Komentari

teutinaljubav.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    ajme, Bože.....meni tu ne bi pomogla nikakva pravila, nit bi znala ući, nit izaći, a kamoli stići nekamo pa još sa presjedanjima....bravo za vas dvoje !

    avatar

    11.08.2017. (06:28)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    odličan vodić... tajne velegrada su bez njega ne premostive... :)

    avatar

    11.08.2017. (07:58)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    skroz jednostavno.. samo naučin japanski.. i čitan putokaze :))))

    avatar

    11.08.2017. (10:43)    -   -   -   -  

  • Sukiyaki

    Ovo je jako dobar post Samuraju moj jer može pomoći drugima koji će otputovati u Japan. Zaista nije lako snaći se u podzemlju velegrada kao što je Tokio ili Osaka. Sad kad to gledam moram ti odati priznanje što smo u tome uspjeli iako je bilo i nekih propusta, bar u početku ali to uopće nije čudno.
    Mi kad smo prvi puta zapravo bili u takvom velegradu isto smo se snašli iako smo i prije bili u metrou u Pragu ali mislim da je to zaista neusporedivo. Sad svakako znamo puno više a treći puta će biti još bolje.
    Što je još zanimljivije, u metrou u Japanu skoro sve je ispisano samo na japanskom samo one glavne stanice su i na engleskom.
    Pusek.

    avatar

    11.08.2017. (10:46)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    podzemne željeznice imaju veliku mrežu, a kad se dođe u zemlju kao što je Japan, može se očekivati more čuda tehnologije

    avatar

    11.08.2017. (10:56)    -   -   -   -  

  • Tikvica

    Postoje li bar nekakvi natpisi na engleskom da se lakse snaci?. Sjecam se da je toga bilo jako malo u Koreji...

    avatar

    11.08.2017. (11:02)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    slićno je kod mene u Ljubljani...nije tako veliko ali ne volim tu hodati:))) ima svega i svašta!!!

    avatar

    11.08.2017. (14:42)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Svi smo prošli slične situacije koji smo bili u Japanu...na greškama se uči hehehe meni se dogodilo u Kyotu kada sam prvi put bio solo i išao koristiti metro da sam čekao vlak na suprotnoj strani tj. na krivom peronu ali sam brzo skužio o čemu se radi.

    Najbitnije je kad si sam tj. nemaš prijatelja japanca pored sebe, pitati nekog i biti koncentriran jer sve danas više manje piše na latinici, barem u ovim većim gradovima. U Tokyu sam se uvijek relativno dobro snalazio dok mi je Osaka još uvijek crna rupa hahaha ali onda je to veći izazov. Po Tokyu već hodam ko domaći i mjenjam vlakove poput profesionalca jedino moram priznati dan danas se mogu izgubiti na Tokyo st. i što mi je fascinatno svaki dan bio otkrio dio stanice gdje nikad nisam bio XD

    Također moram reći, kako sam za vrijeme boravka u Japanu uvijek kod nekoga, znao sam zamoliti moje domaćine da mi kažu kako ću do nekud najlakše doći, pa bi mi oni ispisali na japanskom i na latinici stanice, vlakove i vrijeme kad koji vlak stiže i napušta stanicu.

    Na kraju, najvažnije, što je spomenuo kolega bloger u postu, samo trebate znati stanicu do koje putujete i ništa više i onda na stanici s koje polazite pitate prvog željezničara s kojeg perona ide vlak prema vašem odredištu. Ja sam naučio poput papige pitati na japanskom: Do Yokohame, koji je broj perona ? ( Yokohama made, nan ban sen desu ka) i čovjek ti kaže broj perona i riješena stvar. Vrlo si brz na taj način :))

    avatar

    11.08.2017. (16:15)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    još bi nešto htio reći, iako nije uvijek lako posebno ne iz prve u jednom ogromnom gradu poput tokya ili nagoye, osake... pogoditi izlaz ili naći željenu zgradu, to ipak nije nuklearna fizika i ako se čovjek samo malo potrudi brzo će doći do željenog cilja, jedan od najvećih čovjekovih neprijatelja u tim situacijama je naša komocija i lijenost

    avatar

    11.08.2017. (16:19)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kokoro moje
    Biti će mi drago ako nekome pomognem savjetom.
    Mi smo učili na našem iskustvu. Kada je trebalo, pitali smo. Učili smo i snalazili se kako smo znali. Danas ipak imamo dovoljno iskustva.
    U tekstu nisam spomenuo kako sam se najteže rješio straha da će nam metro pobječi ispred nosa pa ćemo morati čekati dugo dok stigne slijedeči. Moć navike čekanja naših autobusa. Na taj se način u trku najlakše pogriješi. A metroi idu tako često da je najmanji problem ako poneki pobjegne ispred nosa.
    Druge godine već budemo pravi Japanci.
    Pusam oko moje japansko, najljepše

    avatar

    11.08.2017. (20:29)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Pinklec ... Važna je volja, a onda se sve da naučiti
    @ Dinaja ... Ponekada i mali savjet zlata vrijedi
    @ Nediljko ... Pod hitno hvataj se knjige i uči, uči ...
    @ Sjenka ... Zato se mi opet vračamo
    @ Tikvica ... Postoje smjerokazi i imena stanica na engleskom. Na engleskom svagdije piše da se na elevatoru i u prolazima moraš držati lijeve strane (u Tokyu) a desne u Osaki, da bi oni koji su brži mogli nesmetano proči pored. Na engleskom piše i gdje je Smoking area, što je nama pušačima izuzetno bitno jerbo je pušenje zabranjeno.
    @ Mushin ... Hvala na dopuni posta. Sječam se da smo se jednostavno izgubili u mnoštvu dučana kada smo prvi puta stigli na Shin -Osaka Station. A kroz dučane možeš proči samo prateči strelice. Ajmeee, nikako izači van

    avatar

    11.08.2017. (20:55)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Volim podzemne željeznice; ove japanske su predivne, čiste - a koliko vidim, odlično ste se snašli...Pozdrav, L+B+G

    avatar

    11.08.2017. (23:44)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    e more moje plavetno, morozeleno ča bi rekli oni kji znaju raspoznava boje. Dinamo vas je torpedira nasrid Rujevice i to dođe ka tučeni šlag od vrhnja na nogometnoj krempiti.
    zna ja da se ti ne jidi jrbo ne fermaješ one s Kantride. ;)
    Osta mi živo. :)))

    avatar

    12.08.2017. (15:08)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Blago tebi kad non stop nekud putuješ. Ja sam uz knjigu. :o

    avatar

    13.08.2017. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...