Komentari

zupnik.blog.hr

Dodaj komentar (101)

Marketing


 • Gino

  velečasni

  Kako češ znati da li je netko komunista ili ne kad budeš naplaćivao ulaznice budaletino pijana starta

  avatar

  31.07.2017. (21:10)    -   -   -   -  

 • Gino

  Većeg retardusa od tebe nisam vidio, ti ćeš nekom naplaćivat ulaznice e to bi baš volio vidjet.

  avatar

  31.07.2017. (21:12)    -   -   -   -  

 • AnaBoni

  Ako vi uvedete poreze na Crkvu, onda ćemo vjerojatno i mi uvesti plaćanje ulaznica u crkvene prostore i to samo za vas komuniste. Budući da vi komunisti uglavnom po mraku dolazite u crkvu, onda ćemo vam zaračunati i struju za rasvjetu crkvenih zdanja.

  Mora bit' pater Franjo, da je Vama toplinski val udario u moždane............Onda bi pola i više sadašnjih HDZovaca moralo platiti duplo da stoje u prvom redu, nasuprot oltara.....
  Ne pišite gluposti, jer ovo je sramotno što pišete

  avatar

  31.07.2017. (21:27)    -   -   -   -  

 • lion queen

  ajde ne uzrujavaj se. nek se mali glupko na vrijeme izlaje pa da narod na vrijeme shvati s kim ima posla. tupan ne kuži da živi u zemlji u kojoj se više od 80% ljudi izjašnjava katolicima. očito lik nije baš najbistriji kad sdp-u čini medvjeđu uslugu. super je da im je vožd smanjenog kvocijenta, manje posla za plenkija.

  avatar

  31.07.2017. (22:56)    -   -   -   -  

 • franjo

  AnaBoni, gusko, i ostali glupci: zar nitko od vas ne zna što je to PARODIJA?! Osim toga nigdje nisam napisao da će se uvesti plaćanje ulaznica u crkvene prostore, nego sam napisao; JEROJATNO, i to je parodija. Ali guska i ostali glupci to nisu u stanju shvattiti: Duga kosa kratka pamet!

  avatar

  01.08.2017. (06:22)    -   -   -   -  

 • franjo

  Zanimljivo da se nitko od vas vrlih komentatore uopće nije osvrnuo na glavnu stvar, a to je komunistička pljačka Crkve i naroda.

  I druga stvar a to je da ovo komunističko zbunjeno nedonošče želi sam kršiti uzgovore između Hrvatske i Vatikana.

  avatar

  01.08.2017. (09:31)    -   -   -   -  

 • mucak

  Ma nemoj sve je crkveno glupane pa i vi se onda otimali narodu od kud vam toliko bogatstvo vatikan sav u zlatu a raja gladna.

  avatar

  01.08.2017. (09:41)    -   -   -   -  

 • franjo

  mucak,
  veliš: "raja gladna", a ja tebi kažem da si ipak glup bez obzira na toliku pamet koju prosipavaš u svojim komentarima

  Pitaš se da od kuda nama toliko bogatstvo. Pa očito smo ljenčarili kao i ti, pa je to bogatstvo samo od sebe došlo.

  avatar

  01.08.2017. (09:50)    -   -   -   -  

 • žganica

  franjo, govnaru pohlepni,, otimo si zemljišta i parcele po kastvu.

  zato imaš. a nemaš ništa jer si prazan i zloćest.

  avatar

  01.08.2017. (10:53)    -   -   -   -  

 • Dušebrižnik

  Franjo, ako govorimo o crkvenim imanjima, bilo bi zanimljivo vratiti se nekoliko stoljeća unazad i prisjetiti se kako je Crkva dolazila do imanja na koja sada polaže pravo.

  Zašto nikada ne pišeš o inkviziciji i o 500 000 do 1 000 000 živih spaljenih, uglavnom žena. Po dobrom crkvenom običaju, imovima optuženih, a samim time i spaljenih jer bi pod mukama priznali što god bi inkvizitori od njih tražili, automatski bi postala crkveno vlasništvo. U nekim župama gradske vlasti i Crkva dijelili bi zemlju.

  Slažem ste da su tvoji prethodnici bili vrijedni. Jako vrijedni. Znači, prvo vratiti imovinu onima kojima je Katolička crkva pod lažnim optužbama otela imanja, pa ćemo onda vratiti ono što je narodna vlast pravedno stavila u službu naroda. Osim toga, svaki međunarodni ugovor može se raskinuti ili promijeniti.

  Lavice, kao što i sama znaš, kod nas se vjersko i nacionalno poistovjećuju. Pa su Hrvati po logici stvari katolici. Koliko je imeđu tih 86% navodnih katolika stvarnih vjernika? Jako malo. Osim toga, za maloljetne podatke su davali roditelji pa su tako i jadni dvogodišnjaci, na primjer, ne svojom krivnjom, postajali "katolici". Pogledamo li ovdje vidjet ćemo da u Hrvatskoj religiju više od 30% smatra potpuno nebitnom. Pribrojimo li tom broju i maloljetne koji su silom prilika postali katolici, vidimo da broj vjernika u Hrvatskoj, a samim time i katolika, i nije tako velik.

  avatar

  01.08.2017. (11:41)    -   -   -   -  

 • franjo

  žganica (hrvatski je palenta),

  navedi samo jednu jedinu parcelu i zemljište koje sam jaikomu u Kastvu oteo.

  Dapače, crkva u Kastvu je preko mene osigurala novo groblje, učinila zamjenu nekoliko tisuća k. metara zemljišta sa gradom, itd. Ti namjerno lažeš jer si zločesti srba - ŽGANICA!

  Što se pak tebe tiče Dušebrižnik, nemoj navoditi netočne brojke: nije crkva ubila ili spalila od 500.000 do 1.milijun, nego 500 milijuna do jedne milijarde.

  Nego, prisjeti se da je tvoj krvnik Tito u samo par tjedana u svibnju 1945. masakrirao i u jame pobacao oko 500 tisuća Hrvata. O tome ne govoriš
  .

  avatar

  01.08.2017. (13:14)    -   -   -   -  

 • Vlajburg

  govno slunjsko smrdljivo.

  avatar

  01.08.2017. (13:20)    -   -   -   -  

 • Dušebrižnik

  U otprilike 600 godina, koliko je trajala strahovlada inkvizicije uz blagoslov i nauk KC, u Evropi, a kasnije i u Americi, spaljeno je prema više izvora do 1000 000 ljudi.

  Kada ćeš ti progovoriti o nevinim žrtvama crkvenog ludila koje je trajalo skoro 600 godina, i ispričati se nevinim žrtvama, iako te zločine nisi ti počinio niti te ja zbog njih teretim, za razliku od desnice i klera koji krive djecu i unučad zbog toga što su im roditelji ili djedovi i bake bili u SK, i ja ću progovoriti o navodnim Titovim žrtvama.

  avatar

  01.08.2017. (13:42)    -   -   -   -  

 • KAJIN

  Pljačka i otimačina nije antifašizam. Nekima on služi za vlastite probitke jer od ideala i poštenja se ne živi, već od onog materijalnog što se uspije od države oteti.

  Evo primjera iz stvarnog života.
  Ako ne znate kako se pretvara javno u privatno, kako izgledaju od politike ovisni mediji, kako funkcionira DORH u svezi sa politikom, kako načelnici i pročelnici dolaze do imovine vrijednije od 2 mil.€, kako izgleda zapošljavanje stranačkih uhljeba, kako se od sirotinje kupuje zemlja za kunu, a preprodaje za 200-300 kn mc,

  kako stranka na vlasti vodi političke procese protiv novinara i opozicije, kako se za plaće, PR, intelektualne usluge, medije, fešte, dnevnice, reprezentaciju itd. troši više od 800 mil.kn javnog novca, kako visoki istarski dužnosnici plove jahtom po Jadranu sa šefovima istarskog DORH-a i policije, kako bi neki uveli pasaport, a da je postojao, njihove majke ne bi nikad došle u Istru.

  Ako ne znate kako si mladi šefovi kabineta i pročelnici "oduzimaju" živote, kako se na 100 m od sjedišta istarske policije otvaraju narko hosteli, kako policija (cijeli odjel za borbu protiv droge) dila drogu djeci oko škola, kako se najviše istarsko priznanje dodjeljuje osuđenom tal. ministru na 3 god. zatvora i koji je trebao vratiti 3 mil. eura,

  a taj isti mene tuži zbog nanesenih duševnih boli, kako je moguća takva devastacija prostora kao kada je riječ o kamenolomima iz kojih se crpi ruda za venecijanske brane, kako od države kupiš par hektara za 1 bijeli- 1 crni, pa potom na tim česticama predvidiš gradnju 25 vila, kako u firmi koja nema zaposlenih ima 10 članova NO na mjesečnoj naknadi 2.800- 4.200 kuna, kako nešto kupiš za 900.000 kuna pa prodaš za 25 milijuna kuna, a da DORH kaže sve je u skladu sa zakonom.

  Ako ne znate za pronalazak 8.6 kg heroina i 80 kg smjese dovoljne za jednogodišnje potrebe narko scene u Istri, za pronalazak droge kod stotina posjetitelja pulskih narko festivala, za podizanje optužnog prijedloga zbog uljare u Vodnjanu, te sumnjivo financiranje lokalnih izbora 2013. (osumnjičeni IDS-ov direktor i županijska agencija) o čemu se ne piše u medijima, da preko sudskih ovrha vrh IDS-a dolazi do najvrednijih nekretnina istarske sirotinje, da se hektar zemlje kupuje za 1 do 2 kune,a kasnije preprodaje za 100-tine tisuća eura. (Mitton- Bale, San Giorgio),

  za slučaj člana predsjedništva Poreštine koji biva uhvaćen sa drogom pa ga potom stranka unaprijedi, za narko dosje šefova kabineta, da dužnosnik kupi 6.5 ha državne zemlje za 148.000 kuna, plati 12.000 kuna, pa potom založi tu zemlju i dobije od banke 300.000 eura kredita. Još gore od toga je kada 1 istarski načelnik od sirotinje kupi za 22.000 kuna 3 ha poljoprivrednog zemljišta, potom tu zemlju urbanizira i onda pod hipoteku da 1 ha te zemlje koju je platio 7.000 kuna i od poslovne banke dobije 220.000 eura kredita.
  O 35 točaka neću

  avatar

  01.08.2017. (13:49)    -   -   -   -  

 • GOLDŠTAJN

  ustaškoj emigraciji Bleiburg je postao središnji
  mit kolektivne gorčine i političkog okupljanja. Ustaški časnici i
  dužnosnici koji su uoči kapitulacije pobjegli s Blajburškog polja
  ili su izbjegli drugim putovima, nakon mnogih su se peripetija
  uspijevali skrasiti u Argentini, Australiji, Španjolskoj, Kanadi i
  SAD-u, neki i u zapadnoj Europi. Raštrkani po svijetu, razjedinjeni
  različitim tumačenjima svog vojnog i političkog poraza,
  mnogi i međusobno zavađeni, tema Bleiburg preostala im je najotpornija
  poveznica: zajedništvo u stradanju i u resantimanima
  prema okrutnom pobjedniku. Apoteozom vlastite patnje u zaborav
  su potiskivane patnje nanesene svima drugima, Bleiburgom
  se nastojao prekriti Jasenovac. Tu su i korijeni blajburške mitologije:
  nad stvarnom tragedijom namnožile su se deseterostruki
  brojevi žrtava, a godišnje komemoracije pretvorene su u politič-
  ke mitinge s huškačkim porukama natopljene mržnjom. Žrtvama
  je nagrđen pijetet koji zaslužuju. Tijekom svojih 45 godina
  ustaška emigracija o Bleiburgu je proizvela mnogo stotina memoarskih
  zapisa, članaka i knjiga, u kojima ima potresnih i uvjerljivih svjedočenja o pojedinostima, ali niti jednog jedinog historiografskog
  djela koje bi temeljito analiziralo uzroke i tokove
  blajburških događaja i čitaocu pružilo cjelovitu sliku, bez politikantskih
  jednostranosti.

  avatar

  01.08.2017. (13:55)    -   -   -   -  

 • JEVREJ

  Jasenovac, pored nekih sekundarnih namjena,
  bio je prvenstveno genocidni zločin masovnog ubijanja
  civila po grijehu rođenja u drugoj vjeri ili nacionalnosti. Bleiburg
  je bio zločin masovnog ubijanja razoružanih zarobljenika pora-
  žene neprijateljske vojske koja je četiri godine ratovala na strani

  avatar

  01.08.2017. (13:58)    -   -   -   -  

 • JEVREJ

  Fašizam i komunizam zaista nisu isto, najmanje po svojim
  ciljevima. Od samoga početka do samoga kraja fašističkih režima
  ciljevi su im bili osvajanje tuđih teritorija i podjarmljivanje
  drugih naroda. Izvorno, komunizam je bio pokret koji se borio
  za socijalnu pravdu, s uvjerenjem da će to postići smanjivanjem
  socijalnih razlika i, u konačnici, uspostavom besklasnog društva.

  avatar

  01.08.2017. (14:00)    -   -   -   -  

 • Lega

  Cijeli jedan naraštaj otišao je iz najbogatije ravnice koja je mogla hraniti cijelu Hrvatsku, naravno da ne postoji čovjek po imenu Todorić i da nije postojao čovjek po imenu Tuđman koji mu je sve to omogućio.

  Uplakani ljudi na kolodvoru ne kriju očaj. Sve su to bili bogati i imućni Slavonci koji su živjeli od zemlje na svojim imanjima koja se protežu kilometrima daleko.

  Njihovi sinovi i kćeri putuju u Stuttgart i polovica od njih pojma nema kamo idu i što će raditi. Čuli su od zemljaka da nije teško pronaći posao u restoranima ili na gradilištima, Nijemci ne žele raditi tako fizički teške, ponižavajuće i slabo plaćene poslove.

  Kažu, oni što su gore da ih čak ni izbjeglice iz Sirije ne prihvaćaju ali momci fakultetski obrazovani iz Slavonije ipak da. Jebiga, djeca su to koja su navikla raditi, rade cijeli svoj život i ne pitaju za znoj, suze ili plaću.

  avatar

  01.08.2017. (14:49)    -   -   -   -  

 • tamburaš

  Iako je "džabe" , Josipa je dala isključivo njegovoj ekipi sve štandove (točionike, fast food, majice) po igralištu, a to je upravo jedan od Thompsonovih uvjeta kako bi došao u Knin. Naravno, gradskim novcem se pripremilo njegovo bogaćenje (parking, uređenje stadiona). Tako to HDZ radi...

  avatar

  01.08.2017. (15:05)    -   -   -   -  

 • žganica

  franjo

  Lažeš krao si u ime crkve lopove pijani, vatikan sav u zlatu a nabijate
  najamnine i otimate imovinu u ime crkve i vatikana, čist dokaz je
  bozanić, otkud mu tolika lova na računu, od otimačine narodu, na svu sreću i vas će stići božja kazna kad tad, isus jadan hodao bos a vi svećenici svi u zlatu sramite se.

  avatar

  01.08.2017. (17:28)    -   -   -   -  

 • gradjanin

  @ dušebrižnik
  I Katolička Crkva je, poput svih ovozemaljskih institucija, imala svojih povijesnih grijeha i nitko ih danas čak niti u Vatikanu ne osporava, kao niti činjenicu da su mnoga takva, loša djela, bila odmak od crkvenog nauka. Međutim, koliko god se netko trudio, teško će mu poći za rukom dokazati da je to bio najveći povijesni zločin (spominješ milijun žrtava).
  Svi, na žalost, znamo da zbog razvoja tehnologija, pa i onih smrtonosnih, taj tužni primat pripada 20. stoljeću.
  Niz je godina francuski povjesničar Stéphane Courtois, bio uvjereni komunist, a ta ga je ideološka povezanost na kraju dovela do toga da se počne baviti proučavanjem komunističkih zločina i postane autor dosad najopsežnijeg djela koje se bavi tom tematikom i nosi naslov Crna knjiga komunizma.
  Kako su komunističke revolucije zahvatile neke od najmnogoljudnijih zemalja, istraživački rezultati su doveli do stravičnih podataka o 65 milijuna stradalih u Kini, 20 milijuna žrtava u SSSR-u, po dva milijuna u Kambodži i Sjevernoj Koreji, milijun na istoku Europe.... Ukratko, zaključuje Courtois, tijekom komunističkih je genocida ubijeno četiri puta više ljudi nego za vrijeme nacističkog i drugih režima pod okriljem Sila Osovine. Za samo nekoliko desetljeća planetarnog komunizma, broj žrtava ove ideologije i više no stostruko je nadmašio podatak koji spominješ kao višestoljetni, povijesni grijeh Katoličke Crkve.
  Što se tiče tvoje teze o navodno pravičnoj otimačini imovine i njezinom stavljanju u službu naroda, na to bih, za početak, uzvratio tvrdnjom da je, osim činjenice, TKO doista imovinom vlasnički gospodari, vrlo važno znati KAKO to čini. Naime, kada je komunizam krenuo oduzimati privatno i crkveno, mnogo je toga isprva proglasio općenarodnom imovinom, a potom ju je, umjesto državnim, proglasio, jednako nejasno, društvenim vlasništvom Ja znam što to znači kada imovinom vlasnički upravljaju država ili crkva, jer to su institucije koje u sebi imaju hijerarhiju, s time i sustav upravljačke odgovornosti. Nije mi, međutim jasno što to znači kada se imovina povjeri na upravljanje društvu, jer po tome ispada da je ona svačija, a bez jasno definiranog titulara vlasništva, ona je zapravo - ničija. Dakle, nitko odgovoran, pa je velik dio te imovine neizbježno propao, a posljedice osjećamo do danas jer mnogi, upravo zbog imovinskog kaosa koji je unio pojam društvenog vlasništva, naprosto odustaju od pokušaja rješavanja te zavrzlame i nastojanja da takve nekretnine iznova stave u gospodarsku ili neku drugu korisnu funkciju. Imaš mnogo slučajeva gdje su komunisti nekadašnje oduzete objekte, pod firmom „stavljanja u službu naroda“, prenamijenili u kina, radnička i dječja odmarališta te štošta drugo. Ali što? Došla krizna vremena osamdesetih i svi su se, pa čak i država, lako mogli proglasiti nenadležnim za održavanje nečeg što je vlasnički nejasno definirano kao društveno vlasništvo. Osim toga, ako to društveno vlasništvo ili općenarodna imovina propadne, a propadala je, koga teretiti? Socijalističke direktore institucija koje su u tim zgradama poslovale, ne možeš, jer sve se u socijalizmu zasnivalo na nekom bezimenom pojmu „odgovornosti šire društvene zajednice“. Drugim riječima, kada bi negdje „zaškripalo“ s, recimo, održavanjem, direktor institucije bi otišao u općinski komitet Partije, a drug partijski Sektretar bi sazvao direktore deset društvenih firmi, pa bi jedna obnovila stolariju, druga obavila zidarske radove, treća… Onda bi se priča vratila na početak, jer bi zidari iz druge firme, stolarima iz prve ostavili premali okvir za dimenzije njihovih prozora i tako se otprilike „gospodarilo“ društvenom imovinom na korist naroda, sve dok taj kaotični sustav nije sam sebe otjerao u gospodarsku, inflacijsku i svaku drugu krizu te vlastitu propast.
  U čemu je, dakle, bit povrata imovine? U tome, da konačno izađemo iz povijesne zablude društvenog i općenarodnog vlasništva te priče o njezinom stavljanju u službu naroda. Međutim, ideološka alergija na sam spomen Katoličke Crkve, nekima je očito velika mentalna zapreka da se suoče s tom zabludom i nekako im je draže 27 godina nakon propasti komunizma gledati zapuštenu društvenu imovinu, nego jedan njezin dio vratiti i opet uspostaviti jasan titular vlasništva. Država danas ne zna što bi s velikim dijelom tih nekretnina, zainteresiranim strancima teško je objasniti kako doći do parcele, kada im kažete i prevedete da je ona u knjigama upisana kao općenarodna imovina. Misli nesretni Švabo, s koliko će on to naroda morat pregovarat za kupnju parcele od 2000 kvadrata, pa panično hvata prvi avion za Njemačku…

  avatar

  01.08.2017. (19:45)    -   -   -   -  

 • gradjanin

  @ Jevrej
  Ne falsificiraj povijest, kad i sam znaš da je i komunizam bio imperijalna ideologija koja se širila silom oružja. Naime, dok je Hitler vojno haračio Europom ni Staljin nije mirovao. Za početak, Crvena armije je okupirala tri baltičke države: Estoniju, Latviju i Litvu, a potom nakon početka 2. svjetskog rata sudjelovala u komadanju Poljske te okupirala njezin istočni dio. Možeš li mi objasniti zbog čega je Europa pola stoljeća nakon 1945. bila podijeljena i zašto su sovjetske trupe bile stacionirane u zemljama Varšavskog ugovora, ako komunizmu nije bilo do imperijalnog širenja. Kako se i zbog čega dogodila vojna intervencija Sovjeta u Mađarskoj i bivšoj Čehoslovačkoj i nisu li vojno intervenirali u Afganistanu... Dakle? Slično se ponašao i komunist Tito, kada je vojno zasposjeo Trst i južnu Korušku (dio Austrije) nadajući se da će ih pripojiti poratnoj Jugoslaviji.
  @ mucak, žganica
  Da bih kritički govorio o komunizmu, što i činim, prethodno sam se potrudio pročitati i naučiti neke stvari o toj mračnoj ideologiji, dok vi u svojoj kritici Katoličke Crkve pokazujete veliko neznanje. Za vas je Crkva nekakva vanjska i površna predodžba koju stječete nakon što index.hr i slični portali objave nešto na tu temu. Opet su vas navukli pričom o kardinalu Bozaniću, sugerirajući kroz naslov da on osobno posjeduje nekakav veliki novac. Znaju ti podmukli urednici da ima ljenčina poput vas koji nakon naslova ne pročitaju tekst u kojem jasno piše da nije riječ o kardinalovom osobnom, već o novcu cijele Zagrebačke nadbiskupije.
  Kada govorite o prekomjernom bogatstvu Katoličke Crkve,možda bi za početak bilo dobro odlijepiti malo pogled od nešto bogatije Europe i shvatiti da u njoj živi tek 25 posto ukupnog broja katolika u svijetu. Zatvarate oči pred činjenicom da na prostoru Južne i Srednje Amerike ima 50 milijuna katolika više nego u Europi, a kada tome pribrojimo Afriku, Aziju i Bliski Istok te činjenicu da je katoličanstvo rasprostranjenije u siromašnijem dijelu svijeta, ukupne brojke vrlo uvjerljivo demantiraju vaše neistine o prekomjerno bogatoj Crkvi. Zar vam ništa ne govori to da je poglavar te Katoličke Crkve iz poprilično siromašne i stalnim krizama pritisnute Južne Amerike? Nije valjda da do vas nikada nije doprla niti jedna televizijska priča katoličkih misionara u Africi. Tamo male misionarske zajednice, vozeći po blatnim i teško prohodnim putevima, brinu o obrazovanju, medicinskoj skrbi i neuhranjenosti župnih zajednica koje broje i do 50 tisuća ljudi, a neka su naselja od središta župe udaljena i više od stotinu kilometara. I sami su misionari nerijetko izloženi pogibelji od malarije i sličnih bolesti, sve su to politički nestabilna područja gdje se svako toliko vode krvavi sukobi (sjetite se Ruande), zbog neimaštine kriminalne bande često oružano pljačkaju misije i misionari pritom nerijetko ginu.... Eto, tako izgleda ona većinska Katolička Crkva o čijem "bogatstvu" stalno pričate

  avatar

  02.08.2017. (11:23)    -   -   -   -  

 • žganica

  gradjanin

  Govoriš hadezeovski znači lažeš u tom vremenu RH je pokradena do temelja i zato ne lajati puno.

  avatar

  02.08.2017. (20:57)    -   -   -   -  

 • gradjanin

  @ žganica
  Iznova sam, i to dosta pažljivo, pročitao svoje prethodno reagiranje na tvoje ranije komentare, pa vidim da se u njima nigdje nisam bavio pitanjem tko je i kada pokrao Hrvatsku, Doista mi nije jasno kako u mojim, priznajem, poprilično opširnim komentarima uspijevaš pronaći čak i ono što nisam napisao?

  avatar

  02.08.2017. (23:39)    -   -   -   -  

 • žganica

  gradjanin

  Čista hadezeovska politika i špreha, nisam ja oni su, a vladate već 26 godina i pogledaj na što nam liči država a drugi su sve krivi, i zato ne laprdaj bez veze.

  avatar

  03.08.2017. (09:21)    -   -   -   -  

učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se