Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • Aneta

  Nije ona jedina princeza tragične sudbine ... Marija Stjuart je "uspjela" izgubiti čak tri krune i mlada u 45. skončati pogubljenjem. I isto nije imala sreće sa udajama, osim što je brzo dobijala krune a još brže gubila kontrolu nad sopstvenim životom ...
  Lijepo si sjećanje dala. Uz sve tužno što ide uz pomisao o njoj dodala bih Rilkeove misli da je trebala biti "strpljiva prema svemu što je neriješeno u njenom srcu i pokušati voljeti i sama pitanja. Ne tražiti odgovore koje nije mogla dobiti, jer ne bi mogli živjeti s njima (i nije mogla), a bit je u tome da je trebala sve živjeti."
  A nije.

  avatar

  30.08.2017. (01:10)    -   -   -   -  

 • Petra

  Samo su "tatine princeze" prave Princeze. :-)

  avatar

  30.08.2017. (01:18)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  dobro ti jutro draga luki... nedavno je @Grunf imao post o važnosti i odgovornosti... sjećam se njhovog glamuroznog vjenanja... no Diana je premlada, bez isustva, bez širokog obrazovanja postala važna... nije se znala nositi s tim, nije znala koliku odgovornost nosi tituila Princeza... a Princ nije bio onaj iz bajke... mediji kao mediji... žuti tisak je iskoristio njeno neznanje i njenu nesigurnost... a kraljevstvo ima svoj protokol koga se treba pridržavati... bila je to bajka s tužnim završetkom... i sahrana je bila po kraljevskom protokolu... princeza srca je nezaboravna, a pjesma njoj posvećena je divna do suza... :)

  avatar

  30.08.2017. (04:58)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Diana, tragična sudbina. Ušla je u brak u sa Charlesom čije je
  srce bilo zauzeto s Camilom, ali kraljica nije odobravala taj brak
  i on je poslušao majku deklarativno, a da se nikad nije odrekao
  Camile. U svemu je kraljica, najumoćnija žena na planeti, ipak
  najveći krivac. I vjerojatno je uputila agente kad se počelo
  šuškati da je Diana noseća s Emadom.

  avatar

  30.08.2017. (05:04)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  I još nešto što možemo naučiti iz Dianine priče: bajke moramo stvoriti sami, i boriti i izboriti se za njih - ne ih uzimati zdravo za gotovo....
  mislim da je to ono najvažnije što trebamo naučiti.....

  avatar

  30.08.2017. (07:25)    -   -   -   -  

 • fantasy_

  Čitao sam jednu knjigu o tome gde bi i šta bi radila lejdi Di da je živa. Nisam je završio. Bila je zanimljiva. Komercijala. Ništa dublje.
  No, putem njenog života dosta uviđam i o Engleskoj jer njen život dosta toga govori i ona mi je donekle simbol tog vremena. Život u malom dosta govori o životu u velikom. Medjutim, nisam fan tih njihovih priča naročito ne sa tolikom pompom: ljudi smo pa makar imali i plavu krv.
  PS. Naravno da su je likvidirali.

  avatar

  30.08.2017. (07:35)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Divna lady Di...imam knjigo o njoj!!!

  avatar

  30.08.2017. (07:50)    -   -   -   -  

 • Dinajina svijest o pokretu

  Diana je posjetila minska polja u Angoli, susrela se s majkom Terezom, bila u Bosni i kontaktirala obitelji poginulih... 11. 08. 1997 je napisala pismo...

  Dok sam boravila u Bosni i Hercegovini nisam imala vremena posjetiti područje oko Mostara, ali sam uspjela posjetiti žrtve minskih polja i njihove porodice. Nisam mogla pomoći, ali me je to iskustvo duboko dirnulo - napisala je tada princeza.

  to je ono što zrcali njenu dušu... i čini je nezaboravnom... pamtim je takvu... :)

  avatar

  30.08.2017. (07:55)    -   -   -   -  

 • Iva

  Princeza nekog drugog svijeta.

  avatar

  30.08.2017. (08:57)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Kad god gledam ili čitam o bogatima i poznatima postavim samo jedno pitanje: Kako im je u srcu, što je, popred egzistencijalnih potreba, jedino važno. Zato u životu nikome ne zavidim niti smatram da se meni ima na čemu zavidjeti jer je "svatko kovač svoje sreće", iako ju je nemoguće do kraja ostvariti, i "samo Gospodin pozna srce čovječje"!
  Usput, brak između Charlesa i Dijane temeljio se na laži.

  avatar

  30.08.2017. (09:16)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  bok, draga :) gledala sam već više toga, ali ovo sinoć je bilo nešto novo... tužna sudbina jedne ranjive i delikatne fine duše

  avatar

  30.08.2017. (09:56)    -   -   -   -  

 • stara teta

  u svemu tomu ona je s vremenom naučila plivati, prihvatila je dio svoje "sudbine" na koju je naivno se nadajući i vjerujući odraslima oko sebe poslušno pristala. bez vlastitog izvora egzistencije, bez posebnog školovanja, uz mišljenje okoline da se djevojka treba "dobro udati". to vrijedi i za mnoge druge princeze i obične kćeri.
  potrudila se da usvoji požželjno ponašanje, no ispod protokola pokazala je svoju brižnu, plemenitu i odgovornu narav, činila je što god je bilo moguće da ublaži patnje drugih, nije imala politički utjecaj, nije bila jaka u tom smislu, no imala je snagu dobre duše da organizira i ostvari konkretnu pomoć onima koji stradavaju. znala je da je to uvelike posljedica upravo te politike koju vodi njezina i slične države. i učinila je što god je mogla. no, u pokvarenom konzervativizmu neke je očito smetalo što nije ostala pokorna poslušnica. quod licet iovi, non licet bovi. ona je od bezazlenog mladog na kraju postala žrtva svojih dobrih namjera i prava na vlastitu sreću.

  avatar

  30.08.2017. (10:19)    -   -   -   -  

 • Grunf

  Tko traži princa obično dobije žabu!
  P.S. Bajke imaju svoju funkciju dok smo djeca,
  kasnije, trebalo bi nam biti jasno kako stvari stoje.

  avatar

  30.08.2017. (10:36)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Sasvim sa zadovoljan svojim životom. Tuđi me ne zanimaju.

  avatar

  30.08.2017. (12:30)    -   -   -   -  

 • Anea

  Nesretna princeza, nesuđena kraljica.
  Šteta za jedan mladi život.

  avatar

  30.08.2017. (16:00)    -   -   -   -  

 • Vitae...

  I ja sam gledala. I čitala, i uvijek se zapitam kako se nije našao netko tko bi tom djetetu-princezi pomogao da izbjegne toliku nesreću.
  Vama dvjema veliki pozdrav:))))))

  avatar

  30.08.2017. (18:11)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se