Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • stara teta

    fantastično!

    još jedna ludača koju budi luda mjesečina, onda zuji pogledom po nebesima, fiksira zvjezdice, automatski se hvata nečega za registraciju, pa onda s pol oka postavlja lakat na drugu ruku da se ne trese slika, etc, etc. pa onda provjerava po pamćenju i atlasima sve ne vjerujući što je oko vidjelo.

    ludača si, lunatik (kak bi se to fino reklo;) ;) ), da znaš!!

    avatar

    18.09.2017. (13:43)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @stara teta, najljepša hvala :))

    avatar

    18.09.2017. (13:49)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo zabilježeno, sa fotićem su mi ipak ljepše jer imaju manje šuma. Khm, sad me tjeraš buditi se u rano jutro, al' dobro.

    avatar

    18.09.2017. (14:09)    -   -   -   -  

  • BellaLuna

    Divne su ti slike =)

    Svaraćam da javim kako su moji gazde uspjeli izvaditi sve iz podruma i sad se suši. Kažu da je ozbiljno nastradala jedino tehnika (pegla i kuhalo) i bilježnice, knjige, obuću i odjeću se može oprati i osušiti (knjige neće prat, jel :'D)

    Tako da eto, all is well what ends well, ali koliko je točno (ne)dobro ću znati iduću subotu, kad se ujutro pojavim u Zadru :P

    avatar

    18.09.2017. (15:21)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    vampiruša:)

    avatar

    18.09.2017. (15:32)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Znao sam svih ovih godina koliko sam se već naživio, katkad, iako doduše rijetko, vidjeti Mjesec i Veneru u noćnome plesu, i dakako da je to uvijek zanimljiv troslog ili trokut-znamen mene kao osobe, njega (Mjeseca) kao (lunarne ili astralne) duše i nje (zvijezde) kao božanskog duha (ili božanske duše, svejedno, jer ako Veneru gledamo kao zvijezdu, onda je ona božanski duh, no ako je gledamo kao prosvijetljeni planet, onda je božanska duša, što za našu osobnost dođe na isto). Sve je verinajs, no ja bih ipak uzeo iz izloga broj dva ove čupave čuperke i maglene kovrđice. Najzanimljivije od svega ipak je to šaljivo korespondiranje tvojega komentara "Do sad smo dobro mogli vidjeti polumjesece i zvijezde hahaaa, sad čekam i druge znakove ....e jesam duhovita." s jutrošnjim Božjim odgovorom... :)) A mene Striček redovito noću budi u neki sat i 33 minute, ili 44 minute, ili 55 minuta, i ne samo to, iznenada se probudim i u mrklom se mraku pitam, hoće li sada biti 3,33. Potpuno siguran da neće, pritisnem elektronsku vekericu da osvijetli displej i gle: 3,33! To je sada već toliko često da se pitam: kaj Striček nema po svijetu delat nekaj pametnije... :)))

    avatar

    18.09.2017. (15:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    Lijepo je tako nešto vidjeti na nebu. Ljudi su sigurno bili više usmjereni na noćno nebo prije kad nije bilo televizije i interneta :-P

    avatar

    18.09.2017. (16:26)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    Sjetila si me da uvijek gledam na sat kolko nije sati.Nikad ne gledam kolko je:)
    Jos nije 6,ili jos nije 4.
    Ili jos imam spavanja nekoliko...

    avatar

    18.09.2017. (18:10)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Gogoo;
    He da, rana zora. :)
    Ako me netko ne probudi, mogu odspavati do podneva.....a osim buđenja, i nrki teleobjektiv bi dobro došao. Ili što već.....
    Tvoja supruga je znala napraviti lijepe fotke Mjeseca, ako me sjećanje ne vara. :)
    Možda nju da delegiraš? :))

    @Bell;
    O, pa to su zapravo odlične vijesti, barem daju neku nadu, zar ne? Najgore je kad ti sve propadne....
    Ali, i od tog goreg ima gore. Zato, bolje se fokusirati na to da će se dosta toga uspjeti spasiti. To su jedne od najboljih vijesti koje sam čula danas! :)))

    @Mariano;
    Božanski duh/duša :))))))
    Istog trena sam se sjetila tog (prilično bedastog) komentara, pomalo me zašerafilo u trbuhu, priznajem.
    Naime, prva pomisao na križeve na Međugorskom nebu jest da im nedostaje univerzalnost.
    Poruka Međugorja je za sve ljude, tako ja gledam sve prave poruke. A markirati je križem, simbolom jedne religije, nije dosta.
    To više nije dosta. I učinio mi se simbol Islama puno draži i općeprihvatljiviji za čovječanstvo u tom času.
    Mjesec i zvjezdano nebo pripadaju svima nama........
    Pa sam tako napisala (u komentaru kod tebe), kako sam napisala.
    I Duh se složio.....
    Sva poduplavanja (utrostručenja) brojeva držim porukom da sam na pravom mjestu , svjesna i u pravo vrijeme. Gledam to kao svojevrsnu štaku jer se zaista dosta saplićem ovih dana. Strah je vražja stvar.

    Osim toga, imala sam još jedan komentar nedavno,kod @jelena.......
    :))

    @jelen;
    Da, i onaj komentar da želim nešto na svoje oči, i toga sam se sjetila. Čak sam pomislila 'samo da sad ne krene nešto letjeti smo tamo nebom, jer ću umrijeti od straha' :))))

    @belator;
    Kako utješiti samog sebe kad ti preostane ČAK JOŠ tri minute za spavanje. :)))

    avatar

    18.09.2017. (19:00)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @fresh;
    Oprosti, previdjela sam kompliment :))
    Hvala!:))

    avatar

    18.09.2017. (19:46)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mjesečev srp + zvijezda nije izvorno simbol islama. To su Turci usvojili od Bizanta, kojeg su osvojili, a kasnije kako su Turci dugo dominirali islamskim svijetom simbol se proširio preko njih. Mnoge zemlje islamskog svijeta imaju taj simbol na svojim zastavama i dan danas vjeruju da simbolizira islam, ali koja zemlja nema mjesečev srp i zvijezdu na svojoj zastavi?- Nema Saudijska Arabija i tamo se taj simbol ne koristi jer nije izvorno islamski nego je u stvari bio nacionalni simbol Otomanskog Carstva.

    avatar

    18.09.2017. (21:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivno! Svaka posebna, ali meni je isto najdraža ona koja je Tebi najdraža......Fenomenalno! Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    18.09.2017. (21:35)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @jelen;
    Cool! Hvala ti na informacijama :)), općenito se osjećam često kao tek priučena osoba, ako ne i sasvim ignorant.......zato - uvijek opleti sa informacijama, ako raspolažeš kakvim! :)
    Mjesec i zvijezda, simbol našeg Doma, tu u potpunosti spadamo, njegov smo svi dio.....sasvim univerzalan i poznat svakom čovjeku, bilo gdje i u bilo kojoj vremenskoj epohi, pa i vanzemaljcu, svi mi imamo isti Dom, isti Izvor.......

    Hvala ti @Luki :)))

    avatar

    18.09.2017. (22:12)    -   -   -   -  

  • RandomHeart

    Nisam jednom hvatao mjesec, dok je onako ogroman, prema horizontu istoka grada, pa točno znam kakav je ushit vidjeti ovako nešto. Ali da, lovci na zvijezde su uglavnom ne shvačeni.

    avatar

    18.09.2017. (22:20)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Random;
    Što sam htjela, to sam i dobila.Tako bi se to moglo opisati. :)
    Lovci na zvijezde, to zvuči prilično romantično. :)

    avatar

    18.09.2017. (22:47)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ne sumnjan da je prizor bio lip, ali ništa neobično!!
    Svi znamo da se taj prizor oduvijek ponavlja
    i ponavljat će se još duuuugo, duuuugo!!
    Također svi znamo da tu u igri NEMA ni jedne zvijezde,
    pa njihovo spominjanje i nije baš na mistu! :-)

    avatar

    19.09.2017. (11:45)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @geomir;
    Nije na mistu?
    Na nebu je i sjaji.
    Boli me briga da je i fatamorgana.
    Kaj si tak doslovan, to je velika čovjekova mana, hvatati se za riječi, odbijati vidjeti kontekst, izražavati se pravocrtno i suhoparno.
    Nije prizor neobičan tj. jedinstven sam po sebi, ali zbog okolnosti itekako je.
    Tvoja konstatacijaje na granici blasfemije. Zato što ti nešto ne uviđaš, ne mora značiti da netko drigi ne uviđa.

    avatar

    19.09.2017. (14:19)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ne možeš očekivati da Poruka iz Međugorja bude za sve ljude kad je Gospa samo kršćanska, šta jest jest. :)) Zato i jest na nebu križ, a ne Sai Babina Sarva Dharma. :)) Ali naravno, Poruka iz Međugorja može biti za sve, tj. ona je za svakoga tko je želi primiti, npr. za mene. :) Mora se shvatiti da je međugorski fenomen unutar kršćanskog okvira ili konteksta i da Gospa trenutno još uvijek ne želi radikalno nametati multireligijsku univerzalnost, jer želi spasiti što je više moguće kršćana, tako ja to shvaćam. Kad bi se sad odjednom Gospa deklarirala na način Transhimalajske Lože, npr, 90% kršćana bi je napustilo, barem ovu lokalnu, međugorsku. :)) Ali vjerujem da dolazi vrijeme kada će Gospa Međugorska radikalizirati retoriku, u smislu sve veće i sve nedvosmislenije univerzalnosti. Trenutno je još uvijek vrlo taktična. :) Što se tiče islama, on je možda primarno i zamišljen da bude sljedeća stepenica nakon Isusa iz Nazareta, stoga ga mnogi muslimani instinktivno i smatraju najsavršenijom religijom ili Posljednjom Objavom, iako su njihova objašnjenja, dakako, sasvim nakaradna. Naime, Isus se kratko nakon smrti rodio ponovno kao Apolonije iz Tijane i u toj je inkarnaciji postigao savršenstvo Uskrslog Majstora. Potom je početkom 7. stoljeća diktirao Kur'an Muhamedu (iako muslimani vjeruju da je prorok Muhamed dobio objavu preko meleka Džibrila, tj anđela Gabrijela). U Kur'anu se Isus ili Issa ne spominje kao Bog, već kao prorok koji je prethodio Muhamedu, a Bog je apsolutno biće koje nema ljudsko lice pa mu se ni slike ili kipovi ne bi smjeli slaviti. To je u konačnici analogno ezoternom učenju Transhimalajske Lože i vedante: Bog je superimpersonalno Načelo (dakle nešto ipak mnogo uzvišenije od puke impersonalnosti kao opreke personalnosti), Krist nije biće nego titula Svjetskog Učitelja ili čelnika Duhovne Hijerarhije (dok je Kristovska Svijest isto što i Jedna Svijest Svjedoka ili Puruša u cijelom univerzumu), a svi ostali su samo bića ili mikrokozmosi u razvoju od beskraja do beskraja, od slobode do slobode, dakle ne smije se Isusa ili Maitreyu ili Buddhu ili bilo koga obogotvoriti osim u onom smislu u kojem smo svi bogovi u inkarnaciji. Stoga je u tom jednom suptilnom i čisto teorijskom aspektu islam zaista napredniji od kršćanstva pa je tako možda i ples Mjeseca i Zvijezde bolji simbol od plesa vertikalne i horizontalne grede. :))

    avatar

    19.09.2017. (19:27)    -   -   -   -  

  • geomir

    Oprosti, @Coprnjice, nisam očekivao takvu reakciju
    na moju nikakvu akciju!

    Ne boj se, ... neće se više ponoviti!! :-))

    avatar

    19.09.2017. (22:07)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano;
    Ovo jedan prvenstveno zabavan i duhovit komentar. :))
    Kad bi se sad odjednom Gospa deklarirala na način Transhimalajske Lože, npr, 90% kršćana bi je napustilo, barem ovu lokalnu, međugorsku. :))
    Hahahaa, pa dobro, u pravu si :))))
    Kako si ono rekao, Gospa je trenutno još uvijek taktična. :))
    Ples horizontalne i vertikalne grede:)))
    Jedino za Apolonija iz Tijuane, pardon, Tijane nisam čula i za njegovo diktiranje Kur'ana(umjesto anđela Gabrijela). Gdje si to čitao?
    Nisu Mjesec i Zvijezda bolji simbol zbog teoretske naprednosti Islama, čak i kad bi bila praktična ta naprednost :D, nego su univerzalniji od rasplesanih greda, to je sve... :)

    avatar

    19.09.2017. (22:11)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @geomire, dobro, ovaj put kako ti kažeš.

    avatar

    19.09.2017. (22:20)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ah, tko bi ga znao što je univerzalnije, grede ili zvijezde. Grede simboliziraju raspeće horizontalnog ega na vertikali duha, ili obratno, to ti je vrlo univerzalno. :))) Mislim da je Alice Bailey govorila o Isusu koji je diktirao Kuran Muhamedu, a kasnije je to preuzeo i Benjamin Creme, ali nisam sasvim siguran. Zvijezde i Mjesec svakako su puno ljepši od najljepšeg kršćanskog križa, o tome nema dileme. :))

    avatar

    20.09.2017. (00:41)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano,
    bila sam napisala kilometar mudroslovlja o vrstama znakova, artificijelnim jer im je čovjek nadodao smisao, i prirodnim, koje ne trebamo imenovati, već samim pogledom na njih (bez ikakve edukacijske ili kulturološke pozadine) bivamo 'nahranjeni' (recimo to tak).
    Ali mi se učinilo da previše bljezgarim,
    pa zato samo ostavljam pozdrav!!
    :))

    avatar

    20.09.2017. (15:11)    -   -   -   -  

  • easy

    u čemu je sposobnost prirode, kad uvijek nanovo pokleknemo od
    divljenja,
    čini mi se kako je to ona jedina poveznica, ljubav,
    kao kad voljenu osobu gledaš svaki dan, nikad dosta
    čarobno si ti to "izvadila", iako svjesna da ne možeš dati niti djelić
    onoga što je ostalo samo tvoje.
    da.
    :)

    avatar

    20.09.2017. (17:44)    -   -   -   -  

  • Decy

    Svaka čast na trudu!

    i da----zbilja----ima nešto u tim trenucima, u tom svitanju, rađanju dana....

    Ja, spavalica, kad god budem u takvoj prilici, pomislim.
    "E, sutra ću ustati i uživati u ovozemaljskim ljepotama!"
    Naravno, sve se završi kao i dijeta: od ponedjeljka ;)

    avatar

    20.09.2017. (19:49)    -   -   -   -  

učitavam...