Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • AnaBoni

    Ma koliko istine napisao, slika koju si odabrao je grozna, ne vjerujem da mu je trbuh tolki, možebit' da su fotošoperi obavili dio posla...........

    Vidi predsjednice : i radi, i studira, i trenira, i vitku liniju ima.........

    avatar

    05.08.2017. (12:25)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ANABONI - Čitanje, naravno, nije obavezno. Ali ako ne čitaš, i to čak ni do četvrte rečenice, što pouzdano znam da nisi, onda bih preporučio da ni ne komentiraš, jer ni komentiranje nije obavezno. U protivnom se dogode bruka momenti, gdje spekuliraš o nečemu što je već od četvrte rečenice posta jasno.

    avatar

    05.08.2017. (13:00)    -   -   -   -  

  • durica

    pa kaj nije ono neki " zdravstveni jojo efekt " da se bivši vaterpolisti nekak čudno uprase nakon kaj prestanu trenirat :D, a i bavljenje drugima i tuđim više nego samim sobom ovom narodu dođe kao neki folklor, pa ne vidim zakaj se nebi zabavili i na njihov račun, kad već oni tak fino se debljaju na naš, i ne samo u tom jednom loptastom području.
    nisam sigurna jesu li žene zaista osjetljivije na opaske o izgledu / debljanju, recimo, postojala su i ona vremena kada je feš ženskica s oblinama predstavljala blagostanje, ali i korist, tak je meni moja baka znala govorit: " e, baš si mi se fino popravila " ako sam nabacila koju kilu prek zime, pa kad bi se vratila s ljetovanja tanašna opet bi se zabrinula: " sad bu tebe baka nahranila, sva si se posušila ". čini mi se kak su i muškarci jednako tašti na vlastitu vanjštinu, a i veličinu :D.
    a, kaj se tiče gđe. nam predsjednice, kao žena ženi koja se voli lijepo sredit toplo bih joj preporučila promijenu frizerke i krojačice, eto, rado bih joj honorarno bila stilist i podebljala si kućni buđet :D.
    okej, sad ozbiljno, kao neki predstavnici političke elite zaista bi trebali barem minimalno korigirati te svoje javne istupe, pogotovo kada otvaraju usta pred kamerama, ili jednostavno prihvatiti činjenicu da su kao javne osobe uvijek i svugdje na meti nekog šaljivđije :)))).

    avatar

    05.08.2017. (13:19)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Greška tvoja i to obilata ( vidim da se i @durica dijelom referirala na izgled )

    Dakle, greška tvoja jer ja čitam, čak i linkove koje staviš ponekad kliknem da bih povezala s tekstom....

    Prema tome,@peroušaci promašio si ne samo gol, nego "ceo fudbal" kad sam ja u pitanju!

    Ozbiljnom blogeru poput tebe to ne opraštam lako

    avatar

    05.08.2017. (13:32)    -   -   -   -  

  • durica

    kako je moguće stati na loptu kada je tako okrugla :D

    Ana,
    samo zato jer je tekst naveden kao humoreska, inače ne vjerujem da bih se upustila u to :))))

    avatar

    05.08.2017. (13:51)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    DURICE - Nisam ciljao na veću osjetljivost u smislu da ženama višak kila lošije stoji nego muškarcima ili da se od njih više traži da nemaju višak kila (premda i te razlike ima, socijalno uvjetovano, pa zato imaš manekenke koje su anoreksične, ali ne i anoreksične manekene), pa ni na taštinu na vanjštinu (premda je i ta razlika ipak slučaj, kao socijalno uvjetovana), nego na nemjerljivo veće objektiviziranje ženskog roda od strane društva putem svođenja osobe na fizički izgled. Pa onda posljedično i veće osjetljivosti ženske na to da budete svođene. Jer to je oblik desubjektivizacije - uskraćivanja ti autonomije osobe, a tko još želi biti ne sam svoj čovjek nego igračka drugih? Ali osobno me, recimo, ne bude briga da sam objektiviziran fizički ili kad neka u meni ugleda "samo meso", dapače rado ću se time okoristiti. Zato što to niti nije polje na kojem društvo desubjektivizira mene kao muškarca, pa si mogu dopustiti, dođe mi lako. No, među ženama je puno rjeđe nego među muškarcima naći one kojima neće zasmetati da budu gledane kao samo meso - jer razbudi u njima, opravdano, asocijacije na drugotan položaj svog roda u patrijarhalnim uvjetima, s isključivom funkcijom ukrasa i služavke.

    avatar

    06.08.2017. (09:54)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ANABONI - Četvrta rečenica posta glasi: "Popratile su je fotošop varijacije koje su počele kružiti mrežama, ne znam tko ih je autorizirao, na kojima je stomačina karikirana da bude još veća, do vidno nerealnih razmjera."
    Netko tko je pročitao tu rečenicu - tko je stigao do nje i nije je preskočio stigavši - rečenicu, dakle, u kojoj se briše svaka sumnja o tome da Plenkovićev trbuh nije stvarno toliki i da su dio posla obavili fotošoperi - ne može ni pod razno potom napisati komentar u kojem se tek pita jesu li fotošoperi obavili dio posla ili ne vjeruje da je Plenkoviću trbuh stvarno toliki.
    Fotošopiranost se u tekstu eksplicitno tom riječju spominje još par puta, zatim postoji cijeli jedan odlomak koji govori o ničemu drugome doli tome da činjenica fotošopiranosti metom poruge čini nešto irealno, a ne stvarnu debljinu kao debljinu (zbog čega je onda deplasirano da se na nju kače s uvrijeđenošću oni koji se možda prepoznaju i identificiraju s Plenkovićem na razini viška kila).
    Konačno, čitav tekst se bazira na pretpostavci upravo karikature kao intenzifikacije i kristalizacije smijeha na ono čemu se stvarno rugamo i onda kada se rugamo izvornoj, nefotošopiranoj slici s bazena: ne, dakle, samom višku kila, već projekcijskom političkom značaju.
    Sve u svemu, ako prihvatimo pretpostavku da ipak jesi pročitala, kao što tvrdiš, onda si nekako čitala preskakajući i potpuno bez razumijevanja, što se sve potpuno pouzdano čita iz tvog prvog komentara.
    Ne znači da se ja ljutim na tebe zbog toga - jer nemam prigovor ni na to da se ne pročita, pa čak ni na to da se ostavlja komentar iako se nije pročitalo - nego ono što i rekoh: ispadne bruka moment po tebe, pa preporučujem da bolje ne. Plus što me dovedeš u situaciju u kojoj ne mogu odgovoriti ne oslovivši to pitanje, a ne mogu ni ostaviti bez odgovora - te mi ne bude druge unatoč tome što se ne ljutim.

    avatar

    06.08.2017. (10:45)    -   -   -   -  

  • durica

    a, čuj, iako smo sad već skrenuli s teme, nisam rijetko viđala kako ženskice vješto koriste svoje tijelo zadovoljavajući isključivo osobne interese postižući njime željene životne ciljeve, tak da su mi te kvazifeminističke spike već postale nekak demode u svijetu u kojem je već sve viđeno, kako na fotografiji, snimci ili uživo, meni je sasvim legitimno da svatko radi sa svojim tijelom što god želi, dokle god ne ugrožava drugoga. na kraju krajeva tijelo i je alat kojim se neki znaju služiti i kvalitetno koristiti sve njegove kapacitete. a kaj se tiče te Pirandellovske šale na prvu loptu / prvi pogled svedenu, kak i sam veliš uglavnom na karikaturu, čini mi se kako smo svi svakodnevno tome izloženi, jednina je razlika što će javnost zanimati ili zabaviti ( koga briga bilo čiji šauf ili nedepilirano tijelo, ak se ne radi o javnoj ličnosti ), pa, ak je neko već na određenom položaju možda mu i nebi bilo naodmet ponašati se u skladu s njim kad već zna da su svi objektivi upereni u njega, a, usput i živi na grbači naroda koji ga je sam izabrao da upravo to radi, nije mi čudno kad se narod nasmije ak se" Car sam pokazuje gol ", a i sve smo to već vidjeli i čuli, nije ni prvi ni zadnji kojeg su mediji iskoristili u te žute, plitke i površne svrhe. osobno, sve mi je to na jednoj jadnoj i otužnoj razini, točno onakvoj kakvi su i sami, pa, ak ljude to veseli, nek se smiju, jer smijat će se točno toliko dugo dok im ne dođe prvi račun za struju, vodu, plin i novu cijenu hrane na policama, za razliku od njih, ovaj s loptom nastavit će i dalje po svom, a zna se i kaj. moš mislit kak se oni zamaraju fotošopima.

    avatar

    06.08.2017. (16:24)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Iz tog što neke "ženskice vješto koriste svoje tijelo zadovoljavajući isključivo osobne interese postižući njime željene životne ciljeve" apsolutno ne proizlazi da su "te kvazifeminističke spike već postale nekak demode u svijetu u kojem je već sve viđeno".
    Naputit ću te na Žensku spiku, poglavito dijelove pod rednim brojem 4, 5, 15 i 17.

    avatar

    08.08.2017. (08:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...