Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • modrinaneba

    Prekrasno...Tvoj post mi je kao da čitam bajku...SUPER slike!!!

    avatar

    22.04.2018. (23:25)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Dakle, citajuci tvoj post, stalno sam mislio na Hobita Bilba Baginsa, a ako hoces i na Froda bez Sema, kako traze put ka Mordoru! :)))

    avatar

    22.04.2018. (23:31)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Dobro opisan dosta težak put, a ja nikud ne idem bez kape, puno vode i izotoničkog napitka ili nešto sa magnezijem. Možda na jesen navratim na Ivanščicu, nadam se da će netko od domaćih imati dobrog vina.

    avatar

    22.04.2018. (23:40)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Baterija mobitela mi je na izdahu pa sad jedino mogu napisati - sjajno!!!!!
    Veselim se mirnom čitanju ovog posta nekad sutra sz kompa :))
    Kuća s letećim jelenima :))
    Bez šešira po ovom zvizdanu.......... :-O

    avatar

    23.04.2018. (00:07)    -   -   -   -  

  • geomir

    Meni je ovo tvoje ko tri km po rivi!! :-)))
    Svaka čast!!!

    avatar

    23.04.2018. (00:44)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Divno! Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    23.04.2018. (00:55)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Čini se, dakle, da nisam jedini koji sam na sunce izašao nepripremljen! Očekivao bih to od sebe, ali od tebe... zezam se, svima se može dogoditi :)

    Hodočasnik je odbio vino, to jest gemišt - to je odlika koju Nikola i ja tek trebamo naučiti. On je na putu kako se čini, sve više gunđa o ogromnoj količini piva na planini. Ja sam druga priča, ali doći ćemo i do toga.

    Svaka čast na odlučnosti da ne izdaš rutu, ali znaš što ću ti reći? Unatoč tvojoj ustrajnosti u samoći, nije ti to baš pametno. Zamisli da ti se nešto dogodi, zamagli ti se, padneš i ostaneš malo tako ležati, a nema nikog da ti pomogne jer su svi zauzeti s roštiljima, flaksericama i Kraš napolitankama. Uz to, ideš neuobičajenim i nepoznatim rutama i pitaj Buddhu tko bi te i kad našao?! Tako bih ja iskoristio ovu priliku da apeliram na tebe da se koji put javiš pa se dogovorimo da i mene provozaš tim mističnim, novim i meni nepoznatim putevima. Ti mene vodiš, a ja se pobrinem ukoliko tebi bude loše. Imam neki osjećaj da bi se ti na kraju tog dana riješavao mojeg trupla :D zezam se ponovno, ali da, ja te uvijek pozivam da se čujemo pa napravimo neku rutu :)

    30 kilometara po raznovrsnom terenu je mnogo i zato skidam šešir, svaka čast! Drago mi je da si izbacio opet neki tekst s opisom lutanja, to mi je najdraže štivo :)

    avatar

    23.04.2018. (10:59)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Unusual suspect: moguće je zaista da mi se nešto dogodi, al *ebiga, to je prirodna selekcija- mali gubitak za čovječanstvo, a još manji za mene :-D Sve je bolje nego živjeti kao onaj "Čovjek u futroli" iz Čehovljeve pripovjetke.
    Inače nemam naviku nosati šešoar na planinarenju jer na "stazama" kojima se krećem samo bi mi zapinjao za grane, ali ovaj puta zbog cestovne komponenete bi mi zbilja dobro došao.

    Što se tiče same ove reportaže nisam baš zadovoljan, nisam niti vjerovao da ću nešto stavljati na blog, ali tako mi je došlo sinoć pa jesam. Inače bilo je stvarno svakakvih čuda za vidjeti u tim selima Sjevera i šteta je što nisam više toga zabilježio na slici.

    avatar

    23.04.2018. (11:24)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Baš mi je drago da sam našao neki planinarski blog.Inače moja omiljena sportska aktivnost(jedina koju i imam osim šetnje Zagrebom) ove godine još nažalost nisam bio ali imam u vidu za vikend do Sljemena ako vrijeme posluži.

    avatar

    23.04.2018. (13:38)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ps,jedno pitanje dal bi ti bilo ok da ti blog dodam u linkove?

    avatar

    23.04.2018. (13:40)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Dakle....
    Mene ti -kao prvo- strahovito impresionira kako ti hodaš uokolo sam.
    Ono kako se snalaziš, kuda , kojim stazama, kako razumiješ što vidiš oko sebe i nije ti prijeko potrebna utabana staza.......... i onda ono kako si samodostatan.

    A drugo, fakat je pohvalno kako sebe uspijevaš natjerati i preko vlastite granice ugode, (da ne kažemo preko granice boli i umora), (a možda i straha?, ne znam , pitam se kak bi ja to) kad bi prosječna osoba odložila napor za neki idući put.
    To je tako neviđeno rijetko, barem u svijetu u kojem živim ja i ovi oko mene.....
    Kao moralna obaveza samom sebi koju ne želiš prekršiti. Wow!!!!!

    Moram li napisati da sam znatiželjna koja je to 'great walk' destinacija? Ali, neću te više pitati.

    Leteći jeleni su mi i dalje naj slika sa ovog hodočašća.
    :))

    avatar

    23.04.2018. (22:55)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Morala sam se vratiti i još jdnom pogledati predivne fotografije! Svaka čast Tebi na izdržljivosti! Bravo!Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    24.04.2018. (01:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Lucid-Theatral: odgovorih ti kod tebe da možeš staviti link. A planinarskih blogova ima puno boljih od ovoga, recimo kod @gogoo-a i kod @Unusual suspecta. Svakako posjeti i njih tu su gore u komentarima.

    @Lilianke: utabana staza nije ti potrebna ako imaš neki gps gađet s topografskom kartom, naravno potrebna ti je ideja kamo i zašto zapravo želiš dospjeti, tu ideju nikakav gađet ne može ponuditi.

    Jednom sam prevažnu moralnu obavezu prema sebi prekršio i kako vrijeme protječe sve mi je teže zbog toga. Vjerojatno u tome ključu nekako podsvjesno je i nastala ona rečenica u ovom tekstu "Da se poštedim takvoga življenja u izdajstvu skupio sam opet nešto snage i uhvatio se brda..."

    Kuća s letećim jelenima je i meni svakako vrh, a koncepcija smucanja svijetom u vidu hodočašća je jedna od još rijetkih stvari koje me iskreno fasciniraju.

    @luki 2: hvala na lijepim riječima! Dođi slobodno i treći put ako treba ;-))

    avatar

    24.04.2018. (12:20)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Poveo si nas na predivno putovanje krasnom prirodom. Jučer sam počela čitati tvoj post a danas sam ga završila. Vidi se da imaš kondicije a još više volju i želju da ispijaš prirodu.
    Zgodna mi je ona kućica s letečim jelenima hehehehe, jednog dana bit će tamo i tvoja slika i ona će biti najveća i u sredini. LP

    avatar

    26.04.2018. (13:05)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Hodnja od 30km nije šala ni za profesionalce -> https://hrvatski-vojnik.hr/menu-2018-godina/item/3882-ekspedicija-ivice-ko stelica-i-hrvatskih-specijalnih-snaga-na-velebit.html
    Svaka čast Jelenko... ;)))

    avatar

    29.04.2018. (20:32)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Diadema: dobra ideja, uvijek sam mislio da bi me trebalo ovjekovječiti na nekom muralu ;-))

    @Manga: hvala! Sve je do terena, po šumama i gorama je 30km poprilično, po više manje ravnom putu je isto dosta ali može se i više.

    avatar

    01.05.2018. (09:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...