Komentari

izmedu.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • Lilianke

  'rekla bih da imate mjeru. to baš i nije dobro.' Hm.
  Važno je imati svoju mjeru, a spadamo li tada u ovaj ili onaj ili nikoji krug, je briga površnih, ili bolje, briga onih koji su promašili poantu postojanja. Samo svoju mjeru smijemo imati, inače je sve uzalud, morat ćemo iznova.

  avatar

  07.02.2018. (11:31)    -   -   -   -  

 • Anna-Bonni

  žao mi je što ne mogu pejstati s tvoga bloga ....ali ima dio koji mi je impresivno legao na srce

  avatar

  07.02.2018. (12:10)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  svatko od nas piše na njemu svojstven poseban autentičan način i svatko od nas ima svoje čitatelje, ne volim "ocjenjivati" ničije pisanje - za mene je tekst onaj tekst koji mi oduzme dah i - zašutim od muke, jer ne mogu disati, koliko sam oduševljena

  eto :)

  avatar

  07.02.2018. (12:17)    -   -   -   -  

 • fantasy_xv

  odličan tekst @easy, jako fino napisan, uobličen, prožet humorom, nasmejao sam se par puta jer mi je istinski bilo smešno iako ti to možda nije bio cilj. volim kad sami sebe učinimo šeprtljavima ne jer to nismo nego možda jer baš jesmo. govorim u svoje ime. xD
  od svog tog filma u glavi, izađe neki delić trake.... obično pogrešan. valjda ništa se ne može kontrolisati, ni misli, ni ljudi, ni vreme i sve je nepredvidivo i iznenađujuće na svoj način.
  znaš, meni je poznat ovaj tekst, jedino kraj nije, ma možda je ovo neki drugi kraj istog mlečnog puta.

  avatar

  07.02.2018. (12:41)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Tako i jeste, kad se zaputiš na pučinu, očekuješ mirno more,
  a naiđu uragani. Ni pisanje nije mirna voda.

  avatar

  07.02.2018. (12:46)    -   -   -   -  

 • stara teta

  dobra biografska crtica. oprezna. s ne tako dalekim odmakom. nešto kao: eto, tako je bilo, još se nisam smirila, moram uzeti malo toplog čaja. ili bolje neku žesticu. tako je bilo. sad ćemo vidjeti...

  često nam strah odvraća pažnju na nebitne gluposti. nesvrsishodne rečenice koje su zapravo mali katapulti za prebacivanje u trenutak najbliže budućnosti. onaj trenutak kojeg se najviše bojimo čekajući i blebećući nevažnosti. i nejasno se nadamo da ćemo tako bolje "ući" u događaj, postati prisniji i opušteniji u priihvaćanju sudbine. zato što netko nedostižno važan odabire po našem golom tijelu i nemilosrdnim prstom ukazuje jesmo li ispravni. i čini se da ćemo se strovaliti u crni bezdan ako nam kaže konačnu odluku. i nadamo se. teško je stvoriti život nanovo, izgraditi ga onako kao kažu da bi bilo bolje. a činilo nam se, osjećali smo da je takav u redu. i naš rad je u redu. trudili smo se. potrošili puno vremena...

  ono što žena nije znala, nije nikad doživjela: ples po vatri! nije to pažljivo razgrtanje ugljevlja niti baletansko održavanje krhke ravnoteže na prstima, skakutanje s plohe na plohu koja nam se čini najneopasnija, odmjeravanje i opasno putovanje na granici života i smrti. hodanje po vatri, ples po vatri je zaneseno prepuštanje prostoru, zaigranost iskrica, neba, znoja, topline i prelaska u mudru hrabrost. tek kasnije shvatiš da si bliže nebu u zvijezdama.
  a možda i jest.

  avatar

  07.02.2018. (13:11)    -   -   -   -  

 • meroveus

  ne ću ulaziti je li autobiografijski zapis, odživljena situacija.
  ono osnovno što se provlači jest tržišna vrijednost te samim time zamjetljivost. Može li to biti referenca osobnom razvoju potencijala ili pak kočnica?
  Na mnogo mjesta osobe sa svojom tankoćutnošću gube. Prvo kad se susretnu s uzorom, drugo - kad traže posrednika u kazanom, treće - kad se susretnu s potrebom valoriziranja kazanog, a pogubno četvrto - susreti sa suistomišljenicima. Uvijek netko nešto otkine, odlomi, odcijepi, cjelina tako nikad ne dospije svom mogućem obujmu.
  Smatram kako autor ne smije biti ni na čijoj vagi. Ili ga prihvatiti s kazanim prema tome što se većega od njega predmnijeva, ili ga smještati u nečije ograničeno područje i tako zaglušiti rodnost glasa.
  Osim toga, nikada ne dijeliti savjete. Jer, kao što autor sluša svoj unutarnji glas i nikada nije siguran kamo će ga povesti, to izlišnije je savjetom ograničiti mu slušanje tog glasa odvodeći ga strogo kontroliranoj jednosmjernoj cesti.
  Hod po vatri trebao bi biti metafora vlastitog puta, ali to svakako nije podvrgavanje tržišnom ukusu ili bilo kojoj drugog percepciji uspješnosti. Hodom po vatri rađa se lijepo, neovisno i nezavisno od bilo čega. Lijepo po sebi i iz sebe.

  avatar

  07.02.2018. (17:00)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  ...pa ćemo vidjeti... :))
  malo prošećite po žaru..., pa ćemo vidjeti. što imate za izgubiti? Tabane? Pa što, može se bez tabana... Zgodna gospođa. :)
  Ovaj dio s otvorenom pučinom podsjetio me na rečenicu koja sam nedavno pročitao i skroz mi se sviđa: Brodovima je najsigurnije u luci; ali to nije razlog zbog kojeg se brodovi rade..

  avatar

  07.02.2018. (17:07)    -   -   -   -  

 • SarahB

  Ne vjerujem u pravila pisanja, u kreativne radionice, niti u postojeće žanrove, ritmiku, metriku i sličnu teoriju.
  Vjerujem samo u stvaralačku energiju koja se ponaša ko živi svrab, pa ne izbaciš li to iz sebe u obliku bilo čega, lako možeš i umrijeti.
  A što će tko misliti o tome izbačenom, manje je važno.

  avatar

  08.02.2018. (10:44)    -   -   -   -  

 • dugoprugash

  Dobra priča, posebno opis u uvodu mi se svidio. Zapravo mislim da svi koji pokušavaju nešto pisati trebaju poslušati savjet prvog ženskog lika i predati se u potpunosti, bez kalkulacija, izaći iz zone komfora i ogoliti se pred čitateljem. Tako nastaje dobra književnost. Stil samog pisanja mi je vrlo zanimljiv, bez velikih slova, puno dijaloga bez navodnika, a sve opet jasno, razumljivo. Prilično originalno, tematski i stilski.
  P.S. Komentar od SarahB je odličan.

  avatar

  08.02.2018. (13:05)    -   -   -   -  

 • so far away...

  mislim da je to bila vrlo konstruktivna kritika...i da odlično pišeš, ako je suditi po ovome na blogu :D

  avatar

  08.02.2018. (18:39)    -   -   -   -  

 • Regina

  Ne bih nikad pristala na mijenjanje da bi me čitala šira publika i da bi shvatila. Iako je to valjda važno ako želiš da te se čita, ja bih se radije opredijelila za onaj manji krug odabranih, a kvalitet ako postoji je neosporan, publika kao publikam prolazi.

  avatar

  08.02.2018. (21:12)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Usrećuje što se možeš izražavati samo na svoj način i što imaš čitatelje kojima se sviđa tvoje pisanje. Nema ništa ljepše od osjećaja da te netko cijeni baš takvog, bez puno pitanja i objašnjavanja. :)

  avatar

  09.02.2018. (12:32)    -   -   -   -  

 • zahira

  stilovi pisanja se mogu učiti, tako se brusi talenat, a uči se čitajući
  jednako kao i npr. s glazbom - imaš talent, brusiš ga usvajanjem novih načina izvedbe nekog djela (nijedan npr. pijanist ne svira isto djelo na jednak način...postoje nijanse u uhu), a uči slušajući izvedbe drugih.
  taj "hod po vatri" sam shvatila kao traženje vlastitog puta, u bilo kojoj vrsti umjetnosti, pa i u životu samom.
  meni se sviđa na koji način dočaraš ambijent u kojem se radnja događa, sviđa mi se to što vas mogu "vidjeti"
  :))

  avatar

  09.02.2018. (12:36)    -   -   -   -  

 • Fancy

  Veoma lijepo napisano.

  avatar

  14.02.2018. (08:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se