Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Klik

    Čovječe, Kalinić se sa svojim "Planovima evakuacije" može sakriti!

    avatar

    02.10.2017. (16:49)    -   -   -   -  

  • Zlica

    Sad dijele letke :-)).

    avatar

    03.10.2017. (22:38)    -   -   -   -  

  • stara teta

    brošurice o ponašanju prilikom prirodnih nepogoda, požara, ratnih zbivanja, s detaljnim uputama, objašnjenjima (u skladu s tadašnjom tehnologijom) dijelile su se u doba dok smo bili klinci (hladnoratovska napetost). vrlo korisna stvar. no ne sjećam se da su u njima bila ikakva uputstva ili smjernice ili samo nagovještaji reklamiranja komunizma, socijalističke borbe, unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja, ili upute tipa: o tomu čitajte više u kardeljevom djelu str. ta-i-ta. NNNI. čak se ni na vježbama tipa: atomska slijeva, nije govorilo o kongresima skj niti ulozi pravog omladinca/komunista/nesvrstanog u spašavanju ispod ruševina ili izvolačenju iz zapaljene hiže. sorkač, dovoljno sam stara da sam mogla to doživjeti, no nisam.
    a ovi ovdje, pazi, na istoj stranici o katastrofama i popisu (potpuno ispravnih i koretno sugeriranih) savjeta navode i priče o smaku svijeta za nevjernike, pozivaju se na proroke, biblijske odlomke i, naravno, apsolutno nijekanje uloge Svevišnjega u nastanku tih istih potresa, poplava, požara, smrti u agoniji gušenja, drobljenja. i ono što mi je nesuvislo, savjet da, ako se izgubi vlastito mjesto boravka, ne ide na javno okupljalište (što podrazumijeva dostupnost skloništa, pitke vode, hrane i potrepština) nego "svojima". od onih koji su se bavili medicinskom skrbi, karitativnim djelatnostima i pomaganju na ugroženim područjima čuju se čudne priče da su js pomagali i brinuli se isključivo za obitelji i članove js. s objašnjenjem da su pripadnici js valjda bliskiji, pa valjda ćeš sebi sličnom prije pružiti pomoć. upravo tako mi je to protumačila moja prijateljica koja je js. na žalost, udaljile smo se poprilično u nekim stvarima, mislim da mi je zamjerila što su moji klinci čitali harijapotera i gospodaraprstenova. a sad gledaju got. rekla mi je da će mi takva literatura odvesti djecu u sotonizam.

    avatar

    04.10.2017. (13:38)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ..ako dode do nuklearne katastrofe.....prekrizite se i prije cete na nebo.....ako netko s danasnjom tehnologijom uopce stisne gumb..mislim da ni njemu nebi bilo spasa...ma kakav bunker imao...prije ili jasnije mora na danje svijetlo...

    avatar

    04.10.2017. (17:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...