Komentari

zupnik.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


 • seljak

  Meni nije potpuno jasno da li su Anti- fa u Pazinu zviždali istarskim svećenicima zato jer su svećenici, ili zato jer su 1945 dali bitnu ulogu za priključenje Istre Hrvatskoj? Vjerovatnije ovo drugo. Da njih nije bilo danas bi Istra bila Tršćanka prefektura.

  avatar

  14.10.2017. (22:10)    -   -   -   -  

 • građanin

  Zviždanje u Pazinu definitivno je razotkrilo kako onima, koji sebe nazivaju Savezom antifašista, nije nimalo važan neosporan udio istarskog svećenstva u otklanjanju posljedica fašističkog nasilja u Istri (prisilna talijanizacija). Zviždači su svojim postupkom jasno pokazali kako je cilj njihovog djelovanja negirati sve što je u politici i tumačenju povijesti suprotno njihovom, ideološkom mentalnom sklopu, nasljeđenom iz razdoblja komunizma.
  Komunizam je propao no oni koji su u toj jednopartijskoj nakazi od sustava imali neupitan društveni utjecaj, isti žele zadržati i nakon uspostave demokratskog višestranačja, te prtiom ne prezaju niti od nastojanja da izgovorenu istinu zaguše urlanjem i zvižducima.
  Pola stoljeća je ta ekipa forsirala laž, prema kojoj je Istra vraćena Hrvatskoj na temelju odluka nekakvog AVNOJ-a te zahvaljujući činjenici da je Tito vojno zaposjeo Istru. Kako se svaka neistina konstruira na nizu nelogičnosti , drugovi nam nikada nisu sitgli odgovoriti na nekoliko važnih pitanja.
  Naime, ako je AVNOJ sa svojim ratnim odlukama bio toliko svemoćan, koliko oni tvrde, nameće se pitanje, kako je moguće da je pitanje statusa Istre iostalo otvoreno godinama nakon rata?
  Nadalje, ako je u rješavanju tih pitanja vojna sila igrala važnu ulogu, logično se treba zapitati zašto je nakon zaposjedanja Trsta od strane jugoslavenske armije, taj grad na kraju pripao Italiji?
  Budimo objektivni, Tito se, pri pokušaju rješavanja pitanja Istre, nakon rata našao u popriličnim problemima.
  Saveznička komisija na Mirovnoj konferenciji u Parizu je 1946. godine jasno inzistirala da se razgraničenja na spornim područjima vrše po etničkom načelu. Drugim riječima, trebalo je dokazati da na području Istre prebiva većinski hrvatsko stanovništvo. Za jugo-komunističke vlasti u Istri to je bio nerješiv problem, jer su u matičnim uredima, školama i drugim javnim institucijama općinskih i gradskih uprava zatekli arhivu iz koje je bilo jasno da je fašistička Italija desetljećima upisivala Hrvate pod talijaniziranim prezimenima.
  Jedina dokumentacija gdje su ta, hrvatska prezimena sačuvana u izvornom obliku, bile su crkvene matice. Tada uz angažman Zbora istarskih svećenika Svetog Pavla i velikog čovjeka don Bože Milanovića započinje opsežan posao prikupljanja podataka koje objedinjuje u dokument pod nazivom Spomenica hrvatskog svećenstva u Istri Savezničkoj komisiji za razgraničenje Julijske krajine. Podaci iz Spomenice bili su krunski dokaz da više od tri četvrtine stanovnika Istre čine Hrvati te je temeljem toga na Mirovnoj konferenciji u Parizu odlučeno da istarski poluotok pripadne Hrvatskoj tj. tadašnjoj Jugoslaviji
  Ipak, postoji razlog da tu povijesnu istinu sljednici Titove partije i danas nastoje prikriti, ili bar zagušiti urlanjem i zvižducima, jer Spomenica razotkriva i neke krvave tragove komunizma.
  Naime, u vrijeme kada je Zbor istarskih svećenika Svetog Pavla započeo s prikupljanjem podataka iz crkvenih matica tj. dokumentiranih dokaza o etničkom sastavu Istre, tajnik toga tijela bio je velečasni Miroslav Bulešić. Nakon što je s ostalim istarskim svećenstvom odradio opsežan posao i njegove rezultate dostavio u na Mirovnu konferenciju u Parizu, velečasnog Bulešića su komunistički aktivisti iz "zahvalnosti" mučki i okrutno zaklali u Lanišću, te je zbog svog mučeništva proglašen blaženikom Katoličke Crkve
  Treba li, dakle, dvojiti, zašto ideološki i biološki sljedbenici komunističkih ubojica danas istinu žele zagušiti zvižducima i urlanjem?

  avatar

  15.10.2017. (14:01)    -   -   -   -  

 • istina.hr

  Svoje kolumne trebao bi zupnik izdati u jednoj knjizi koja bi trebala biti obavezna lektira za sve ucenike povijesti u Hrvatskoj, kako bi ti ucenici imali bar neki uvid o povjesnim zbivanjima u najnovijoj povjesti Nezavisne Drzave Hrvatske. Danas ti ucenici uce ono sto jugokomunisticka i udbasko fasisticka banda njih prisiljava uciti, a istina biva stopirana u zacetku. Uz te kolumne trebalo bi dodati i komentare domoljubnih i drzavotvornih priloga ovoga bloga, kao na primjer od "gradjanina" i drugih slicnih domoljuba.

  Mnogi strani novinari izdaju svoje kolumne pisane u uglednim svjetskim novinama u vidu knjiga i tako ostaju za javnost kao svjedoci povjesnih dogadjaja doticnoga vremena, FAZ, npr.

  Komentare zupnika Franjo BLOG i sukomentare domoljubnih i drzavotvornih komentara ovoga bloga moze potpisati svaki drzavotvorni Hrvat sa 99% postotnim suglasjem.

  avatar

  15.10.2017. (22:07)    -   -   -   -  

 • franjo

  svi ovi komentari od 16. 10. koji kradu moje ime i potpisuju kao da to ja pišem, nisu moji.

  To očito rade srbočetnici i tzv. antifašisti. Slijedećeg dana ujutro biti će svi pobrisani.

  Krajnje je bezobrazno, podlo i kukavički krasti moje ime i pisati ovakove gadosti.

  avatar

  16.10.2017. (18:24)    -   -   -   -  

 • franjo

  istina.hr,

  O ovome što ste vi predložili već razmišljam nekoliko godina i vjerojatno ću nešto i objaviti.

  Lijepi pozdrav i svako dobro.

  avatar

  16.10.2017. (20:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se