Komentari

zaustavnatraka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Mariano Aureliano

  &

  avatar

  04.03.2018. (11:45)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Dodjelau gledam, obavezno! Pogotovo što sam neke filmove već odgledala...Veselim se! Pozdrav, L+B+G

  avatar

  04.03.2018. (12:03)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  Već sam ga nekoliko puta zaobišla.... preskočila, birajući film. Sad ću ga pogledati! Hvala ti na preporuci. :)

  avatar

  04.03.2018. (13:19)    -   -   -   -  

 • j.

  Na žalost, nisam još stigao pogledati Phantom Thread jer nisam imao gdje /stiže u kina tek slijedeći tjedan?/ pa ne bih podcijenio Daniela, pogotovo imajući u vidu "politički" moment najave njegova povlačenja, ali da je Oldman maestralan i nosi čitav ovaj film, do mjere zasluga za Oscara za najbolju vodeću ulogu, potpuno se slažem.

  Inače obožavam g. Leigha, pogotovo sve što je snimio u ovom stoljeću. Another Year, posebno
  Moj osobni favorit ove godine za najbolji film je Tri plakata.
  Pozdrav!

  avatar

  04.03.2018. (14:40)    -   -   -   -  

 • onjkonjk

  Valja ipak imati na umu poveću dozu reomansiranja u ovakvih povijesno-biografskih retushiranja stvarnosti, poglavito u holywoodskim varijantama.
  Npr. da li se u filmu daje naslutiti da je dotični velikan imao poozbiljniji problem sa alkoholom? Pa je imao i dublere na radio koji su čitali njegove govore kad ovaj nije bio u stanju itd. Za cjelovit i umjetnički doživljaj ličnosti teško da bi se režiser odrekao prikazati i taj aspekt ličnosti, tako da recimo po tome bi se dalo zaključiti koliko je bilo friziranja.
  To naravno ne znači da je film loš samo zbog toga, samo da je ličnost možda malkice frizirana tu i tamo za potrebe održanja digniteta itd...

  avatar

  04.03.2018. (20:22)    -   -   -   -  

 • y

  Ono što vidim značajnim u postu, a i u prošlom postu jest što je @ništaništa ostavio svoj komentar! :)))
  :))))

  avatar

  05.03.2018. (20:03)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  @onjkonjk - Jesi li gledao film? Navodno poznavatelji kažu da je sve vrlo realno, prikazana je i njegova sklonost čašici, jedina izmišljena stvar je njegov izlazak iz automobila i ulazak u podzemnu željeznicu, gdje se jednu stanicu do parlamenta vozio s pukom i pitao ih za mišljenje. Nitko ne može u jednom filmu od sat i pol ili dva, koji se još k tome bavi samo periodom od nekoliko dana na samom početku rata, prikazati cijelu ili svu ličnost glavnog lika - povijesne osobe, to ne samo da je nemoguće, nego bi bilo i pogrešno. Jedan od razloga veličine ovog filma upravo je i umijeće izbacivanja svega suvišnoga kako bi fabula imala svoju unutarnju konzistenciju. Da su se scenaristi i redatelj Gospodara prstenova toga pridržavali, dotična bi trilogija zasigurno bila mnogo gledljivija.

  avatar

  06.03.2018. (11:52)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  @onjkonjk - U sudbinskim trenucima za neki narod ili čak za cijelu Europu ili čovječanstvo katkad kao da se doista upletu više sile i malo poguraju stvar tamo gdje je sve izgledalo jalovo, neostvarivo, bez napona, beznadno. Ovaj film, smatram, upravo je to uspio dočarati, pružio je osjećaj te magije utkane u povijesna zbivanja. U svjetlu toga, zakeranje oko pizdarija, je li čovjek bio alkos ili nije, je li previše pušio ili nije, je li jeo meso ili djetelinu, je li bio vjeran ili nevjeran suprug , je li ovo ili ono, šta je od svega mitologija a šta faktografija, koliko su poltroni preuveličavali ili nisu nečiji doprinos itd itd, mislim da je nepotrebno. :))

  avatar

  06.03.2018. (12:22)    -   -   -   -  

 • onjkonjk

  ne nisam gledao, slažem se da je majstorija upravo u reduciranju i da je sve to u krajnjoj liniji nebitno za povijesne ličnosti, koje su, po svemu sudeću, u pravilu i sklone kojekavim ekscentričnostima i porocima, ali to ne umanjuje njihovu veličinu.
  Rekao bih, dapače. oni koji su skroz straight su najsumnjiviji, npr Hićo, koji je bio vegan i općenito ljubitelj životinja i prirode u širem smislu ;)

  avatar

  06.03.2018. (13:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...