Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • Aneta

  Nisu mi bliske ove teme, ali čini mi se da si se mogla osvrnuti na Češku i Slovačku kao primjer kako može drugačije i bolje u odnosu na nas ...(?)

  avatar

  22.09.2017. (06:05)    -   -   -   -  

 • Evora

  Kuda mi prolazimo i kako ...ko' bos po trnju ...
  Hvala ti na komentaru kod mene. :-)

  avatar

  22.09.2017. (06:07)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Nismo baš model uspješne tranzicije...

  avatar

  22.09.2017. (06:53)    -   -   -   -  

 • Euro

  lijep vikend zelim

  avatar

  22.09.2017. (07:18)    -   -   -   -  

 • Atma

  Da, nas je najviše uništila nagla tranzicija na svim tima poljima. I ovo mi je jako interesantna rečenica: „Jedinstvenost je politologa da mi provodimo puno vremena objašnjavajući događaje koji još nisu ni završili.“

  avatar

  22.09.2017. (09:22)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  da draga luki, moglo je biti drugačije... odlična ti je metafora... još uvijek trčimo maraton godina... tek smo prešti nešt više od pola puta... cilj je daleko... :)

  avatar

  22.09.2017. (10:57)    -   -   -   -  

 • Divlje srce

  Zapravo smiješno, zar ne? "Iscrpne rasprave" stručnjaka a nema se pojma, nije se predvidjelo...
  Ima li života prije smrti? Političke, jel? :)))
  Ajde, sretno tebi, predviđam ti uspješan rad... ;)

  avatar

  22.09.2017. (11:15)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  negdje sam čitala, da tranzicijsko vrijeme traje jako dugo, ovisno o vlastima koje žele što prije izaći iz tog razdoblja

  avatar

  22.09.2017. (11:43)    -   -   -   -  

 • stara teta

  morala bih u cijelosti pročitati tu knjigu, izgleda mi dosta ozbiljno pisana jer očito obuhvaća mnoge aspekte uzročno-posljedičnih konkretnih promjena koje se najbolje vide u oblikovanju važećih zakona, njihovom provođenju i ekonomskom napretku-nazatku.sve je vidljivo po parametrima produktivnosti, potrošačkih mogućnosti, cijena i usporedivosti života s onim zemljama koje su "naprednije". o tomu je sjajnu knjigu napisala n. klein: doktrina šoka. upravo navodeći činjenice i predradnje koje su dovele do tranzicije koja je pak rezultirala upravo kaosom u kojem se sad nalaze i novopridošle članice i pridruženici eu. tranzicija je očito vrlo dugoročno stanje. od koje zbog te rastegljivosti vremena najviše pate obični ljudi. nisu ni vrit ni mimo. s ekonomske strane i sa strane promjene mentalnog sklopa (doduše, bilo bi objektivno pitati se je li baš takav kakav je kod onih naprednijih, poželjan i kod onih slabijih??) moraju proći još desetljeća poboljšanja i prilagođavanja. prebrzo smo ušli bez realne materijalne, energetske, tehnološke i znanstvene podloge u kapitalizam, koji se zbog specifičnih uvjeta pretvorio u najgori oblik izrabljivanja i prvobitne akumulacije kapitala.

  avatar

  22.09.2017. (12:53)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Oprosti, politika mi nije jača strana,
  a tranzicija...
  Hm... sve mi se činio da se više transportujemo u glupost nego tranzitujemo da nečeg pametnog:))

  avatar

  22.09.2017. (14:09)    -   -   -   -  

 • Sukiyaki

  Knjiga zasigurno mora biti zanimljiva i puno toga objašnjava to nismo znali, bar nisam ja.
  Eto, trčali smo maraton kroz tranziciju ali još nismo stigli na cilja. Nadam se da uskoro i budemo. LP

  avatar

  22.09.2017. (14:58)    -   -   -   -  

 • Dinajina svijest o pokretu

  mila luki... hvala ti što si tu... ugodne snove ti želim i hvala ti na tragu u pijesku mog vremena... :)

  avatar

  22.09.2017. (19:48)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Šaljem Ti veliki Nočni Pozdrav u prolazu!!!

  avatar

  22.09.2017. (23:25)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Svaka diktatura samu sebe pojede i vodi svome kraju. Htjeli mi to priznati li ne komunizam je bio diktatura. Sada se smijemo onom Klimavom luđaku u Koreji za koga bi njegovi sljedbenici odmah svi stavili glavu na panj, samo da ga usreće. Gledamo te parade i sletove divljenja velikom ocu nacije.
  Kao da smo mi imali nešto drugo do diktaturu. Sjeti se šta se kod nas sve radilo da bi se veličao kult ličnosti i nepogrešivosti partije, nepogrešive partije koja je držala državu u pokornosti, bila uvučena u sve pore života i društva.
  Tamo negdije 83, 84, zove teta iz vrtiča da bi nas ispitala kako mi to odgajamo dijete (četverogodišnje). Krimen je bio u tome što je dijete, onako djetinji, nakon šti je teta ispričala o borcima pred spomenikom, naglas reklo: I onda su borce pojeli crvi! Logično dječje razmišljanje pred spomenikom pokojnicima.
  Ili drugi primjer: Kada kolima dolaziš u Rijeku sa istočne strane, prolaziš pored brodogradilišta V. Lenac. E tamo smo mi dobrovoljnim radom izgradili lućicu za barke. Ogroman posao obavljen dobrovoljnim radom. I znaš zašto su mi čaću izbacili iz lučice i predali ga udbi iz koje se jedva izvukao?. Samo zato što se usudio reči da partija nema šta tražiti u sportskom klubu i održavati partijske sastanke.
  Sada se smijemo onom luđaku i pitamo se zar je narod tako slijep i lud. Pa i mi smo isto to imali. I zašto se onda pitati i tražiti razloge pada komunizma umjesto reči po narodski: Svima su dopizdili, pa ih narod otjerao u ... Nijedna diktatura nije zavijeka.
  Koliko je ljudi poginulo pokušavajuči pobječi preko željezne ograde? Pa nisu valjda bježali zato jer su bili sretni.
  Ma dalo bi se pisati danima. Najgori su mi filozofi koji od očiglednih stvari naprave papazjaniju.

  avatar

  23.09.2017. (01:19)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se