Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Dinaja

    ovo je uistinu teško... Imam pitanje... znači li ti ime Ivo Fizi nešto... bio je glumac i stvarao je križaljke... :)

    avatar

    14.10.2017. (07:15)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nimalo lako ni za napraviti ni za rješavati

    avatar

    14.10.2017. (08:30)    -   -   -   -  

  • Remorker Mali

    Zahvaljujem na zasebnoj objavi.

    Ne znam baš da li se može reći da sam u štampi objavio mnogo radova sa belinom 8 x 8. Mislim: između 10 i 15. Ali, napravio sam više od 20: neke samo za svoj i druge blogove, neke za konkurse (3 puta sam pobeđivao sa takvim sastavima!), a neke za novine sa kojima sam prekinuo saradnju pre objavljivanja.

    Poslednjih godina ne pravim često takve kombinacije, no mogao bih relativno brzo da se vratim u formu. Kad sam počeo da radim za Feniks, nisam znao koliko će mi vremena trebati da savladam sve potrebne lekcije, da se oslobodim grča i da sastavljam onako kako se od mene očekuje. I sad se, eto, osećam kao da imam dovoljno iskustva. :)

    Nisam smeo da se se izmotavam, i kao u svim ostalim slučajevima kada mi je bitno da napravim što čistiju belinu, držao sam se sasvim jednostavne strukture. Sastaviti nije bilo naročito teško, a ako je teško za rešavanje, to uglavnom nije do mene. Ja bih je opisao malo sugestivnije, ali generalno nemam ništa protiv Rajkovih hermetičnih opisa, tim pre što je ovaj tip križaljke namenjen prekaljenim rešavačima. Nema tu ničeg fascinantnog, niti je savršena u toj svojoj jednostavnosti (zapravo, nikad nisam ni napravio belinu 8 x 8 za desetku... uvek mi nešto bode oči). Naredna će verovatno biti ozbiljnija, sledeća još ozbiljnija... i tako ću valjda jednom sastaviti i nešto za antologiju hrvatske enigmatike. :)

    Ako niste primetili, križaljka je posvećena Belomanastircu Mladenu Đurđeviću. :) A uglavio sam i kvizaša Leonarda Mlinarića.

    Uzgred, Ozdanovac je posao o Ivi Ficiju na blogu TIO. http://enigmatikatio.blogspot.rs/2015/03/rec-po-rijec-842.html

    Hanski (ne hanjanski) enigmat

    avatar

    14.10.2017. (09:10)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ne bih znala ništa napraviti od ovako nešto

    avatar

    14.10.2017. (10:23)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Ner vjerujem da postoji neka idealna bjelina 8 x 8. Teško je to za sastaviti. Ovo "hanjanski" ću ispraviti. Loše sam zapamtio. Čestitam ti!

    avatar

    14.10.2017. (18:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...