Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (57)

Marketing


  • FreshCaYg

    iden sad kupit neku ribu

    avatar

    19.07.2017. (09:54)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    evo ja uprav došla s dvi komarče.......U slast tebi!

    avatar

    19.07.2017. (10:04)    -   -   -   -  

  • geomir

    A komu prodat kad niko baš ne voli motiku!!?? :-))))

    avatar

    19.07.2017. (10:15)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Za GEO:
    Zakon o komasaciji kaže :

    (2) Komasacija je, u smislu ovoga Zakona, skup administrativnih i tehničkih postupaka kojima se male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta sjedinjuju u veće i uređenije, uređuju putne i kanalske mreže te sređuju stvarnopravni i drugi odnosi na zemljištu.

    Naravno, komasacija je pojam koji je krenuo nakon 2.svj.rata kada su roditelji moje matere ostali bez velikog dijela zemlje......Prošlo svršeno vrijeme.

    A da bi se ogromne površine Nečije zemlje, nezasadjene i neobradjene jer potomaka nema ili su Negdje daleko a ima je na potezu od Žrnovnice do Poljica koliko hoćeš zarasle u draču i makiju mogle srediti na bilo koji način u ime viših interesa--mogle bi i bilo bi svakako manje ovakvih situacija kao što je ova.

    avatar

    19.07.2017. (10:36)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Geo ne pizdi, barem ti bi moga znat da je stanje vako kakvo je radi urbanističke mafije, koja valjda od kad smo izašli iz Austro ugarske savršeno funkcionira, i prinosi se s kolina na kolino.

    Sva ova splitska naselja šta su gorila, izgrađena su na crno, i liče na meksička pueblo naselja, jer se u šugavom socijalizmu nigdi nije mogla dobit građevinska dozvola, o tome šta se dogodilo posli rata, neću ni govorit, samo ona akcija daj dvi iljade maraka da dobiješ izvadak iz gruntovnice, da moš dignit kredit.

    Mi u svakom segmentu života imamo iz socijalizma naslijeđenu mafiju koja je u ovoj šugavoj demokraciji samo metastazirala.

    Od 1918 nemamo sređene zemljišne knjige, i sad će meni neko reć da je to slučajno Marija Terezija ih je držala urednim, a mi sto godina posli nemoremo, svim kompjutorima. Đeometrima, i dronovima uprkos.

    avatar

    19.07.2017. (10:49)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Slažem se s Tobom....slično i kod nas neke stvari...neki imaju bajkovite kučice a nedaju da se zavarujeju jer jim bezveze...onda udari strela i tada bi oni imali pare da se jim popravi sva šteta...odpade!!!
    A Geomir je u isto u pravu....nitko nebi ništa radio...svi bi samo imali i molzli državu:)))
    Ti po ribicu...ja idem pravit pečene testenine:)))

    avatar

    19.07.2017. (10:50)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Anne ja san naša friške mole za svoju Purgericu, i švoja za sebe.

    avatar

    19.07.2017. (10:50)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Andreja Geomir je stari bandit :)))

    avatar

    19.07.2017. (10:51)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Upravo tako nešto slično o vlasništvu, a što si se ti upravo sjetio ostavila sam jučer ili prekjučer nekome u komentar, iz razloga što do kuće u kojoj boravim na moru sa obje strane su parcele zarasle u strašne šikare, borove i lovor. Kada sam pitala čije je, mještani kažu, a tamo su negdje u amerikama ima ih 20 vlasnika. I što s tim, ako se zapali i kuća izgori koga ćeš tužit?

    avatar

    19.07.2017. (10:52)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Demetra samo probaj otić unutra i pokušaj očistit, ja sam godinama tražio vlasnike, pa sam krenuo čistit sam, za pola sata su se pojavili, nazvala ih je susjeda koja sve te godine ništa nije znala :))

    avatar

    19.07.2017. (11:01)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    tko požar nije doživio, taj ne zna kako je to ... (tata mi je umro u požaru 1992. i kad god čujem tu riječ "požar", naježim se i muka mi je, a ovih dana mi je muka zbog svega što se događa, zbog namjerne paleži naših neprijatelja koji nam uništavaju turističku sezonu, a zna se tko to pali: oni, koji imaju koristi od toga, da se hrvatska obala uništava: bilo unutarnji bilo oni vanjski sa strane)

    avatar

    19.07.2017. (11:08)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Ovo je već puno bolje. Stiže Zakon koji se bavi i tom tematikom,
    ali kao i uvijek, puno je tu interesa u igri, pa se spominje i pitanje ustavnosti.

    avatar

    19.07.2017. (11:11)    -   -   -   -  

  • Euro

    tako je prebaci na ribu..

    avatar

    19.07.2017. (11:23)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Sva ova splitska naselja šta su gorila, izgrađena su na crno,

    i jesu i Kile, Kamen, Mejaši i po Visoke .........sve Imoćani iz Njemačke, Hercegovci iz Njemačke .....pa kome triba dozvola? Platili dovod vode i struje, udruženi kopali za kanalizaciju a neki još imaju crne jame za fekalije.......I govore " nu te, nu te"

    Ali, unatoč tome, vatra je jebena stvar jer uništava i kuće i ljude

    avatar

    19.07.2017. (11:28)    -   -   -   -  

  • vrlo prozirno

    jebla te testera

    avatar

    19.07.2017. (11:42)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Shadow je užasno nešto.

    Naravno Grunf da bi bilo problema, i da bi se poteglo pitanje ustavnosti, i to od onih snaga koje se pozivaju na sustav u kojem se uzimalo bez pitanja, a pogotovo bi se postavilo pitanje jedne nacionalne manjine, koja iako ne plaća porez što neki znaju često postavljat ko kriterij, uživaju sva prava kao i oni koji to uredno rade.

    Geovoj urbanističkoj mafiji nije u interesu da napokon doznamo što je čije vlasništvo, kad se to uredi sve poslije je lako

    avatar

    19.07.2017. (11:50)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Bog Euro :)))

    avatar

    19.07.2017. (11:51)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Annaboni nisu samo ti napravljeni na crno, nego i Dragovode, Brda, Neslanovac, Kacunar, Stare pujanke, Kman, Neslanovac i tako dalje, i nisu svi bili iz Njemačke, nego normalni ljudi, hrvatski građani, koji nisu imali sreće da ih komunistička partija voli pa da im da stan ko tebi.

    avatar

    19.07.2017. (11:54)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Prozirni :))))

    avatar

    19.07.2017. (11:54)    -   -   -   -  

  • borgman

    @freshy, neka ti ne rastu krila baš toliko. I misliš li da su u socijalizmu gradili bez dozvole jer je nisu mogli dobiti, ili zato što ih je kao i sada bolila ona stvar za zakon. Pri tome upravo mislim na fetive Hrvate. da navedem vodu na tvoj mlin, bespravna gradnja i betonizacija je bila "otpor" hegemoniji beograda...ali kome se onda sada "opiru"??
    I interesantno , za primjere ne vraćanja konfiscirane ili za budzašto prodanu zemlju 46-e...glavni razlozi za nepoštivanje odluke o povratu...sjede u...HDZ-u, ne u SDP-u (koji ionako više nije niti strančica, minornog utjecaja)

    avatar

    19.07.2017. (12:11)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    A šta bi tija da sam sva naselja naborojila.....koga briga za vlaje koji su doselili u grad ........i a propos stana ........volija je nas moj ćaća pomorac pa nam je za života sve osigura.....
    A ja sad posli požara ne mogu zalivati izgoreni čempres da budu u ladu.....jebiga sve su krivi antifašisti koji ne vode brigu o suvim granama i makiji..........Pardon: sinovi gastarbajtera s vilama okolo Lovrinca

    avatar

    19.07.2017. (12:24)    -   -   -   -  

  • lion queen

    u ustavu piše (ili je pisalo... ustav mijenjaju brzinom promjene gaća, možda bolje reći ljubavnica) da vlasništvo obvezuje. prema tome, trebalo bi krčiti o trošku vlasnika. tako bi jedinice lokalne uprave mogle zaradit dobru lovu. naime, neki vlasnici jesu u vlasničkim listovima, taman bili i pokojni. svi imaju svoje nasljednike. da vidiš kako bi se brzo saznalo tko je pravi vlasnik, im bi počeli pristizati računi od amerika do australija.

    avatar

    19.07.2017. (12:26)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    ..........bidan čovik : prošlo vrime junaštva, došlo vrime boleštine

    fosilni ostatak čovjeka ...jadan, možda mu @grunfić može pomoći ?

    Tila sam ti reć a propo švoja : u brašno i u dosta vruće ulje.......da se ne zalipi......Moj obid je gotov

    avatar

    19.07.2017. (12:37)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Borgman bit će da je i tebi savez komunista da stan ka i Annaboni, o urbanizmu u onoj propaloj tvorevini najbolje govori da je Koteks i dvorana na gripama napravljen bez građevinske dozvole, a ti šta side u hadezeu ti njima je savez komunista da stanove, to su isti oni od ranije ili mladunčad onih od ranije, pošten Hrvat nikad nije bio u partiji ni jednoj.

    A naša Anči koja se s pravom buni zbog odnosa prema dalmatincima sad isto ka i ti ima istu tu rasističku retoriku prema svojim sugrađanima kojima je eto jedini grijeh šta ih komunistička partija nije volila pa nisu dobili stan na skalicama ili blatinama.

    Da mi je znat iz koje pizde materine ste se vi izlegli koji je to vaš pedigre.
    Šta ste vi direkti potomci pudlice od druga Tita, koliko se sićan samo je Žarka šta je pridavala postole imala takvog pudla.

    avatar

    19.07.2017. (12:39)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Inače najviše kuća po Kili i Kamenu je koliko se sićan ima Aco Kašić istaknuti član saveza komunista, i nadzorni inženjer u doba kad je sve cvitalo, jedno osam komada, i nije bija iz Imotskog

    avatar

    19.07.2017. (12:46)    -   -   -   -  

učitavam...