Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • luki 2

  Odvratno i šokantno; jadno...:(((((( Jadne žene koje su to morale istrpjeti....Grozno! Pozdrav, L+B+G

  avatar

  12.07.2017. (23:33)    -   -   -   -  

 • AnaBoni

  Vidjela sam izjavu žene iz Osijeka jučer u vijestima.....Nije vrijeme čudjenja ničemu što sa zdravstvom ima veze....Kiretaža je postupak kod kojega se u principu ne daje opća anestezija, ali se daje lokalni anestetik neposredno prije zahvata. Spada u relativno rutinske zahvate ako onaj tko je izvodi zna svoj posao........Prva specijalizantica očito nije znala i nije konzultirala nad službu, jer da jest, pacijentica se ne bi vratila nakon dana na još jednu kiretažu.
  Znači, u ovom slučaju je u prvom planu NEZNANJE koje s lošim odnosom prema pacijentici kulminira i loše obavljenim poslom..
  Samo po sebi je psihološki bolno, a ovako radjeni zahvat još bolniji.
  Nema veze s "reproduktivnim zdravljem" kako ti apostrofiraš makar može biti, jer, nestručna kiretaže može ostaviti neplodnost kao posljedicu....
  Radi se o Petrovoj u kojoj ginekolozi imaju priziv savjesti pa je ovoj liječnici koja NE radi abortuse na klinici ova terapeutska kiretaža zbog spontanog pobačaja postupkom sličila pobačaju jer se jednako radi pa je možda...kažem možda........bila površna i nezainteresirana za fizičku bol žene na stolu koje je eto, slučajno izgubila dijete i slučajno došla baš u tu dežurnu bolnicu.

  avatar

  13.07.2017. (00:03)    -   -   -   -  

 • MODESTI BLEJZ

  @luki, točno, stravično i sramotno, i u nekoj normalnoj zemlji, redom, za: 1) momentalnu suspenziju odgovornog liječnika do završetka istrage, 2) temeljitu istragu konkretnog slučaja, 3) inspekciju prakse kiretažiranja u predmetnoj bolnici unazad minimalno godinu dana, 4) ciljanu inspekciju postupka u ostatku državnih (i privatnih) bolnica te ukoliko se ustanovi da je bilo propusta na bilo kojoj razini - 5) zakonsko sankcioniranje svih koji su za nedjelo, nemar i/li propust odgovorni.
  @AnaBoni, nije joj rezala nokte već na živo strugala unutrašnjost (sluznicu) maternice nakon spontanog. a maternica je organ (jedan od) reproduktivnog sustava i naravno da ima svake veze sa ženinim reproduktivnim zdravljem (potencijalna šteta koju spominješ) te općenito zdravljem te nesretne žene koja je osim preživljenog mrcvarenja mogla još i dobiti sepsu i izgubiti glavu. ovakva, po naknadnim svjedočanstvima žena iz svih krajeva Hrvatske i pripadajućih im zdravstvenih ustanova, očito neusamljena praksa (grube kiretaže "na živo", odnosno, bez anestezije, lokalnog anestetika i/li barem analgetika) je civilizacijska i zdravstvena sramota, a ako je riječ o rutinskoj praksi - tim gore po praksu. u 21.st. nitko nije dužan nepotrebno patiti i trpiti bolove ako za to postoji medicinsko olakšanje. no ovdje nije riječ samo o jednom krivcu, niti o izoliranom slučaju, već o cijelom izokrenutom sustavu koji u tišinu prakticira ovakvo iživljavanje nad ženama (i koji uopće medicinskim djelatnicima dopušta spomenuti "priziv savjesti" u javnoj ustanovi još uvijek ustavno sekularne države), no bojim se da će, kao i uvijek, dežurni krivac, ako istrage uopće i bude, odnosno Pedro koji će izvisiti da ne bi izvisio ministar i nakaradni sustav - na kraju ispasti upravo samo ta/j needucirani/a i/li nezainteresirani/a i/li bešćutni/na (ne znam što je gore) liječnik/ca koji/a je ženu nepotrebno izmrcvario/la i doslovce riskirao/la njeno zdravlje (život).

  avatar

  13.07.2017. (12:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...