Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • FreshCaYg

    Intrigantno je šta je ovo napisa član haenesa, stranke koja je osim po koaliciji sa hadezeom, najpoznatija po beskrupuloznom zagovaranju krupnog kapitala, klijentelizmu i stranačkom nepotizmu, prva stranka u povijesti koja je ispunila ideal nulte stope nezaposlenosti.

    avatar

    01.07.2017. (17:02)    -   -   -   -  

  • Grunf

    I veće metropole preletim kao plitak potok, s ljudima je puno teže!

    avatar

    01.07.2017. (17:18)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Da ne zaboravim objavljeno je na portalu osuđenog utajivača poreza, plaćeno preko student servisa.

    Borgman moraš se maknut s Indexa to ti je isto ka da si na dnevno hr jednako uvjerljivo objektivno i istinito

    avatar

    01.07.2017. (17:40)    -   -   -   -  

  • borgman

    @fresh...u ovom slučaju, podaci su točni. HDZ rasprodaja

    avatar

    01.07.2017. (20:08)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Zakon je čisto solidan, moglo bi ga se popravit, ali zahtjevi ovih kojekakvih udruga su idiotarija, pogotovo stav to je naše, čije naše, šta stvarno oni na Bolu imaju veće pravo na plažu od nekog iz Križevaca, daj nemoj me zajebavat od tebe ipak očekujem više nego da postaneš sljedbenik mire bulja, boli me kurac za hadeze, ali opsesija hadezeom samo njima pomaže, jer ljudi će uvik radije izabrat normalnog lupeža, nego opsesivnog idiota koji se informira na indexhaeru

    Jebote pa oni ni datum ne mogu napisat a da ne slažu

    avatar

    01.07.2017. (22:40)    -   -   -   -  

  • borgman

    @fresh...članak koji je izašao na temu Bola je odličan. Koncesiju je dobila firma iz Zg, čiji je vlasnik istovremeno vlasnik diskoteke, nema nijednog zaposlenog (ali je od lokalnog "graditelja" u rođačkoj vezi), niti jedan projekt, niti imovinu...dakle osnovana je za tu svrhu. U kontri su bili ovi iz Bola koji to vode 10-15 godina (i pošto znam otići do tamo) ne rade to loše.
    I razlog zašto je dodijeljena koncesija je naveden kao kako će on platiti gradu Splitu (a koji k...grad Split ima s time tamo?), nekih 5 milijuna kuna više kroz trajanje koncesije (za što zapravo nema obveze, tu možeš napisati koliko ti se svidi...glavno da je dobiješ, uvijek možeš korigirati "radi loše sezone" "manjka vode" i sl.

    A što se tiče prava na plažu...pa smatram kako sigurno IMAJU veće pravo na plažu jer su do nje izgradili dobru šetnicu i investirali nekih 100 godina unazad. nemoj mi reći kako je SVE što postoji palo s neba nakon 91-e (bio bi to jako dobar potres)... Bol je i prije rata bio elitna (na njihovu žalost homo, destinacija :-P) i tražio se krevet više i spavalo ispod skala. U to doba (a iz njega su došli skoro svi postojeći objekti i hoteli, RH se nije tamo baš razbacala (imali su i krivu vlast, ali prošli malo bolje od Višana koji su dobili PTSP-ovce sa bombama po Issi...Boljani samo izbjeglice koji su ih realno popljačkalii totalno devastirali).....dakle Zagreb potpuno jednako, ako ne i gore, od Beograda, za dosta otoka.

    Evo,izmišljene priče, "koncesionar" dođe u lokalnu zajednicu, a ono...nema struje, vode, kanalizacije ni telekom infrastrukture (sve ono što su lokalci doprinosima sagradili)...pa kada "koncesionar" stvarno i uloži koju kunu u novu infrastrukturu, pričekaju do isteka koncesije i daju najpovoljniju ponudu. Jedino bi u tom slučaju vrijedilo "jednako pravo za sve"

    Zakon...o rasprodaji lokalne imovine, BEZ ikakvog nadzora je protiv apsolutno svega za što se zalaže EU. Htjeli ste u EU, pa sada ćete i patiti jer transparentnost poslova je jedna od njihovih normi.

    avatar

    01.07.2017. (23:24)    -   -   -   -  

  • borgman

    ima još i pitanje gdje se plaća porez, ulaže u komunalije...ili se to sve pretvara u Međugorski kompleks, kojega mi je lokalni fratar objašnjavao sa "prije su tu bile samo prizemnice, a sada su trokatnice...ali nema vode dva ljetna mjeseca...jer ne plaćaju ni postojeće račune, a treba kupiti nove dvije pumpe...."...kod nas nisu koncesije, nego PLODOUŽIVANJA.

    avatar

    02.07.2017. (00:10)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Jebate Borgman Ajde se ti i svi vi angažirani odlučite oćete li liberalni kapitalizam koji traži svojom transparentnosti EU, ili njegovanje tekovina socijalizma koje gura HDZ ili onaj ko je trenutno na vlasti Whatever, jer ništa treće nije u ponudi, niti će bit.

    Ja sam za EU, iako u transparentnom procesu, s jasnim financijskim parametrima i kvalitetnim garancijama, lokalni pa i hrvatski igrači imaju šanse koliko i Cibalija osvojit ligu prvaka:

    Dakle ukoliko se uvaži ovo o čemu pričaju zadrugari, plus sloboda tržišta koja je neupitna i nikad neće bit suspendirana, sve koncesije osim ovih koje su Klem, Kerum i ekipa osigurali na vrime će držat švabo koji drži pola
    mallorce, a ne neko komunalno poduzeće

    avatar

    02.07.2017. (11:00)    -   -   -   -  

  • borgman

    Tehnički gledano, ako lokalci ne drže svoja koncesijska područja, onda između Zagrepčanina i Nijemca...nema nikakve razlike zar ne?
    Oba imaju sjedišta firmi negdje daleko, lokalno ostvaruju profit, porez plaćaju u svom domu-domovini, i tamo sudjeluju u njihovom lokalnom razvoju.
    Oba su kolonizatori! Eto mala razlika od Engleza u Indiji, ne dođe ih čuvati vojska nego naša policija.

    Evo lokalni primjer INA u Solinu, prije i poslije. čak i sa HDZ-ovom vlasti, kada ima veće love, neki vrag i iscuri za lokalne potrebe.Maknuto sjedište INA-e, nema ni love.

    Lokalna je zajednica ta koja plaća svoje lokalne troškove (prirezi, narezi, odrezi i porezi), a "koncesionari" se ovdje dolaze okoristiti lokalnom infrastrukturom, reklamom i postojećim tijekom...i zauzvrat ONIMA KOJI NA NITI JEDAN NAČIN NISU PRIDONIJELI (osim negativno, naravno)...daju postotak profita. Pri tome često niti zapošljavaju lokalce (jer su im preskupi), niti potroše iti kune na lokalnom tržištu...dakle...potpuna krađa nečega što je dovedeno u područje legalne otimačine od lokalaca, zakonima likova koji realno nisu niti izabrani većinom!!

    avatar

    02.07.2017. (12:57)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ma vidi ja se slažem s tobom, i ja bi najradije da koncesije drže lokalci, ali da bi to bilo moguće i oni se moraju mijenjat, ovako kad su oni preslika nacionalne vlasti u malome, gdje se u komunalnim tvrtkama zapošljavaju članovi partije, pri čemu se ne vodi računa o profitabilnosti, jer se uvik nađe neka lova u općinskom proračunu za sanirat minuse, ni oni nemaju šanse, u tržišnom nadmetanju koje će prije ili kasnije postat jedini kriterij, u hrvatskoj postoji 160 komunalnih poduzeća, od kojih su većina svrha sami sebi, i da kojim slučajem funkcioniraju sukladno zakonu svi bi bili u bankrotu, pogotovo ako se uzme u obzir da na jednog zaposlenog koji radi, imaju 4 režijska službenika

    emocije su zajebana stvar, ali ako mi svi skupa ne počnemo uključivat i mozak samo to će nam i ostat, emocije

    avatar

    03.07.2017. (10:56)    -   -   -   -  

  • borgman

    taj dio o mijenjanju struktura u komunalnim poduzećima je jako točan, i da se trebaju mijenjati, to je još točnije...s time, da ako netko iz daljine kod kojega je isti problem, dobije koncesiju ovdje, još uvijek nije riješilo ništa od problema. "koncesionar" je i dalje koruptiran, korupcijom je dobio mjesto, i lovu i dalje slijeva u džepove korumpiranih (koji su samo nešto dalje, i ostvaruje neopravdano ekstradobit, i eksplatira nešto na što realno nema pravo)...to je samo dokaz kako ni slobodnog, a ni zdravog tržišta ....nema. I dok je god tako, razloga za pobunu...ima.

    avatar

    03.07.2017. (13:09)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    naravno da ima razloga za pobunu, to nisam ni u jednom trenutku sporio, ali pobuna mora bit na zdravim osnovama, imat glavu i rep, sve postojeće građanske inicijative se ponašaju ko političke stranke, što podrazumijeva da se ponašaju kao sekte i ne prihvaćaju nikoga ko ima drugačije od njihovog pretežito socijalističkog razmišljanja, što nas i drži ovdje gdje smo sada, pobuna radi pobune koja bi uspjehom donijela rješenja lošija od postojećih, i nije neka baš velika sreća, zar ne

    dokle god brač ili šta ti ja znam koja vukojebina ima nekoliko općina, nekoliko načelnika, nekoliko komunalnih poduzeća, i nema strategiju ničega, sve to je laprdanje bez veze

    a evo tebi predlažem da tima dolje koji se sada bore protiv zakona o koncesijama, kažeš da pokrenu inicijativu da cijeli brač bude jedna jedinica lokalne samouprave, pa mi javi šta su ti rekli :)))

    avatar

    03.07.2017. (14:36)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nadam se da će Pokret otoka uspijeti u svojim nastojanjima da sruši zakon i na Ustavnom sudu (iako su tamo sljedbenici hdz/sdp)

    avatar

    04.07.2017. (15:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...