Komentari

mamalavica.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • Mama lavica

  Hm

  avatar

  11.10.2017. (14:45)    -   -   -   -  

 • Lanolinine mudrosti

  Striko legenda.

  avatar

  11.10.2017. (15:08)    -   -   -   -  

 • AnaBoni

  tužna i neugodna obiteljska komunikacija

  avatar

  11.10.2017. (17:36)    -   -   -   -  

 • ART-kristina

  da, ovo je baš bezvz.... On se inati iz nekog razloga... samo vidiš i ja sam takva ali nebi volila da je netko takav prema meni :DDDD

  avatar

  11.10.2017. (20:00)    -   -   -   -  

 • borgman

  u pravu je 100%... najprije radi se o običaju, i poklonu onome kome se to događa...a ako se radi o novcu, zbog čega bi takav poklon završavao u rukama roditelja? Na Zapadu u koji se zaklinjemo, roditelji to dobro znaju, a u ovim našim krajevima gdje je pojam dijete vezan za posjedovanje i obvezu služenja tijekom života i starosti, puno više nego za izgradnju samostalne stabilne osobe...uplitanje u "odgoj" je kao neoprostivo. Ali ta ista osoba bespogovorno prihvaća uplitanje u odgoj od strane Crkve i Države i "glavara" obitelji koji često nije ni otac ni majka.
  Biti svoj znači ići najtežim putem, ali koegzistentno u miru sam sa sobom.

  avatar

  12.10.2017. (09:19)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  Najbolje je cijeloj familiji objaviti kako si nevjernik pa te ne zovu na harač upakiran u krštenje djeteta. Jel oni uopće krste dijete ili skupljaju materi djeteta za nove kožne čizme? :P B(l)ože, koji Cigani. (molim poštene Rome da mi oproste na korištenju pogrdnog naziva, koji se često povezuje sa njihovim narodom, no primjereniji izraz za ovakvo žicanje nisam pronašla).

  avatar

  12.10.2017. (11:36)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  Ja volim isključivo crne ovce, stoga mi se u ovoj priči sviđa jedino striko. Ali moram primijetiti da ni on nije baš sasvim crn, jer je uopće pristao sudjelovati u cijelom tom cirkusu.
  Uvijek mi je to tako tužno kad čujemo da se ide krstiti neko dijete. Ne znam zašto mi je to u istoj kategoriji s kolinjem i sličnim narodskim veseljima. Uvijek mi bude žao te dječice koju se gura u to neko sranje, tako male, bez da imaju blagog pojma što se događa. To je tako prost i podmukao čin.

  avatar

  12.10.2017. (12:14)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  hahahaahhahaah, koja faca! Vrlo poučna priča o očekivanjima, tzv. običajima i poklonima bez srca.
  Prije 15 ak god, dva mjeseca prije nego sam se ja udavala, udavala se još jedna iz društva. Njihova želja je bila novac umjesto poklona. Moj tadašnji dečko-sada muž, smo to ispoštovali, ali smo se moje frendice i ja sve isposvađale, toliko da one nisu htjele ni na vjenčanje (jer kako mladenci mogu uvjetovati!),a ja za dva mjeseca bila u problemu jer zbog svađe nisam niti jednu od njih zvala za kumu,a htjela sam. Uglavnom, radimo farse od lijepih životnih trenutaka...sve svodimo na materijalno. a duhovnog ni d...iako većinu fešta odrađujemo kad izađemo iz crkve. Nesvjesni smo mi ljudi, a time i nesretni.

  avatar

  12.10.2017. (12:18)    -   -   -   -  

 • borgman

  @kojotice...toooo :-)

  avatar

  12.10.2017. (13:51)    -   -   -   -  

 • Coprnjica Lilianke

  Ovo mi je vrlo strano, da ne velim glupo....ne davati novac (za dječji poklon) roditeljima da ga ne potroše za sebe?
  Što to znači - potrošiti za sebe!?
  Obitelj je jedna cjelina, i svačije potrebe trebaju biti zadovoljene, te tomu služe svi novci koji u obitelj ulaze.
  Sve što posjedujem ja, posjeduje i moja kćer ( naravno i muž, ali sad pričamo o djeci) i obrnuto.
  I ona zna da ću sve što smatram da ona treba, ukoliko imam čime, platiti.
  I, ako imam čime, ponekad i što inače ne bi, ali vlada sloboda ideja. :)
  Isto tako, ako ona ima neke ušteđevine (slijedom rođendana ili bilo kojih drugih situacija darivanja, đeparca i tako), ona će drage volje dati mi ako trebam a nemam. Čak se veseli da sudjeluje, doprinosi ili mi pomaže na taj način.
  Zna da bih joj dala zadnju kintu ako joj treba, nikad mi ne uzima lovu potajno, veseli se podijeliti sa nama što ima.
  Vratim joj više simbolično ako imam, ako i dalje nemam, nikom ništa.
  Nema odvojenih kasa, skrivanja za sebe, poskrivečkih trošenja......

  Pa i da roditelji potroše 'dječji' novac (čak i na vlastitu zabavu), neće li već sutra potrošiti svoj, 'roditeljski' novac na to isto dijete? I to mnogostruko više novca?

  Jako je ružan taj način navlačenja oko poklona kakav opisuješ, a nisam ni sigurna u Strikanove najbolje namjere.........

  avatar

  13.10.2017. (00:40)    -   -   -   -  

 • Lion Queen

  ljudi su se razbahatili na krštenjima, to sada više nisu obični obiteljski ručkovi, već "svadbe" sa stotinama uzvanika, živom glazbom, unajmljenim dvorcima na napuhavanje za zabavu mladunčadi... sve samo ne vjerski čin...
  pogotovo su se razbahatili po slavoniji, stotine na krštenju, stotine na pričesti, stotine na krizmi, više stotina na vjenčanjima... nema tog bogataša koji nakon plaćanja svega toga ne bi osiromašio... jer darove treba i vratiti svim svojim uzvanicima... nije ni čudno što slavonci masovno iseljavaju trbuhom za kruhom... a kako sada stvari stoje i drugi će iseliti, jer su se ti običaji proširili i na ostatak lijepe naše.

  a stric je trebao biti stric pa sam otvoriti račun, a ne podbadati. trebao je na računu skupljati šuškicu pa je osobno uručiti nećaku na dan punoljetnosti. time bi izbjegao zavadu u obitelji.

  avatar

  15.10.2017. (12:40)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...