Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Lastavica

    Danas ću ga moći kupiti :).

    avatar

    01.09.2017. (05:02)    -   -   -   -  

  • Dinajina svijest o pokretu

    odlično za vikend... :)

    avatar

    01.09.2017. (07:22)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    hvala na posjetama kod mene :)

    avatar

    01.09.2017. (10:12)    -   -   -   -  

  • IlijaO

    Eto i mene ( hvala, Nediljko), u gostima kod "Feniksa", nakon podužeg vremena. Nisam se baš proslavio 29. mjestom !
    Mislim da je ona druga koju sam poslao bila bolje plasirana!

    avatar

    01.09.2017. (15:14)    -   -   -   -  

  • Bruder

    Šimundža i njegov remenarski alat. :)

    avatar

    01.09.2017. (16:57)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    ugodnu ti večer želim... :)

    avatar

    01.09.2017. (18:00)    -   -   -   -  

  • Tonči Milat

    Mislim da Mile ima uvjerljivo najbolji uradak u novom Feniksu, ali drago mi je da si izdvojio još jedan par križaljčica B. Cvitanovića koji je stvarno ispolirao sve svoje nedavne uratke (i 8*18 i 10*25) gotovo do savršenstva: minimalan broj crnih polja i pravi balans rješivosti i atraktivnosti. Mislim da mi je u zadnje vrijeme najbolji bio njegov uradak sa TRANSFORMERIMA, EMMOM STONE i ZOE SALDANOM uz samo 23 crna polja: pravo malo remek-djelo!

    avatar

    01.09.2017. (18:11)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Hvala svima na posjetu.
    Ilija: moja je bila 23. i ne će biti objavljena jer naselje Onetič iz ER6 više ne postoji!
    Tonči: MIletovu nisam izdvojio jer ju je on odmah stavio na blog. Nastojim biti raznovrstan i svoje radove uvrštavati štogod mogu rjeđe. Cvitanovićeve križaljke su zbilja izvrsne. Nadam se da ćete obojica doći na SOZAH.

    avatar

    01.09.2017. (19:38)    -   -   -   -  

  • Bruder

    Tonči preteruje, Nedjeljko (osim ako nije hteo da napiše "najbjelji", ne najbolji), zaveden vizuelnom senzacijom. Baš sam maločas pogledao, nije ni bilo potrebe da izdvojiš taj uradak: 4 glagola u belini, do toga 2 povratna + 1 glagolska imenica. Skoro tematski sastav, tema: glagoli u donjem desnom uglu beline (odokativno, za poslednjih 50 godina napravljeno je bar 5 000 takvih "nabjboljih").

    avatar

    01.09.2017. (21:10)    -   -   -   -  

  • Tonči Milat

    Mislim da nazvati jednu križaljku najboljom u jednom broju nije golemo pretjerivanje, više stvar osobnog ukusa: pretjeraniji (iskarikiraniji) je ovaj komentar: nisam ja rekao da je to najbolja križaljka u povijesti enigmatike. Nek ih je i tisuću boljih, autor je vrlo lijepo realizirao ideju, a to što je bjelinu dolje desno završio povratnim glagolima je samo dobro zanatstvo: loš je kritičar koji se koncentrira na to, umjesto na osnovnu ideju bjeline gore lijevo i pitkost pojmova u ostalim dijelovima križaljke (primjerice, svrsishodnije bi bilo pričati o balansu crnih polja u odnosu na atraktivnost pojmova u tom ostatku križaljke (što je po meni zanimljiva tema) nego o nečem banalnom kao što je taj donji desni kut bjeline 8x7).

    avatar

    01.09.2017. (21:59)    -   -   -   -  

  • Bruder

    Nisam video ceo broj, ali garantujem da preteruješ, Tonči, čak i ukoliko se procena shvati kao stvar ličnog ukusa. Na neki način, uvredio si sve ostale autore koji se pojavljuju u tom broju, a na neviđeno, poznajući standarde čitave ekipe, jamčim da tu u zanatskom i svakom drugom smislu ima mnogo boljih sastava. Samo valjda nisu dovoljno beli da bi ih neko primetio i nazvao najboljima.
    Možemo da analizramo križaljku i po drugim merilima, nije problem, ali sve je to jednako banalno, jer se ona u suštini razlikuje od svih sličnih radova samo po jednom redu više u belini (dakle, nije 7 x 7 nego 7 x 8), i ni po čemu drugom ne zaslužuje da bude posebno citirana.
    Niti je majstorski izbalansirana (3 dvoslova, 3 jednoslova), niti u sadržinskom pogledu u njoj postoji bilo šta atraktivno (niti jedno retko slovo, osim ako te F ne fascinira), a i metodološki nije baš čista jer dva glagola, jedan ispod drugog, počinju istim prefiksom RE.
    Naravno, ti kao bolji tj. dobar kritičar možda vidiš i nešto što ja ne vidim, ali molio bih te da više javno ne favorizuješ ono što najgore što je uvezeno iz Srbije.

    avatar

    01.09.2017. (22:20)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Bjelina 8 x 7 barem u hrvatskoj enigmatici četverostruko je manje nego onih 7 x 7. Najviše ih je sastavio Tumpić. Glagoli u njima su nuždno zlo koje je teško izbjeći.

    avatar

    02.09.2017. (00:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...