Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • FreshCaYg

    Bravo Borgman zna san ja da ćeš ti doć na moje, tribalo je 90 iz javnih službi potirat sve članove saveza komunista tadašnje i bivše, i njima i tri generacije iza njih zabranit svako djelovanje.

    Nego ja ne razumin kako su kod nas dobrovoljna vatrogasna društva, a dobivaju plaću, i još dnevnice kad su na intervenciji, a oni članovi koji nisu na plaći, tri puta veće dnevnice.

    Koji kurac je tu onda dobrovoljan, more bit da bi bilo bolje kad bi ih sve profesionalizirali, i uspostavili kontrolu potrošnje love,

    avatar

    26.08.2017. (12:23)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Fresh...trebalo je napraviti javni natječaj za zapošljavanje a ne zaposlit svakog ujca strica i kurca koji se pojavio sa crvenbijeliplavim iz "tuđine".
    A djeca nemaju veze sa grijesima roditelja, to kada naučiš, MOŽDA ali samo MOŽDA postaneš malo razumniji.
    Zamisli da su komunisti tako razmišljali, pa streljali bi te isti tren kada si se rodio (tri generacije još nisu istekle), a ne , zaboravio sam, oni su zatvarali, a ustaše su nabijale na bajonet za kriva politička uvjerenja i krvna zrnca, a tek pjevanje, uh, ...sorry.

    a što se tiče vatrogasaca...i tu igra priča sa uhljebljivanjem. Najprije se išlo na "profesionalizaciju", ali jednostavno je nemoguće platiti profesionalce i obučiti ih, a da rade sezonski. Jer pritisak požara naravno nije isti cijelo vrijeme.
    pa se pristupilo solomonskom rješenju u kombinaciji bivšeg sustava DVD-a i kapitalističkog profesionalizma...što je otvorilo cijelu novu granu mjesta za "ljude stranke"... u DVD-ima onda imaš profesionalce cijelo vrijeme, i pričuvu u nekoliko razreda dostupnosti, koja mora na neki način kompenzirati što gasi požar za Državu umjesto da sjedi doma ili radi za poslodavca.
    Gle čuda tako i slično radi "drugi ešalon" US vojske koji tjednom peče hamburger u kuhinji restorana, a subotu i nedjelju putuju po svijetu u službi "uncle sama" i tako zarade drugu plaću.
    Zajebat je taj kapitalizam i stalno minimiziranje troškova, i nepostojanje civilne zaštite...teško je odgovoriti onda na "izazove".

    avatar

    26.08.2017. (12:38)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    ajde prodji raskršećm Poljičke i Bruna Bušića i pogledaj, kako jedan spli'ski velmoža zvan Roda je proširio nogostup, cimenta ga, sproveja struju i vodu u JUTROS postavio montažnu kućicu ( obilatu ) za još jednu (kažu ) pečenjarncu .....deboto 50 m zračne linije od moje tarace......I, ko mu šta može
    PS: znam da nema veze s požarima i vatrogascima ali sam jutros do pazarića hodala po sred kolnika izmedju auta !!!

    avatar

    26.08.2017. (12:41)    -   -   -   -  

  • borgman

    @anabona...pa ova godina kao nikada do sada, ima raskopanih cesta koliko hoćeš, svuda se žute znakovi sužavanja ceste, a psuje se na svim jezicima...jednostavno jer nema nikoga tko bi ispoštovao državnu uredbu o stopiranju radova za vrijeme turističke sezone, i nikoga u Gradu koji bi točno određenoj skupini "graditelja" (piše na tablama, ali ne piše kako su izuzeti od uredbe o zabrani radova) stao na put. Hrvatska je već u nečijem takujinu, samo čekam objavu, čijem.

    avatar

    26.08.2017. (14:35)    -   -   -   -  

  • lion queen

    komunističkom.

    avatar

    26.08.2017. (15:11)    -   -   -   -  

  • borgman

    @lionice kad već znaš...daj podijeli to s nama. Kako se zove? Tako dobar istražiteljski rad ne smije ostati nenagrađen popularnošću i javnom hvalom.

    avatar

    26.08.2017. (15:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    pa nije tu potrebno biti previše pametan. u vrijeme juge na čelu svih velikih firmi mogli su biti isključivo osvjedočeni komunisti. ti isti vodili su pretvorbu i privatizaciju dok je raja na ratištu branila svoju Domaju. kad su se branitelji vratili s ratišta, već su sve firme bile u privatnim rukama komunističkih direktora. nedavno je jedan takav prodao svoje dionice inozemnom poduzetničkom divu. zna se dakle tko je i kako mogao steći prvi milijun, za koji se ionako ne pita.
    pretvorbu i privatizaciju imam u malom prstu, od zakona po kojima se provodila do pisanja elaborata o procjeni poduzeća i pisanja ugovora o prodaji dionica u bescijenje.

    avatar

    26.08.2017. (17:35)    -   -   -   -  

  • borgman

    @lionice dakle Kerum, Rajić, Sušak...svi su oni ...komunisti? Nisam znao. Stvarno moram ponavljati gradivo.

    avatar

    26.08.2017. (23:50)    -   -   -   -  

  • sewen

    Rekla je Severina - a da mi je otić odavde...

    avatar

    27.08.2017. (11:04)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Hajde, barem danas će baloni. Mali koraci :-)).

    avatar

    27.08.2017. (18:03)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    pred kraj onog sistema se govorilo da neće ić naprid dok na ulazu u tvornice ne bude pisalo 'primamo i otpuštamo radnike' a ovom nema naprid dok ne bude pisalo 'zatvaramo kriminalce dok ne dokažu da su nevini'.

    avatar

    29.08.2017. (20:41)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Pozdrav uz blagoslov lijepom postu !
    Da se i od tebe nekad komentar dobije...

    avatar

    06.09.2017. (15:10)    -   -   -   -  

  • U Japanu

    Nema više požara i Bogu hvala...

    avatar

    13.09.2017. (12:54)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Daj pojavi se!

    avatar

    28.09.2017. (16:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...