Komentari

usputne-biljeske.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • dugoprugash

    Zlatne žbice - Drugi način-Zgubidan

    avatar

    29.10.2017. (14:43)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Volim drugi način. Oni su jedan od najkvalitetnijih domaćih starih bendova, ali nisu za mase. Slušao sam Požgajeca u jednoj radijskoj emisiji, prošle godine, pričao je o tom albumu. Jedro za oluju je, kako je rekao, njihov doprinos self-help literaturi. A Zgubidan je inspiriran starim od Ivice Kičmanovića, kojeg su tako zvali, jer je 'mužikaš', tj. zgubidan. Dobar je to bend, bez daljnjeg. A zanimjiva stvar mi je da sam baš prije sat-dva pomislio na njih, tj. palo mi je na pamet da ću si staviti "Prave riječi" u box na blogu, na par dana, pa sada to lijepo idem i napraviti. Pozdrav

    avatar

    29.10.2017. (17:19)    -   -   -   -  

  • antun

    Pratim te duže vremena, sve je pet, no, Dragec je još živ i neda se! Ispravi to, molim te...

    avatar

    29.10.2017. (18:53)    -   -   -   -  

  • antun

    Ah, da, naravno da prvi album Drugog načina posjedujem i pratio sam njihove davne nastupe. Lijep i zanimljiv osvrt na novi album. Bilo ga je užitak čitati...

    avatar

    29.10.2017. (18:59)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    @antun Hvala na lijepim riječima i sugestiji, ispravljeno. @izvorni život Hvala na interesu i zanimljivim informacijama.

    avatar

    29.10.2017. (20:57)    -   -   -   -  

  • kadetoni

    Tek sad sam pročitao ovaj osvrt na album legendarne grupe, za mene najnajnajbolje. Uživao sam čitajući, iako sam već imao album kad je napisan članak.
    Mi koji volimo DN sigurno da smo subjektivni, a oni koji se još nisu "upecali" neka poslušaju savet "Album kao cjelina funkcionira vrlo dobro i zato preporučam cjelovito uživanje u mirnoj i opuštenoj atmosferi." Divno napisano, baš tako treba slušati DN, jer nisu oni nekakva usputna buka koja popunjava prazninu. Tekstovi su odlični, poetični, životno filozofski i trebaju se slušati sa razumevanjem i uhvatiti smisao.
    Svaka od pesama, sa ovog i ranijih albuma, me čudno uvuče u neku životnu priču. Tako je sa pesmom "Htio bih vratiti" koja je sjajna, moćna, trajna i kad god je slušam u posebnom sam emotivnom stanju, vrtim filmove u glavi i nosi me kao vremeplov. Ta pesma je moj svojevrsni epitaf (rekao sam mojima kad me budu Topalovići "pržili" da se vrti ta stvar :-))
    Samo mala ispravka u tekstu "Još jedna balada Odlazak nudi..." to je "Opomena".
    Da završim citatom, potpuno se slažem:"Drugi način prkosi vremenu i stvara u raznim epohama što ih stavlja u red kultnih bendova."
    Pozdrav!

    avatar

    16.09.2018. (00:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...