Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • luki 2

    Odličan si! Analizirao si sve za desetku! Bravo! A poanta na kraju - genijalno! Čime?! Pa da....Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    09.03.2018. (22:05)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala na komentaru kod mene! Slažem se - i za kuhano vino i za koncert! Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    09.03.2018. (23:20)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    gledala sam a teško razumijela razgovor izmedju ove dvije dame......To je bilo natjeravanje, upadanje u rečenicu jer, tko god sa Željkicom priča taj mora vrlo strpljivo gledati je u usta obzirom na njen dislektički govor...

    Neću se zamarati konvencijom jer sam imala post ali iz iskustva znam dvoje ljudi koji su bili nesretni.

    - jedna djevojka, maturantica i jedinica u roditelja otrovala se jer je bila hemafrodit

    - jedna je završil aobrazovanje kao djevojka, otišla u Amerike, promijenila spol, završila studij medicine, OŽENIO se i radi kao liječnik u Čikaškoj hitnoj službi

    Ima li razloga vjerovati u sreću ?

    avatar

    10.03.2018. (00:11)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    u Švicarskoj sam prisustvovala preobrazbi njega u nju... on liječnik, oženjen, dvoje djece postao ona lječnica... u katoličkom kantonu joj nisu dozvolili rad... prešla je u protestantni i nastavila raditi kao lječnica opće prakse... surađivala sam s njom... bila je lijepa žena sa muškim glasom... prekasno je smogla hrabrosti odvojiti se od strogih nazora njene katoličke obitelji... unesrećila je i sebe i ex suprugu i djecu... što je najtragičnije u njenoj sudbini i poslije transformacije je voljela žene...
    istina je ono što je napisala @Anna-Boni... roditelji trebaju djelovati na početku... jer hermafoditi postoje od pamtivjeka... upisano je to u genomu... :)

    avatar

    10.03.2018. (07:38)    -   -   -   -  

  • Dinajina svijest o pokretu

    hvala ti na tragu kod mene... ovdje potpisujem komentar @Dinaja... i zahvaljujem na tvom sudjeovanju u mojim mislima... :)

    avatar

    10.03.2018. (12:32)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    Ispravljam tifpfeler ( upozorila me jedna blogerica ) : hermafodit

    avatar

    10.03.2018. (14:09)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Drage moje @Anna i @Dinaja, iz vašeih komentara naslućujem da se baš ne slažete s mojom izjavamo kako ja ne bih prihvatio Istambulsku konvenciju. Hvala vam pri tome što ste to učinile na fini način, kao prave dame :-).

    Želio sam ovim ironično-ciničnim tekstom pokazati samo jedno: pitanje da li se netko osjeća muško ili žensko je njegova osobna stvar i tu se ni zakon (jer takva osoba nikoga ne ugrožava), ni društvo, ni Crkva (ponajmanje) nemaju što petljati. Uopće mi nije jasno zašto se oko toga digla tolika fertutma, što sam uostalom spomenuo u početku posta. A navedeni primjeri samo pokazuju svu apsurdnost te fertutme. Barem za ljude kao što ste vi i ja.

    Zato, drage moje, bez brige u slučaju Istambulske konvencije ne vrijedi da sam Semper contra.

    avatar

    10.03.2018. (18:33)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Tvoje objašnjenje na kraju je vrlo ilustrativno!

    avatar

    10.03.2018. (20:08)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Genijalno. Sve si nam dobro obrazložio i mogu se složiti s tobom.

    avatar

    10.03.2018. (20:43)    -   -   -   -  

  • Iva

    Zato što je "obrazac" grijeha zaživio čovječanstvom i zmije se množe geometrijskom progresijom.... i ne šapću samo njoj, već i njemu ...
    Ne prihvatajući ono što mu je bog dao čovjek ne može stati u kraj svojim željama ...zato je toliko velik taj "pakao" lične nesreće...

    avatar

    11.03.2018. (07:58)    -   -   -   -  

  • NF

    nisam se previše ufuravao u temu, mlada kolegica iz pokreta koja je pažljivo pročitala konvenciju kaže da ne nalazi gdje se to nalazi problematika roda i misli da je problem,osim uobičajeno zadrtog stava crkve, osigurati novac za one koji će provoditi prevenciju nasilja i pratiti poštivanje konvencije. inače još dok je bio bloger imao sam uglavnom suprotna mišljenja od čadeža ;)

    avatar

    11.03.2018. (10:21)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    mojim komentarom nisam željela pobiti tvoje primjere... tu se ne radi o hermfroditima nego ljudim koji se okreću kako vjetar puše... primjeri su ti odlični... htjedoh ukazati na tvoju tvrdnju... kako se netko osjeća je njegova osobn stvar... i tu se nema pravo nitko mješati... jedino roditelji mogu pomoći na samom početku... a današnja medicina čini čuda... :)

    avatar

    11.03.2018. (10:51)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Draga @Iva, možda te nisam dobro shvatio, no čini mi se kako ti smatraš da je promjena spola nešto što nije u skladu s Božjom željom. Oprosti, ali osobnog sam stava da nikada u ovu problematiku, kao ni u što što čovjek radi, ne treba uplitati Boga. Jer, ako prihvatimo da Bog, svemoguć, sveznajuć i dobrostiv, upravlja našim životima, onda bi on, da je promjena spola nešto što se njemu ne sviđa, sigurno spriječio da se u čovjeku javi želja za time.
    Ovo ti pišem samo, ako sam dobro shvatio tvoj stav, da ti ukažem zašto se ja s tim ne slažem, bez i najmanje namjere da te uvjeravam kako sam ja u pravu.

    avatar

    11.03.2018. (11:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @NF, i sam sam pročitao Konvenciju, imam je u pametnom telefonu, i zaista nigdje nisam našao pitanje roda i spola. I moja supruga i ja se slažemo da je problem osigurati novac za one koji će provoditi nasilje i poštivanje Konvencije. Barem što se političara tiče. Za Crkvu to naravno ne vrijedi, ona za to neće ionako dati ni lipe.

    No, odmah postavljam protupitanje: ako nemaju novac za to, neka za prevenciju nasilja iskoriste novac namijenjen za borbene avione. Novac za ubilačke strojeve ima, za zaštitu žena nema. Čisto licemjernje.

    P.S. Što se tiče Čadeža, pratim ga samo kao kolumnistu u Studiju tako da mi ostali njegovi stavovi nisu znani. Ne bi ni to da supruga petkom ne kupuju J.L. zbog Studija, koji usput, nema nikakve veze s nekadašnjim časopisom istog naziva.

    A što se tiče citirannog njegovog odlomka, bio mi je 'šlagvort' za moj ironičan osvrt kao jednostavno pojašnjenje razlike između roda i spola.

    avatar

    11.03.2018. (11:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Dinaja, naravno da se tu radi o 'vjetruljama' a ne o hermafroditima. Moji su primjeri samo ironični komentar onoga što te 'vjetrulje' rade. Kad su bili na vlasti SDP nije htio ratificirati Konvenciju, kao nije bilo novaca. Brus! Bojali su se da će zbog toga, pod utjecajem Crkve, izgubiti izbore. Izbore su ipak izgubili, a sad kontriraju HDZ-u, koji je u to vrijeme bio za Konvenciju, a sad je protiv iz istih razloga kao onda SDP. A jedan i drugi se vade na to da nema novca za provođenje Konvencije. Za ubilačke avione ima!

    avatar

    11.03.2018. (11:26)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...zanimljivo je da su spol i rod imenice muškog roda :))...

    avatar

    11.03.2018. (14:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Smisao, ali rodnost i spolnost su ženskog :-).

    avatar

    11.03.2018. (15:15)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Eh da, ako je samu konvenciju pročitala desetina, puno kažem,
    ako je sukus shvatila i desetina od te desetine, još i više pretjerujem,
    a želje za "raspravom" ne manjka velikoj većini, da komedije, ... i to crne :)))
    P.S. Interes caruje, budale ratuju, ili oni koji to baš ne mogu izbjeći ;)

    avatar

    11.03.2018. (19:22)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    pa još je Preradović zavapio: O jeziku, rode, da ti pojem,

    avatar

    11.03.2018. (19:45)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Dragi Semper, tako je to sa srećom! :)))) Hvala na lijepom koemntaru kod mene. Ali, zapravo - nitko ništa nije izgubio. Oni prodali sve karte - baš ih briga, a nas dvije presretne da je netko odlučio ostati kod kuće! :))))) Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    12.03.2018. (23:32)    -   -   -   -  

  • so far away...

    ijooooj, svaka ti čast...ovo je samo tebi svojstven i neočekivan pogled na stvar i baš sam se dobro nasmijala :D

    avatar

    13.03.2018. (03:50)    -   -   -   -  

  • Dinajina svijest o pokretu

    potpisujem samu sebe... drugačije ne mogu... :)

    avatar

    13.03.2018. (15:28)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Tvoj komentar kod mene. čini mi se da si u pravu, ali ...Volim i politiku i nogomet....Samo pametnu politiku i dobar nogomet...Pa zapravo - ispada da volimo - isto! :)))) Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    13.03.2018. (20:53)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Tvoj komentar kod mene: hej, ne tako strogo...:(((( Čokolino nisam vidjela i jela zadnjih osam mjeseci :((((( Malo milosti! Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    14.03.2018. (17:57)    -   -   -   -  

  • Tot Kaša - ART

    joj svi o tome melju :D

    avatar

    15.03.2018. (08:44)    -   -   -   -  

učitavam...