Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • tignarius

    Barti,
    da ti nisu još nešto "iščupali"..:)))
    dobro se vratio!

    avatar

    01.02.2018. (09:55)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    dobro došao natrag

    koji su to pederi kod Tigija na blogu :))

    avatar

    01.02.2018. (11:58)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi hvala na dobrodošlici,
    @freš, hvala, inače to su ti pederi u bojama hahaha. Preteže ružičasta!!!

    avatar

    01.02.2018. (17:17)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Rambo je nosio mitraljez i bio je šaren u licu :)

    avatar

    06.02.2018. (18:45)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nisam znala da ljubomoru liječi sok od mrkve, peršina i celera :).

    avatar

    20.02.2018. (15:53)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    To je malo satire, naizgled, ako se uzme u obzir da ljubomora 'stanuje' u psihi.
    Ali i tijelo koje je 'na sliku' duše i duha ima svoja mjesta gdje se ljubomora manifestira na tjelesnoj razini. Dakle ovaj sok zbilja liječi psihu tj mozak kojim upravlja um koji se preko psihe 'spušta' do mozga.
    Zaboravio sam napisati da salata endivija ima sve što je potrebno oku i očnoj šupljini. A inače je ta salata otpornija i od putarice i od kristalke, pa sadrži i manje pesticida (eventualno). Većina pesticida se kod sokovnika na hladno prešanje zadržava u pulpi koja se odvaja.

    PS. Nakon što cijedim endiviju sa mrkvom više nemam problema sa pucanjem žilica u oku pa mi se oko više ne crveni. To je vezano za osjetljive sinuse. Sve to sokovi rješavaju i još puno toga što ne znamo. Tajna je u enzimima koji mogu podnijeti temperaturu 48 *C. Zato je potrebno hladno prešanje. Enzimi iz voća čiste stanice a iz povrća pomažu izgraditi nove stanice. Ima stanica koje se zblogiraju i teoretski na 2 milijuna god, ali ima enzima koje i tu blokadu mogu probiti.
    Nikad nemojte operirati krajnike, to je strahovito štetno. Bolje je cijediti sokove od voća i povrća. Može se dodati i malo oraha radi okusa.

    avatar

    20.02.2018. (23:27)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Pak su te zveslali, Normana W. Wolker nije bil stošesnajst (kak si došel na 116, obično veslaju da je bil 119). Umro je sa 99, to ti je ko sa Metuzalemom & Co, moraš malo legende u reklamu ;)))
    Bedasto je i da je Dr. al nit je rekel, nit ko zna gdi je studiral ;)))
    Uglavnom je bil biznismen, to ti je da si čupaš vene ... ;)))

    avatar

    21.02.2018. (20:21)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @blogi
    ne znam koliko je taj Hodavac živio, ali znam da Barti već bolje izgleda,
    mislim fizički.::)))
    i mislim da Barti nije rekao da je lik bil doktor
    (možda je na pravu diplomiral.)

    avatar

    22.02.2018. (09:47)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Malo je liječnika koji su bili toliko napadani od farmaceutske industrije jer je Dr Walker savjetovao da se za rak ne uzima kemoterapija koja je usput skupa, nego da se piju svježi sokovi. Zato su tolike laži o njemu izrečene.

    Evo predgovora od Manfred G. Langera:

    Dr Walker bio je jedan od najznamenitijih liječnika za zdravlje i stručnjaka za prehranu u SADu. Njegove knjige bile su uzor mnogim liječnicima istraživačima i autorima. Čak su i Harvey i Marilyn Diamond, autori betselera "Sposoban za život" koristili iskustva dr.Walkera u svojim studijima u prehrani.
    Dr. Walker bio je jedan od pionira koji je ukazivao na veliko značenje što ga sokovi od voća i povrća imaju za čovjekovo zdravlje. Svojim brojnim publikacijama bitno je pridonio tome da se danas u svakom američkom domaćinstvu piju velike količine sokova. Nažalost, u većini slučajeva radi se o pasteriziranim tvorničkim sokovima, a ne o svježe pripremljenim domaćim napitcima iz voća i povrća.
    Knjige dr Walkera tako su temeljite i sadržajno bogate da bi ih trebao pročitati svaki čovjek kojemu je imalo stalo do vlastita zdravlja.
    Evo najvažnijih naslova
    ----------------------
    ----------------------
    Svoju zadnju knjigu dr. Walker je napisao u 113 godini života. I poslije stotog rođendana obavljao je poslove u kući i vrtu, te se još uvijek vozio na biciklu.Bio je posve svjestan svojih moći sposobnosti sve do smrti u 116 godini.
    Dr Walker nadživio je svoje kritičare i podrugljivce. Danas slovi kao preteča svih zagovaratelja prirodnog i zdravog načina života.

    avatar

    22.02.2018. (20:10)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @bartić, oj mu pogleč datume na grob, tam mu piše (svima za videt) da te farbaju, a ti se daš :))))
    Inače, to već price cvrkuću, samo ti pojma nemaš ... :)))
    Moraš bar malo prokljuvit kad trgovac sokova i aparata za delanje sokova nekaj lansira ... ;))
    Ko i sve sa jednostranom formulom ...

    avatar

    23.02.2018. (20:36)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    A doktor je bil ko i ti ... kak je onaj Japanac kaj mu voda priča? :)))

    avatar

    23.02.2018. (20:40)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Sudeći po tome kako je meni pomogao on je za mene doktor profesor na kvadrat. Sve što je napisao je istinito.
    Bit će da su našli dvojnika. To prezime je toliko rašireno da mi to izgleda kao izvjesna opcija.

    avatar

    23.02.2018. (23:26)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Tebi bi bilo pametnije nabavit knjigu i počet cijedit sokove nego istraživat književne mockumentarce haha :)

    avatar

    23.02.2018. (23:29)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ak cugaš sokiće mjesto vinčeka i rakije, to sam ti i ja mogel reć ... ;))

    avatar

    24.02.2018. (09:08)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ti si ultra teški lakovjernik, lako ti nać i prodat placebo ;))

    avatar

    24.02.2018. (09:11)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Zaboravio linkat.
    U krivo vjeruješ [url=https://www.findagrave.com/memorial/42203635#view-photo=21690409]u pravo[url] ne vjeruješ (Helen Ruth mu je žena) ;))

    avatar

    24.02.2018. (15:00)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Još jemput, zaboravio kosu crtu, crko link ;)
    U krivo vjeruješ u pravo ne vjeruješ (Helen Ruth mu je žena) ;))

    avatar

    24.02.2018. (15:04)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Što se same knjige tiče ona ima toliko jednostavna tumačenja o funkcioniranju ljudskih organa i cijelog tijela da je meni bila pravo otkriće. Npr na HTV non stop daju reklame o K2 D3 (mislim) za kosti. A dr Walker kaže da se od takvih anorganskih minerala dobija artritis. Kad nađem to ću linkat. I tisuću drugih stvari.
    A da li je netko njegova djela (knjige i mnogobrojna predavanja po SADu) zloupotrijebio to nema veze sa sadržajem knjige, znači nema veze s njim. Evo drugog predgovora koji možda može biti na tom tragu.

    Predgovor
    8
    SVJEŽI SOKOVI OD VOĆA I POVRĆA
    Dr. med. R. D. Pope
    Ja rado priznajem da me je kod priređivanja ove knjige dr. Norman W. Walker uvelike zadužio svojim neumornim radom. Dr. Walker dao mije bez ikakvih predrasuda na raspolaganje rezultate svojih istraživanja, svojih pokusa i analiza, te mi na taj način omogućio da priredim i objavim temeljit i sveobuhvatan priručnik o sokovima. Zahvaljujući njegovoj susretljivosti mogao sam napisati uputstva za terapeutsku primjenu voća, salata i povrća, ako se uzimaju sirovi u obliku svježe pripremljenih sokova. Nadam se da ova knjiga neće biti samo korisno i praktično poticajno djelo za sve studente medicine, liječnike i ostale članove zdravstvenih ustanova, nego će pomoći svim ljudima da iz prirodnih živežnih namirnica izvuku najbolju korist.


    Ti si @blogi stručnjak za nebitne stvari i u svakoj prilici koncentriraš se na efemerno. Dakle ja ove tvoje komentare doživljavam kao nevažne, pa meni je važniji rezultat koji sam postigao pijući 'žive' sokove. Oni su nositelji enzima koji čiste i aktiviraju stanice ljudskog organizma. A jedna stanica je da ne kažem ko svemir. To su novije znanstvene spoznaje. Poznata su mi 2 slučaja izlječenja od raka.

    avatar

    24.02.2018. (19:12)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Terapeutske primjene kod određenih bolesti
    Brojke koje se navode kod bolesti odnose se na broj recepta na popisu mješavina sokova. Djeca i mladež trebaju piti sokove u manjim količinama.
    Odrasli piju dnevno najmanje pola litre, a mogu i nešto više, mješavina koje propisuju recepti, i to nekoliko tjedana uzastopce, dok se ne postignu vidljivi rezultati. Sokovi za svaku bolest nabrajaju se redoslijedom njihove najveće djelotvornosti. Sokove koje smatram prijeko potrebnim, otisnuti su masnim pismom, što ne znači da ostali nemaju pozitivno djelovanje. Ako je ikako moguće, dnevno treba popiti najmanje pola litre svake mješavine čiji broj recepta je otisnut masnim pismom. Na primjer, kod artritisa (kostobolja, ulozi, giht, upala zglobova) pije se najmanje pola litre mješavine prema receptu br. 22 (grejpfrut), zatim pola litre mješavine prema receptu br. 61 (sok od mrkve i špinata, pomiješani) i najmanje pola litre mješavine prema receptu br. 37 (sok od mrkve i celera, pomiješan). To znači ukupno dvije litre dnevno, što obično unutar razumnog vremenskog razdoblja dovodi do vidljivih rezultata. Osim toga, pokazalo se vrlo korisnim dodati tome pola litre mješavine prema receptu br. 30 (mješavina soka od mrkve, repe i krastavaca). Ti sokovi piju se tijekom čitavog dana u razmacima od dva sata između pojedinih mješavina. Imajte na pameti da miješanjem različitih vrsta sokova mijenjate kemijski sastav svakog pojedinog soka, tako da se 127
    djelotvornost sveukupne mješavine u svakom soku razlikuje kad se pojedinačno pije. Postignete li rezultate koji se čine nevjerojatnima, znajte da se to dogodilo zahvaljujući mom znanju o pravilnim mješavinama. Kod izbora sokova i njihovih mješavina, koji se kod pojedinih tegoba ili stanja pokazuju najkorisnijima, važno je pronaći vlastiste uzroke, kako bi ih mogli svladati, a ne da odstranjujemo samo njihove simptome. Artritis, na primjer, za kojega sam napisao različite recepte, koji su se pokazali najdjelotvornijima, je na temelju mog iskustva posljedica dugo potiskivane ljutnje i nagomilavanja anorganskog kalcija u hrskavici zglobova. Budući da dotična hrskavica magnetski privlači anorgansku molekulu kalcija, krv tu molekulu ostavlja ondje a ne u nekom drugom dijelu tijela, kao što je na primjer slučaj sa hemoroidima. Kod artritisa ovapnjenjuje kalcij hrskavicu i vezivna tkiva, dok kod hemoroida zgrušava krvni fibrin (vlakanca). U oba slučaja radi se o probavi živežnih namirnica koje su u sebi sadržavale anorganske molekule kalcija, a da pritom nismo ni slutili što se naposljetku može dogoditi. Kad se artritis jednom pojavi, on će sve jače prijetiti svojom pojavom, sve dok ne prouzroči pravu kostobolju. Natekline zglobova obično su prvi simptomi, nakon čega obično slijede probadajući bolovi. Kad se počinje stvarati ovapnjenje hrskavice, bolest nezaustavljivo napreduje, nagomilavanje se nastavlja. Jedna od najučinkovitijih tvari koja pomaže kod rastapaš nja tog nagomilanog anorganskog vapna, nalazi se u grejpfrutu, i to u organskoj salieilskoj kiselini koju to voće sadrži u sebi. Pola litre ili malo više soka od grejpfruta na dan znatno doprinosi rastapanju te nataložene i tijelu nepoćudne materije. Sok iz konzervi je u tu svrhu nepoželjan. 128
    Zeleno zimsko povrće sadrži veoma prodorni eter i velike količine salicilske kiseline. Često se primjenjuje za ublažavanje bolova koji obično najavljuju potrebu za čišćenjem i regeneracijom hrskavice i zglobova. Uklanjanje anorganskog kalcija tek je prvi korak započete regeneracije. Nema ništa teže nego ljutnju ograničiti i prevladati, ali to je najvažniji preduvjet za poboljšanje situacije. Kalcij se mora odstranili iz tijela, zato pijte dnevno pola litre čistog soka od celera, koji ima visok postotak kalija. Kalij pomaže da kalcij ostaje u više ili manje rastopljenom stanju. Krv i limfa tjeraju taj otpad u crijeva. Da biste olakšali posao tom organu, popijte pola litre soka od mrkve i špinata. Ta mješavina služi kao hrana živcima i mišićima debelog i tankog crijeva. Pola litre soka od mrkve i špinata dnevno ide u prilog ponovnoj uspostavi i obnovi hrskavice i zglobova, pomaže im da se ponovno vrate u normalno stanje. Proces je obično vrlo bolan - nekad više, nekad manje. Ja sam vidio mnoge bolesnike koji su izdržali te su nakon toga postali aktivniji negoli su bili ikad ranije. To podrazumijeva jaku volju i suradnju svih koji su zainteresirani za bolesnikovo ozdravljenje. Injekcije, lijekovi, temperatura, elektricitet i čitav niz uobičajenih patentnih recepata smatram bezvrijednima, što sam i dokazao. Ublažavanje bolova ne liječi uzroke. Kad tijelo pati, jer se ne poštuju osnovne zakonitosti njegove prehrane, tada mora čišćenje organizma od nalaloženih otrovnih tvari i prehranjivanje životonosnom hranom iz svježeg povrća i voća barem djelomično nadoknaditi izgubljenu energiju i vitalnost. Ako se ta hrana pije u obliku svježih, sirovih, pravilno pripremljenih sokova, rezultati se pokazuju brže i jasnije, čim su ljutnja i frustracije

    avatar

    24.02.2018. (19:25)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Reka je da je voda štetna :))
    I za Coca Colu je štetno ak raja pije vodu ... ;)))
    Znaš, ljudi su kroz istoriji svi imali taj specijalni "sokovnik", i Metuzalem :))
    Di si ti od bitnog, svjetlosne godine ... :))))

    avatar

    24.02.2018. (20:35)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ima dosta o vodi u Walkera. Mene je natjerao da kupim filtere (Eva filter) za vodu. Ima jednu knjigu o tome da je voda najvažnija u ljudskoj 'prehrani', pa mi nije jasno o čemu pričaš.
    Meni je nešto smetalo u vodi iz pipe pa sam pio mineralnu. Pretpostavljam da sam bio alergičan na klor ili nešto drugo. Eva filtere proizvode Samsung. Ova naša voda je takve tvrdoće da se filter (5 vrsta filtera) mijenja svake godine dok u zemljama Beneluksa svakih 8 mjeswci.
    Ph je 8, dok je sa pipe otprilike između 6,3 do 7. Sedam je granica između alkalnosti i kiselosti. Kiselost je ispod 7 a to paše kancerogenim stanicama.
    On kaže da nije dobro piti kavu, ali da se mora piti voda i to 2 litre najmanja plus sok. E ja ne mogu izbacit kavu iako kužim da nije baš najvbolja za zdravlej,
    Ovi Eva filteri pored 5 filtriranja imaju na kraju i mineralizator (kamenčići iz koralja australijskih) i kad pijem tu vodu kao da pijem sa izvora, mogu popit i 3 litra bez problema. Čudo kako sam prilično zdrav obzirom da sam pio vrlo malo vode. Ali šta je tu je haha

    avatar

    24.02.2018. (22:53)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ma on je bio za vodu samo u iscjedku voća i povrća, ostalo "štetno".
    Aj, ti si mudar, paš znat: zaš ljudi u razvijenim zemljama žive u prosjeku sve duže, što nagriza mirovinski sustav.
    A puni im supermarkti pasteuriziranog ... ;))

    avatar

    24.02.2018. (22:59)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ma pretvrda je zagrebačka voda, al naši pivopije zmislili da njemačka ne valja ;))
    Kavopija sam, pijem kavu podosta, ne bilo kakvu i različite. S kavom je ko i sa vinom, ima i Grand Cru. Loša kava možda šteti ko i delanac. On ti je sve napravio lošim da bi prodo svoje.
    Helmut Schmidt je pušio 3-4 kutije na dan, šmrko duhan, sve klopal i doživio 97. Ebo one dvi godine do 99, ako ne smiš janjetinu ... :))))
    Žena mu umrla koju godinu prije, pušila "ko turčin".
    Nema univerzalne formule, posebno ako je radikalno jednostrano, može nekom i štetit.

    avatar

    24.02.2018. (23:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...