Komentari

aneta.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


 • Aneta

  Izvor teksta pisanog u zelenom kurzivu je Wikipedija

  avatar

  07.06.2017. (15:59)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  pitam se, trebam li baš svaki dan stavljati pjesmu na blog ili kao prije, svakih 5-10 dana?

  nekako sam se navikla svaki dan objaviti pjesmu, bilo objavljenu pa refresh-iranu bilo neku novu, ali ideja o neobjavljivanju svaki dan sve me više zaokuplja

  da, blog je weblog, e-dnevnik, prozor u svijet, komunikacijski most :)

  avatar

  07.06.2017. (16:03)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Blog je način našeg ispoljavanje kreativnosti,
  a često ventil za smanjenje stresa. Zato, neka je nama bloga!

  avatar

  07.06.2017. (16:07)    -   -   -   -  

 • Aneta

  shadow-of-soul
  ..kao disanje, svako ima svoj "zlatni" ritam .... mislim da ne treba objavljivati svaki dan, objavljivati treba kada se ima šta reći a svakako treba održavati svoju prisutnost i povećavati kvalitet ponuđenog. :-)

  avatar

  07.06.2017. (16:07)    -   -   -   -  

 • stara teta

  ma sve pet, informativno, ma ok, samo internet je već odavno prošao fazu "pravila" i "propisa", barem onih koji se striktno drže okvira, oblika i nekakvih kakti poželjnih regula. potšovati osnovu internetskog komuniciranja (ne pisati vleikim slovima, ne trolati, ne prostačiti, ne vrijeđati po rasnim, rodnim, ovim-onim osnovama, ne širiti mržnju po vjerskoj, nacionalnoj bla-bla osnovi, sve su to široke i obavezne stvari kojih se valja držati u svim oblicima komunikacije, , a eksplicite na internetu i javnim medijima. ok.
  no nakon 20-tak godina kojekakvih pojava i oblika internetske komunikacije da se još držimo "dnevničkog" oblika lboga, pazimo u kojem tempu pišemo i objavljujemo, držimo se nekakvih savjeta tipa promijeniti izgled i tak to, ma daj, komu je do toga više uopće stalo! bloganje je izraz osobnih interesa i nastojanja bilježenja svojih stvaralačkih impulsa uz čestu potrebu da se o tomu iskomunicira s ostalim blogerima. doduše, to se već dugo može na drugim, modernijim sajtovima i mrežama, s više ili manje teksta, ukrasića, slikica, filmeka, linkića etc. dojdeš i odeš ko v domaču birtiju, ponekad samo da popiješ pićence, a ponekad da vidiš kaj ima novog u svijetu i okolici. kaj delaju susedi, ima li koji novi komad za pogledat /pročitat/, tu saznaš s kim si je ko dobar, s kim se svadi, di su bili, kam su išli, ko je kak oblečen, čaj čita i di je bil, kaj je novog, ko s kim i protif koga... ili naprosto voliš zgodnu konobaricu, ili onog tipa koji priča pustolovne priče. i svi sretni i zadovolj/e/ni. :) :)

  avatar

  07.06.2017. (16:10)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Lastavica
  Apsolutno se slažem - neka ga! :-)

  avatar

  07.06.2017. (16:10)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Jako lijepo napisano! I ja sam pročitala da je blog mjesto gdje se ostavljaju najčešće pohvale, al' što ću, kad neke jako volim čitati npr. tebe. Nećeš valjda otići kod nekoga tko ti se ne sviđa pa mu ostaviti komentar da je napisao glup post? Čitaš i komentiraš ono što ti se zaista sviđa, budeš iskren prema sebi, što je najvažnije. Da, što si više na blogu to više skupiš iskustva i slažem se (opet!), znaš kako reagirati, kako se ponašati i što čitateljima najviše odgovara, na koji tvoj tip uradaka najbolje reagiraju... S vremenom postaneš smireniji i upoznaš više samog sebe i svoje mogućnosti. No, to ne znači da broj komentara je važan, nego njegov sadržaj i svakako godi poneka lijepa riječ, utjeha, savjet, pozitivna reakcija na tvoj uradak... Sama sam došla na blog jer volim pisanje, po prirodi sam jako znatiželjna (u onim zdravim okvirima), rado raspravljam o svačemu, a i dobro je izbaciti višak negativnih emocija koje se nakupe s vremenom, a koje su neizbježne u određenim okolnostima. Možda nisam neka ozbiljna ljubiteljica umjetnosti, ali kad spojim ovo u jedno, to što što sam navela kao razloge dolaska, ispadne po mene dosta dobro, čak i više da me ponekad iznenadi. Pisanje je najbolja psihoterapija jer je konstruktivan način oslobađanja tih neugodnih emocija. Neću o neugodnim emocijama koje drugi okolo šire među blogerima, a najmanje na svom blogu, neetično i neuglađeno ponašanje nam ne treba, zar ne? Čemu uopće trošiti energiju na to... ;)

  avatar

  07.06.2017. (16:43)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  sjećam se proljeća 2oo7, prijatelji mi
  otkrili da postoji blogspot. com... rekli su mi...
  to ti je nešto kao arhiva za tvoje tekstove...
  tako sam počela objavljivati ... blog do bloga...
  naredala sam oko 60 blogova... i nekoliko tisuća postova...
  tek u proljeće 2008 sam otkrila blog. hr... tek tada sam
  počela blogirati... danas sam sretna... mam bogatu arhivu
  na blogspot. com... blog. hr mi je darovao mnogo prijatelja
  u reali... objavljujem dnevno... upravo onako kako si napisala...
  slijedim ritam srca i disanja... svaki komentar mi je dragocjen...
  poštujem i cijenim mišljenje svakog tko ostavi trag u pijesku mog vremena... dinajina sjećanja... da, moj blog zrcali moja sjećanja i
  uspomene... 1044 objavljenih postova... i preko 600 skica koje
  čekaju ...
  eto, sretna sam što postoji blog... :)

  avatar

  07.06.2017. (16:54)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  još dobro da postoji...sretna sam da sam tu...a Tebi Čestitke za bog tedna!

  avatar

  07.06.2017. (16:57)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  ove godine 2.9. će moj blog proslaviti 12-ti rođendan :)

  avatar

  07.06.2017. (17:23)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @stara teta
  U suštini si u pravu, činjenice su nepobitne, samo što je moj odnos prema svemu tome drugačiji. Naime, vjerujem da je internet preslika stvarnosti, pa kako smo u životima postali nemarni tako se to i ovdje vidi; sve je postalo nebitno smislu, a opet sve to isto bitno interesu, pa interes određuje smisao ...
  Mi možemo živjeti po smislu i ljepoti stvaralačkog impulsa, a možemo se uskladiti i sa interesom. Mi biramo život kakav hoćemo, pa se tako i ponašamo, biramo mjesta i društvo. Pa ako je internet cafee, birtija ili bircuz, nije svejedno da li je boemska kafana, mjesto kultnog okupljanja ili krajputaško svratište notornih pijanica.
  Ne bih (svoj) život nikada svela na obično životarenje niti na pijano valjanje u blatu, vodim računa o svom ponašanju, pisanju, odnosima sa ljudima a naročito o načinu i rječniku kojim im se obraćam, jer smatram da je to pitanje lične kulture i dostojanstva koje se ne smije izgubiti u birtiji, kao što ga se treba imati i u elitnom restoranu ...
  Na blogu se ponašam kao kod svoje kuće. Tako se i osjećam, pez ikakve potrebe da budem neko "drugi".
  Važno je biti onaj "prvi". ;)

  avatar

  07.06.2017. (18:43)    -   -   -   -  

 • RandomHeart

  Udah, idah, udah, izdah, knedla, izdah, udah, izdah, udah, izdah...

  avatar

  07.06.2017. (19:03)    -   -   -   -  

 • stara teta

  nije tvoj odnos "drugačiji", nego samosvojan. svatko ovdje ima neke svoje motive, vremenske mogućnosti, želje i sposobnosti komunikacije, a sudjelovanje na internetskoj špici jes preslika onoga što imamo u sebi. ili nemamo.
  ta tko bi svoj život sveo na životarenje i valjanje u blatu? svatko s imalo savjesti i moralnosti, osjećaja za druge znade se ponašati adekvatno prilikama, drugima, situaciji. no isto tako se, makar kako ih skrivali, kad-tad manifestiraju prave crte ličnosti, nitko ne može manipulirati riječima i drugim ljudima u beskonačnost.
  o psihologiji onih koji pomoću anonimnosti na netu izbacuju svoje frustracije koje ne pale u stvarnosti jer bi ih odmah scipelarili uživo, ili prezentiraju svoju manipulativnu zloću, ili se iživljavaju verbalnom agrresijom i glumataju samouvjerene gazde, nećemo o takvima.
  samo da internet-javnost baš i nije neka solidarna sredina to je rizik kao i svaki drugi. srodne duše se najdu. može se tu naći i utjehe i razumijevanja, da. i, ponekad vrlo konkretne pomoći, suosjećanja, savjeta, dakle, kao i u stvarnom svijetu.
  ja se tu ne ponašam kao kod svoje kuće. ne skidam gaće, ne pokazujem dekolte i ne pričam s kim sam spavala. niti pričam o drugima koji to rade. to ostavljam za bliske prijatelje. ima valjda i pametnijih stvari o čemu se može, ha, ha.

  avatar

  07.06.2017. (19:18)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Pozitivka
  Nedavno smo o sličnoj temi govorili i kod tebe, u vrijeme kada sam i ja pomislila da bih mogla o tome pisati, onda me još dugo držala misao kod @O-da životu! - Kada je vrijeme za novi post? Kao da mi je pročitala misao.
  O ponašanju na blogu, i svemu što se bloga tiče naravno da svi razmišljamo, inače ne bismo bili tu ...
  I naravno da nećemo ići kod blogera koji nam se ne sviďaju, reći im kako loše pišu, a naročito nećemo ići kod blogera koji nam kaže da je naš komentar "bezvezan" reći mu to isto za njegov post.
  Blogeri/ce koji drže do sebe vode računa i o tome šta i kako se komentariše ipod njihovih uradaka. Naravno da se ispod pjesme koja vrijedi neće naći tračarenje o blogericama koje nisu tu ni prisutne (ali ljepše pjesme pišu), a naročito nas neće "olajavati" neko ko vrijedi, već ulizica koja je na blogu samo da bi ulovila kakvo muško, jer u stvarnom životu to ne može. A ni na blogu ne može. Jadnica. Ja se među takvim blogericama još uvijek osjećam kao labud među guskama. :-)

  Hvala ti na ovom divnom komentaru koji je otvoren i iskren kao što su i tvoji postovi. To se vidi i po broju i kvalitetu komentara ispod tvojih postova. Ljudi rado diskutuju kod tebe na postavljenu temu. :-))

  avatar

  07.06.2017. (19:49)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Oh, draga Dinaja :))
  Ja sam, vođena izazovom mogućnosti dizajniranja, uspjela otvoriti 11 blogova na ravne časti hr. i rs. i strujanjevetra na wordpressu. Aktivna su samo 2-3, druga 2-3 povremeno a ostali "spavaju", na pojedinim se još uvijek igram sa dizajnom.
  Ovaj blog je jedini od svih kome nisam zadala ni temu ni stil, samo je šteta, opet da kažem, što kategorije nemaju funkciju razvrstavanja, inače ne znam čemu služe. I ovaj blog je jedini od svih kome nisam mijenjala dizajn.
  Nastojim se svesti na jedan blog i relativno dobro mi to ide. Izabrala sam da to bude ovaj blog baš zato što je "svaštar", dala sam sebi slobodu da pišem prema trenutnoj inspiraciji i ne moram namještati usta kada izgovaram e ili a. ;)
  Naučila sam da blogove ne treba brisati, ako dosadi - poslati ih na odmor, mirovanje, blog se može napraviti nevidljivim a da se ne briše, može svašta nešto, samo nikako brisati i redovno arhiviram stare postove. :-)

  Ti posjeduješ nevjerovatnu energiju i od tebe uvijek nešto naučim. A naročito si vrelo inspiracije. :-)
  Hvala ti.

  avatar

  07.06.2017. (20:10)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @modrinaneba
  Hvala ti.
  Mislila sam da je prikladno reći koju riječ o blogu dok sam u žiži bloga na naslovnici :-)

  avatar

  07.06.2017. (20:21)    -   -   -   -  

 • Aneta

  shadow-of-soul
  Tvoje trajanje i broj objavljenih knjiga su impresivni. Ti si na najbolji mogući način iskoristila mogućnosti blogovanja, baš onako kako je blog zamišljen, kako i treba. :-)

  avatar

  07.06.2017. (20:35)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @RandomHeart
  Kažu da neispravno disanje loše utiče na rad srca. Zato kad volimo mi ispravno dišemo, a kada smo zaljubljeni - ne. ;)

  avatar

  07.06.2017. (20:36)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @stara teta
  Kad sam rekla "kao kod svoje kuće" mislila sam sa porodicom, ukućanima a ne sama u svojoj kući.
  A ja se kod svoje kuće pristojno ponašam i naročito vodim računa i tome, ne hodam gola pred djecom, roditeljima i srodnicima, ne skidam gaće, ne fotkam se gola i ne tračarim nikoga i slično tome ... :-)
  Sve to ne radim ni ovdje.

  avatar

  07.06.2017. (20:36)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Jako lijepo si definirala suštinu bloganja.....Dugo sam na blogu, ponekad pišem intenzivnije, ako mi vrijeme dozvoli, ponekad jedan post mjesečno - kako stižem....Ali, baš tako - treba lijeo graditi vlastiti blogo-prostor, i ujedno nastojati da se u njemu i drugi osjećaju pozvano i dobro...Trudim se...Pusa, L+B+G

  avatar

  07.06.2017. (20:47)    -   -   -   -  

 • Euro

  Ja bogami ne ostavljam samo pohvale hehe

  avatar

  07.06.2017. (21:07)    -   -   -   -  

 • luki 2

  O, kad ja spremim morske specijalitete - svi se oblizuju, i bude "mljac".....Nestaju s tanjura brzinom munje :)))))A Goldie - što reći?! :)))) Uzajmanost i razumijevanje bez riječi....)))). Pusa, L+B+G

  avatar

  07.06.2017. (22:14)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  dobro ti jutro draga Aneta... ti si odlična... možeš sve sama...
  ja sam ti neuka što se tiće finesa rada na kompu... znam pisati
  i ubacivati fotke... dizajn mi je nepoznanica... na blogspotu sam uzimala samo ponuđene dizajne... dinajina sjećanja je dizajnirala @Sukiyaki...
  onih 60 blogova na blogspotu sam ostavila kao arhivu... pa ponekad
  ovdje objavim tekst od tamo... kao ovaj danas ...
  i tvoji tekstovi nadahnjuju... urone u dubinu... zatitraju u pamćenju...
  hvala ti na čitanju i komentiranju mojih uradaka... :)

  avatar

  08.06.2017. (07:39)    -   -   -   -  

 • Regina

  Blog mi je oduvijek, pogotovo u prvim godinama pisanja, bio zadovoljstvo, Usla sam u sve to iskreno, tako sam i pisala tako i komuniciram, a tako ce i ostati. Kad osjetim da mi ne prija, samo se malo prosetam.
  :)
  Ritam disanja izgleda nije uvijek isti :)

  avatar

  08.06.2017. (08:33)    -   -   -   -  

 • Aneta

  luki 2
  sve što radimo treba da ima neki smisao, makar u samo u našoj glavi, jer ono što nema smisla ne pričinjava nam zadovoljstvo ... :-)

  avatar

  08.06.2017. (09:23)    -   -   -   -  

učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se