Komentari

zaustavnatraka.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Mariano Aureliano

  Srećko je rođen u onom istom gradu na Dravi kao i ja, a Rade mi je s majčine strane neki malo dalji rod (nešto u stilu: moj pradjed i njegova baka kao brat i sestra, ili t.sl.) pa eto izmišljenog razloga za ova dva u mnogome nadahnjujuća videa. :)

  avatar

  06.02.2018. (17:42)    -   -   -   -  

 • Anna-Bonni

  Horvata nisam nikad slušala : očito je manje eksponiran od Rade, ali tvoje priznanje s ovim klipovima je vrijedno pažnje

  avatar

  06.02.2018. (18:03)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Tonči Matulić, teolog i profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, na kojemu predaje Osnovnu moralnu teologiju i Bioetiku, spolni i ženidbeni moral, na nekoj je bizarnoj tribini u Europskom domu u Zagrebu, posvećenoj borbi protiv Istanbulske konvencije, među ostalim izrekao i ove rečenice: “Neprihvatljivo je da se pozivanje na načela, norme i vrijednosti zdrave humane i kršćanske etike u sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i u obitelji obeskrjepljuje i relativizira u ime vjerodostojnosti i učinkovitosti jednog pravnog dokumenta, makar to bila međunarodna konvencija. Ako čovjek kao inherentno slobodno i razumsko, to jest moralno biće, nije u stanju na osnovama razumskog i kršćanskog vrednovanja prepoznati, osuditi i suzbiti svako nasilje, pa i nasilje nad ženama i u obitelji, onda to sigurno neće biti u stanju na pravnim osnovama Istanbulska konvencija. Za razliku od vrijednosnih zahtjeva zdrave humane i kršćanske etike, Istanbulska konvencija kao međunarodni pravni propis uključuje institute sankcija, istrage, kaznenog progona i osude, činjenica koja pokazuje da je ona važan i snažan alat u rukama svjetovnih represivnih aparata. Stoga, kad se neće milom prestati s nasiljem nad ženama i u obitelji, djelujući slobodno prema načelima i normama zdrave humane i kršćanske etike, onda će se morati prestati silom, to jest strahom od progona i kaznenih sankcija. Je li to korak naprijed u poboljšanju čovjekove naravi ili korak unatrag? U svjetlu kršćanske etike jednoznačno je to korak unatrag, jer kršćanin nije primio duha robovanja da bi se bojao, nego Duha posinstva da bi slobodno i radosno živio i djelovao snagom darovane slobode djeteta Božjega." Zaista nevjerojatna logika!!! Dakle, ne umije li nasilnik, silovatelj i ženomrzac svojom slobodnom humanom i kršćanskom etikom potpomognutom Duhom Svetim razriješiti te svoje nasilne impulse, trebalo bi ga pustiti da bude takav kakav jest, jer ga se sigurno neće moći promijeniti tim prljavim svjetovnim mjerama poput policijske i sudske represije! Žena tu uopće nije bitna, kao što u svećenika nikada nije ni bila, osim kao mašina za rađanje, kuhanje i rintačenje, bitan je uvijek i vazda samo muškarac katolik, kojega treba - ako se baš mora - pokušati promijeniti samo milom, nadasve nježno i oprezno da se ne uvrijedi, npr. preporukom da češće čita Bibliju. Ako ne ide, ne ide, šta sad. Ta nećemo čovjeka valjda tlačiti nerazumnim i svjetovnim zahtjevima! :-((((

  avatar

  06.02.2018. (21:08)    -   -   -   -  

 • jelen

  Europi u ovoj fazi može jedino pomoći da dođe što više Kineza u Europu. I to nije zezačina.

  Nego o pametnijim stvarima- da li si možda nešto u rodu s Vitusom Beringom? Ako jesi onda smo i nas dvoje nekakva rodbina, naime ja sam mu stric. (sad mi se to ukazalo ranije večeras)

  avatar

  06.02.2018. (21:16)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  @jelen - Razlog je izmišljen, ali činjenice nisu. Ne računaju se u rodbinu odnosi iz neke prijašnje inkarnacije. :) Ovo s Kinezima ne razumijem, šta ćeš.

  avatar

  06.02.2018. (22:48)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Ono gore je sve previše za mene.
  Zato ću se samo osvrnuti na tvoj komentar @jelenu
  'Ne računaju se u rodbinu odnosi iz neke prijašnje inkarnacije. :)'
  Ma to nije istina. :))

  avatar

  07.02.2018. (15:53)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  Da se malo nadovežem na ovaj tvoj komentar o stanovitom Tončiju. :)
  Nedavno, kad su tzv. prebendari, tj. jedan od njih koji je bio glavni i odgovorni... kad se pokazalo da je odgovoran za to što ga se tereti (nema veze što se organizacija ponaša poput poslovnog čovjeka, ulaže na tržištu, pokušava zaraditi itd..., sve je to, kao, nebitno), na katoličkom radiju sam tada čuo kako netko od "onih koji se razumije u crkvena pitanja" kaže da ne treba brkati svjetovno suđenje za njihovim, jer tom će čovjeku, ne mora se nitko brinuti, skako biti suđeno, na tom organizacijskom sudu. Onda za koji dan osvane da je stvarno i bio propisno kažnjen. Kazna je uključivala svakodnevne pojačane molitve, krunica i nešto rada opće dobro. Bome su strogi. :))

  avatar

  07.02.2018. (17:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...