasa demonstrirati protiv sebe. Danas se zna tko je 'master' a tko 'slave' i manifestacije tipa „besplatni grah i kobasica“ nisu u istinskom duhu 1. maja.
    A to što ti na taj dan grilaš kod kuće je naravno tvoja privatna stvar i također nema veze s 1. majem.

    @Dinaja, počašćen sam usporedbom s Ovidijem, no koliko donekle poznam njegove Metamorfoze ja mu nisam ni do gležnja. A ručak je bio nužnost obzirom na malo vremena što je supruga imala na raspolaganju da ga pripremi.

    @Aneta, ne fali Josipu Radniku ništa, pače, no o njemu govoriti u kontekstu 1. maja za mene je deplasirano. Što se tiče terminologije, 1. maj je ipak praznik ali nije blagdan. No to za smisao posta ionako nije bitno.
    Mi nismo mogli popiti ni kavu, a bogami i onu stvar sam morao obaviti u prirodi :-).

    @The Art Of…, cijenim tvoj sud, ali molio bih te da na mom blogu više ne spominješ sindikalne rukovodioce, te, po mom sudu, veće uhljebe od ortodoksnih uhljeba – hrvatskih političara (da ne generaliziram i kažem svjetskih) :-)))!!

    @toma juda, navodim te zbog redoslijeda. Na tvoj komentar sam već odgovorio :-)!

    @geomir, koliko je meni poznato ta i takva adresa u umovima pravih Hrvata više ne postoji. Ona je sad nešto drugačija. Ostavljam tvojoj mašti da je zamisli.

    @smjehotvorine, svakako, iako bih osobno radije pamtio po nekim drugim događanjima kojih nažalost bilo nije. Ali što se može, takav je moj usud. Što se pak tiče jela, prijedlog jelovnika je bio moj pa se nemam što žaliti.

    @luki2, za nas stare ne treba puno da ne budemo gladni pa nije bilo problema. Goldi je, prirodno, sigurno više uživala u grahu i finoj kobasici nego mnogi od onih koji su je jeli uz nju. Ona naime nije svjesna što se u stvari krije u tom „besplatnom“ grahu i kobasici – bijeda dijela radničke klase (joj, napisah „klase“, pa to je danas hereza kao što je nekada bila tvrdnja da je Zemlja okrugla, a možda će biti opet).

    avatar

    01.05.2018. (23:46)    -   -   -   -  

  • luki 2

    A možda će opet biti...Bilo bi uidtino smiješno da nije tužno...:(((((( Slažem se za Goldie! :)))) Ona se najviše oblizivala! :))) Pusa, L+B+G

    avatar

    01.05.2018. (23:48)    -   -   -   -  

  • NF

    lijepo ste ti i nema garancije sve objasnili...

    avatar

    02.05.2018. (10:05)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...predlažem da se ukinu praznici koji nisu crkveni, ionako je većina državnih blagdana crkvena (sv. Tri kralja, Uskrs, Uskršnji ponedjeljak, Tijelovo, Velika Gospa, Svi sveti, Božić, sv. Stjepan)... dakle, Praznik rada se ukida i zamjenjuje ga državni blagdan sv. Josipa radnika, Dan antifašističke borbe postaje državni blagdan sv. Majke Crkve braniteljice od svih totalitarizama, Dan državnosti postaje Dan svete Božje državnosti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti postaje Dan svete pobjede i zahvalnosti Bogu na Domovini, Dan neovisnosti postaje Dan svete neovisnosti Države Božje, a Nova Godina postaje sveta Nova Godina Gospodina našega... kao što ste već mogli zaključiti, neophodno je da Hrvatska država postane teokracija i da se preimenuje u Božja Država Hrvatska, jer čovjek očito nije sposoban vladati sam nad sobom već mu je potrebna vlast Božja koju će provoditi Sveta Majka Crkva i svi naši problemi biti će riješeni, zavladati će raj u zemlji Hrvatskoj, a zatim i na čitavom planetu – Bog i Hrvati donose spas čovječanstvu...

    avatar

    02.05.2018. (12:39)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ..nema do graha...

    avatar

    02.05.2018. (16:11)    -   -   -   -  

  • antun

    Koja si ti budala, Semper! Crkva se sjetila..., kažeš. Zapravo mi je drago da si ostao bez graha, jer vi komunjare ste uvijek navikli na nešto mukte!

    avatar

    02.05.2018. (18:47)    -   -   -   -  

  • antun

    Za tvoju informaciju: gregorijanski kalendar u upotrebi je od 1582. godine. Na 1. svibnja (mi, Hrvati, govorimo svibanj, uvijek se slavio sv. Josip, radnik, jer 19. ožujka slavi se također sv. Josip, ali, zaručnik bl. djevice Marije. Prije nego što po nečemu počneš pljuvati, daj se informiraj. Ako nisi vjernik, a iz tvoga se teksta vidi da nisi, to ne znači da svi ostali moraju slušat Radu Borić i ostale jadnike iz Nove Ljevice, koja ima članova ravno statističkoj pogrešci.

    avatar

    02.05.2018. (19:01)    -   -   -   -  

  • antun

    A onda još imamo i Danicu. Danica je hrvatski katolički kalendar, kojeg Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima izdaje od 1869. godine. To je najpopularniji hrvatski pučki godišnjak.
    Kao što vidiš, 1.svibnja 1866. nije počeo novi svijet, nego borba za radnička prava, koja su tvoji ljevičari iskoristili za dijeljenje vojničkog graha i "prosvjećivanje" radničke klase ispraznim mitinzima i manifestacijama, najčešće u - šumi!

    avatar

    02.05.2018. (19:10)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Blago nama na takvim manifestacijama gdje zorno vidiš kuda nas je borba za radnička prava dovela. :)

    avatar

    02.05.2018. (20:54)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Dobro si primijetio, danas je puno više automobila i onih koji bi nešto mukte ;)
    P.S. Ja sam pak zapazio da je moj cijeli kvart mirisao po roštilju,
    dok je nekada grah, i to bez kobasice bio standard :)))

    avatar

    02.05.2018. (22:49)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Naravno da sam mislila na vožnju :)

    avatar

    03.05.2018. (04:57)    -   -   -   -  

učitavam...