Komentari

lousalome.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • cveba

    zaboravila si onu grupu žena, koje frizeru odlaze skratiti kosu na godinama primjerenu duljinu zbog predstojećeg možebitnog ispadanja kose zbog kemo. takvih je sve više. a ti piliš oko ispucalih vrhova. smiješno i istovremeno žalosno!

    avatar

    21.05.2017. (18:47)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Pusti ovu "suhu grožđicu" neka misli svoje, ali ti si dala takvu lepezu ženskih htijenja oko kose, da ja crvena ( plam red ) nemam što reći osim da zanemariš svoje ogledalo ma što ti kazivalo

    avatar

    21.05.2017. (18:54)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Godine, kosa, frizeri..., osobno ne povezujem. Što ćeš biti
    "kad budeš baba"..., pusti vremenu da odluči. Meni je važno
    da mi je kosa uredna, povremeno ošišana, jednostavno, uredna.
    Bitno je da žena frizurom ni odjećom ne želi postići "maturalni"
    izgled jer to jednostavno nije moguće. Ne obrušavaj se previše
    na "babe", to brzo dođe:))

    avatar

    21.05.2017. (20:50)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hm, frizurica.....Lijepo si opisala sva razmišljan ja i nedaće ženskih frizura...Rado odem kod svoje frizerke, baš kao što si rekla - na podšišavanje i kako bih osvježila frizuru - i zašto ne, odmah se bolje osjećala.....Pozdrav, L+B+G

    avatar

    21.05.2017. (22:39)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Uskoro ću k frizeru. -.-

    avatar

    22.05.2017. (08:43)    -   -   -   -  

  • eminem

    grožđice, alal ti vera al si glupa. Ili si možda vidovita jer isčitavaš nešto što u tekstu uopće nije spomenuto ni u tragovima?

    avatar

    22.05.2017. (09:42)    -   -   -   -  

  • Iva

    Moram priznati da ne vidim ništa loše u tome da žena u godinama želi dotjerati svoju kosu, pa i učiniti se mlađom, s , kako bi ti rekla, otužnim repićem kod šiški.

    Sigurna sam da bi jako rado nosila dugu raskošnu kosu, ali nažalost s godinama, ona ako je duga, sve je samo nego raskošna, osim kod jako sretnih iznimaka.
    Znači, nisu kratke frizure zato što su one kao žene izgubile duh slobode, nego zato što je njihova kosa skoro izdahnula ;).

    Ja dajem glas za srednjovječne žene, neka se uređuju, neka rade frizure koje ih čine mlađima i neka što dulje, uz pomoć frizerke izgledaju mlado i dobro.

    Živjele, i mlade i stare!

    avatar

    22.05.2017. (09:52)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Obožavam komentare, dakle slažem se s eminemom, o čem cveba priča??? i Ivom.
    Kad pređemo 60-u onda se neke nemreju pomiriti da je mladost prošla i pokušavaju nekaj napraviti iz onoga kaj je ostalo - po cijenu općeg dojma. Ima i kvačica ukrasnih po kosi, osobno se užasavam nakita koji je sveprisutan od frizure prek rinčica, lančića, broševa, ma do cipela. Kad se okrene i vidiš zgužvanu facu, misliš - kaj se ne ošišaš na kratko (ima tak divota sijedih kosa uobličenih u nekaj jednostavno) i ne zgledaš ko normalno žensko, vreme i tak prolazi svima. Poznam samo jednu vršnjakinju čija kosa vrišti na kilometre nešto naranđasto pa žuto pa ko da se zeza, al viš - to nije prvo kaj sam na njoj primijetila kad smo se upoznale, to je ta sretna iznimka koju spominje Iva.

    avatar

    22.05.2017. (12:22)    -   -   -   -  

  • Iris

    A bas sam dosla napisat ovo sta vidim da je vec napisala Iva. Pretpostavljam da je frustrirajuce poljubit vrata od pet frizerskih salona, ali to isto nije opravdanje za ovakvo ruzno seruckanje po starijim zenama. Lako je kad si mlad ne posjetit frizera jednom godisnje, jer tada je kosa i lijepa i gusta i zdrava svima osim rijetkim nesretnicama. Kad se ostari, onda je obratno, onda vecini kosa oslabi, prorijedi, izgubi sjaj i kvalitetu, osim rijetkim sretnicama. I onda je opcija hodat okolo ko vrana rijetke, sijede, rascupane kose ili se potrudit i redovito posjecivat frizera da bi uredno izgledao. Meni osobno bi to bila velika gnjavaza, negdje sam na pola puta od mladosti do starosti, iako vec primijetim veliku razliku u kvaliteti kose u odnosu na nekad zasad taj problem rjesavam vezivanjen kose u rep upravo zato jer mi se ne da visit u frizera. Samo se bojim sta ce bit za desetak godina, jer stvarno ali stvarno mi se ne visi redovito kod frizera. No, to smatram svojom manom, a zene koje za razliku od mene imaju volje potruditi se biti uredne i ugodne svom okruzenju su za moj pojam zasluzile pohvale, a ne ovakvo rugacanje.

    avatar

    22.05.2017. (12:29)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    "godine gore - kosa dolje", rekla je moja šefica i pogodila; rijetke su te žene kojima dobro stoji duga kosa - rijetke, većina ih stvarno izgleda zapušteno, zamrznute u nekom vremenu od prije 30 i više godina, u ogledalu vide onu sebe od prije 30 i + godina, a ne ovu koja ih sad gleda iz ogledala

    avatar

    22.05.2017. (15:21)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ne radi se o tomu jel duga, kratka, rijetka, gusta, nego o fazoni svih tih finih frizura kod provjerene frizerke. ne, na žalost, te zurke nisu nimalo "u skladu s godinama" (uostalom, što uopće takva sintagma znači??¨!), nego pokušaji da usprkos godinama koje nas sve neminovno dostignu, ostave dojam "prirodnosti", otmjenosti, dobrog ukusa, a oblikom i načinom farbanja zaostaju u nekim mladenačkim zlatnim ogdinama vlasnice dotične glave. nije se za rugati, što autorica posta ionako ne čini, osim što malo grublje izgovara istinu, onima koje više nemaju estrogena da drži lasi u množini. niti onima kojima je genetika udijelila muškobanjastu alopeciju. a pogotovo ne onima koji trpe bolest. nego je budalaština i znak malograđanštine pratiti neke trendove od pred sto godina, prepuštati se farberajkama, a nemati pojma da sijeda, šuplja vlas ne prihvaća pigment kao zdrava mlada kosa. i tako one koje žele biti plavuše zgledju zblajhano ko zadnja kamenjarka u gajevoj, tzv. riđokose dobiju neku lisičju nijansu, vontubi mahagonij postaju ljubičaste, a crvenolase imaju neke isprane pinki postpunk pramenove. zaboga, ako već dozvoljavju da im neka staromodna koka stalno apšisa lasi s nekim prastarim farbama, onda nek se bar nauče da sve to skup ne zgleda nimalo ženstveno ni privlačno. a kad još udare fasadeks sa silnim loknicama, namještaljkama pramenčića i sve to skup zabetoniraju s tri kile ljepljivog laka, onda više zgledaju ocakljeno ko kineske vaze iz dinastije čung nego prpošne vremešne dame od ukusa. a o nizovima kojekakvih ukrasa od plastične jeftinjole (zato kaj su u nekoj glorijji-graciji-patriciji pročitale da se uvijek mora nositi usklađeni komplet nakita, a na prstima što više zlatnine od bivših muževa i fakera). tako je jedna patetična micika došla na planinarenje s novom frizuricom, onda je na vrhu brda, dok je vjetar puhal tristo na sat, izvadila špiglec i namještala si poremećene loknice. jooj, slatko :p poremećeno. ne na glavi, nego u glavi!

    avatar

    22.05.2017. (21:24)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Zakaj bi uopce bila tuđa briga kako, radi čega i radi koga žene bilo koje životne dobi posjećuju frizera i što izvode na svojoj glavi? Pa što ako i u tim nekim zrelim godinama žena sebi želi izgledati lijepo (koliko god se to nekima činilo nakaradno) pa što ako si želi izgledati mlađe, luđe...Za (ne)ocvale duše godine su ionako tek brojka...a oni koji tumaraju svijetom i sude druge ionako vjerojatno nikada neće (sa)znati što znači živjeti život po svojoj mjeri...pa makar to značilo hodati po svijetu s trajnom na glavi, konjskim repom ili poblajhana iako ti je 70...Who cares??!!

    avatar

    22.05.2017. (21:57)    -   -   -   -  

  • cveba

    većina vaših komentara pokazuje primitivizam i zaostalost u srednjem vijeku. kakve veze ima tko je kako obučen, kakvu frizuru ima ili kakve ima naušnice. kakve veze ima što se netko osjeća mlad u starim godinama, poput stare tete, pa ne zna kako se obući i oblači tajice jer mu je tako praktičnije. kakve to ima veze s ičim?! nigdje u svijetu više nitko nije toliko primitivan da će žbaljiti u tuđu obleku, samo u ovoj našoj maloj pripizdini, gdje se još uvijek ulazi susjedima u kuću i diže poklopac da se vidi što se kuha. autorica teksta sebi prisvaja pravo ići frizeru, a drugima bi zabranila. toliko zlobe u toliko malo teksta. i upravo zanimljivo promatrati sve ove ulizivačke komentare primitivnih žena, koje "vire u tuđe tanjure".

    avatar

    22.05.2017. (22:03)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma nije u tomu stvar da se komentarom ograničava nekakva sloboda starijih žena, sama sam već u godinicama, no ne pada mi na pamet ne poštovati svoju prirodu i od frizerke tražiti da me spoblajha, pa da zbog neznanja o prirodi kose i boje na kraju zgledam ko ofureni puran preliven himbersaftom. nije stvar u ruganju i prigovorima našoj staračkoj slobodi, nego jadnom i neumjesnom neukusu zbog težnje taštih da "zgledaju u skladu s godinama". gleč, dobro je da se šminkamo ak nam to paše. no to ne znači da smo stvarno žene od ukusa ak si ostavimo obrve kaj mustače starojugoslavenskih žandara, a čube spofarbamo da zgledaju ko kokošji šupak. sori. priča je zapravo o tomu jel se ima ukusa u izvjesnim godinama ili nema. sve ostalo je pjesnička sloboda. na koju svi odreda imamo pravo, kaj ne.

    avatar

    22.05.2017. (22:05)    -   -   -   -  

  • cveba

    pa ti prva po toj logici nemaš ukusa pod stare dane, jer se oblačiš i izgledaš kao strašilo. ali to je tvoja umjetnička sloboda i tko je tu za to da ti sudi. o tome ja govorim. zašto ti sebi ne bi mogla prisvojiti pravo da pa da zbog neznanja o prirodi kose i boje na kraju zgledaš ko ofureni puran preliven himbersaftom. ako ti tako paše, meni ok. ako si dobra osoba, možeš zglediti kak hoćeš. ako nisi, ništa te ne može spasiti, pa ni super obleka ni super frizura. u tome je kvaka. u biti stvari, a ne fasadi.

    avatar

    22.05.2017. (22:11)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma nema sumnje. ali ovaj put je na stvari satirični žalac a konto onih baba koje nemaju ukusa. bit stvari ostavljam za one koji me osobno poznaju. isto kak se rugaju/rugamo i onim likovima koji se utežu u preuske košulje pa im trbušne dlake proviruju kroz rupe,, stavljaju narukvice i lančiće, oblače šimi-papak i kad odlaze na kavu, da ne ppričam o nekakvim slip-gačurdama koje kao da su iskočile izo nog filma s batom živojinovićem, kad u leopard-tangama skakuće po sobi i tarzanski urla: saću-da-te-karam-saću-da-te-karam...

    avatar

    22.05.2017. (22:18)    -   -   -   -  

  • cveba

    stara teta, malo si se pogubila.

    avatar

    22.05.2017. (22:19)    -   -   -   -  

  • stara teta

    nisam, nego znam na što je ciljala sal. a ti otišo u bit stvari. to što misliš da sam se pogubila po pitanju frizure, u svakom slučaju imam dobru frizerku. i dobru kosu, pa neka zajedljivi ljubomorni likovi čantraju nad mojim portretom, ha, ha. uostalom, čemu ta tvoja čangrizavost, zar nije himbeno i licemjerno oponirati tek toliko da ispadne da ideš na barikade, u obranu za loš ukus i loše frizure nas gospođa u godinama, ha, ha. neš ti razloga za zlobu i pehanje!

    avatar

    22.05.2017. (22:36)    -   -   -   -  

  • cveba

    što je to dobar ili loš ukus? ono što je tebi dobar ukus, nekom drugom nije. to je stvar osobne percepcije. svatko bi trebao imati pravo na svoje mišljenje, svoj stil, svoju frizuru. ako se to tebi ne sviđa npr., nemoj gledati i točka.

    avatar

    22.05.2017. (22:42)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma naravno, svatko ima pravo na svoj ukus. pa makar bio i loš. to što se meni nešto ne sviđa, imam pravo i kritizirati, kao i svi ostali koji ukazuju na nešto loše, a sugeriraju ono što je ipak provjereno bolje. nalakirane kahlice s namaještenim loknicama ko na grčkim kipekima, onakve kakve su nosile naše mame prema burda-žurnalima nije stvar ne gledanja niti točke, nego notornog malograđanskog neukusa ili neznanja o tomu što ti pristaje, a što ne. samo to i ništa drugo bitno. bez obzira na pravo da nemaš ukusa. laku noć, i ne pjeni se zbog toga što netko ima drugačije mišljenje nego ti. i sam veliš: de gustibus non disputandum est.

    avatar

    22.05.2017. (22:51)    -   -   -   -  

  • cveba

    za moj pojam je malograđanski neukus zavirivanje u tuđe živote, uključujući tu i kako je tko odjeven. no poštujem tvoje pravo na takvo malograđansko razmišljanje. laku noć ti želim. pusa.

    avatar

    22.05.2017. (23:09)    -   -   -   -  

  • stara teta

    naravno, itekako tu imaš pravo, slažem se s tvojim mišljenjem o tom dijelu malograđanštine. koja obično nije javna, nego kuloarska i potajna, tračlerska i ogovarajuća. no kad su takve pojave neukusa po pitanju frizure i oblačenja u javnim prostorima kao što je ulica i frizeraj, onda svatko ima pravo to vidjeti i imati svoje mišljenje o tomu. a onaj koji nema smisla za estetiku mora biti u stanju podnijeti tuđe mišljenje. ili ga ne mora ni slušati. pusa? ha, ha, ne marim za virtualne puse.

    avatar

    23.05.2017. (11:42)    -   -   -   -  

  • j.

    Ma ajte, čak i ja, koji sam gotov sa košnjom za tri minute jednom u dva mjeseca, moram se naručiti, jer ću inače morati duže čekati, ako mi se neka od navedenih dvije do četiri dame ne smiluje; stoga štreberski planiram život- nevjerojatno - čak dva dana unaprijed, što i nije tako pogubno. Bilježnici, doktori i frizeri ne mogu bez gužve. A i moj obred je toliko kratak da čovjek ne stigne pošteno popričati niti o nogometu. :)
    Kažu da se u civiliziranih bijelaca sve dade riješiti telefonom. Obližnja frizerka još me nije razuvjerila.

    avatar

    24.05.2017. (19:44)    -   -   -   -  

  • Aht transplntacija kose

    Kosa je pokazatelj zdravlja ma u kojoj dobi bili treba je njegovati i hraniti potrebnim vitaminima.

    avatar

    25.05.2017. (15:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...