Komentari

aneta.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


 • Aneta

  Bio je to 100-ti ad hoc sastavljen post nakon preko 200 izbrisanih ...
  Danas je zaista bio predivan dan ...

  avatar

  01.05.2017. (20:11)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Jako lijepo....Uživaj! Pozdrav, L+B+G

  avatar

  01.05.2017. (20:34)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @luki 2
  Hvala ti. Danas sam se baš nahodala i nauživala u prirodi i suncu. :-)

  avatar

  01.05.2017. (21:57)    -   -   -   -  

 • luki 2

  U Zagrebu je uvijek nevjerojatno puno ljudi na ovakvim događanjima...Jadni ljudi, neki čak nose u zdjelicama kući :(((((
  Pusa, L+B+G

  avatar

  01.05.2017. (22:20)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @luki 2
  Jadni ljudi, em su na rubu egzistencije pa još da skončaju nad zdjelicom hrane ...stvarno sramota ...zar ćemo se pretvoriti u gladnu Afriku?

  avatar

  01.05.2017. (22:42)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  dobro ti jutro... imala si divan dan... opisom i fotkama obogatila blosferu...
  hvala ti na tome... da, dobro kažeš... ne bojim se smrti, bojim se rata... :)

  avatar

  02.05.2017. (06:36)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Dinaja
  Dobro jutro.
  Šta god mislili o vremenu i sistemu koji je ostao davno za nama, ne treba zaboraviti onu rečenicu koja se takoreći papagajski ponavljala:
  "ČUVAJTE MIR KAO ZJENICU OKA SVOGA"!
  Ja, koja rat nisam samo gledala na filmu, već sam kao bespomoćni civil u ratu čula fijuke metaka oko glave, granate i miris baruta, bih je i danas nastavila ponavljati, dok svima ne dopre do svijesti. :-)
  Zato mi se i dojmila rečenica onoga koji se nije bojao smrti, heroja i najuspješnijeg vojskovođe : bijim se rata. I ja se bojim! Rata. A naročito onih što ga se ne libe.

  avatar

  02.05.2017. (06:50)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Dinaja
  Nadam se da sam uspjela fotkama dočarati kako izgleda ta Markova stolica. Odmah sam pitala - pa kolike je noge imao taj Marko?
  Nasmijali su se :-))

  avatar

  02.05.2017. (07:03)    -   -   -   -  

 • Euro

  lijepo,lijepo

  avatar

  02.05.2017. (07:32)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Euro
  Hvala. :-)
  A kod vas je već počela radna sedmica?
  Mi i danas odmaramo. ;)

  avatar

  02.05.2017. (08:10)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Volim sve ovo, često idem u te krajeve i imaju za mene poseban značaj.

  avatar

  02.05.2017. (08:14)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  da, strahote rata ostavljaju bolan trag u sjećanju... bili smo kratko u Zadru kada su bili pod granatama... nezaboravan osjećaj straha i bijesa... a početak Oluje smo doživjeli na Kornatima... mi, pučina i zavijanje aviona... u daljini zvuci pucnjave... da, i ja se bojim rata... i onih koji ga izazivaju...

  i vjerujem ti, nasmijali su se tvom pitanju... nikad nisam bila u Tom divnom kraju... možda jednoga dana... :)

  avatar

  02.05.2017. (08:22)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Lastavica
  Da, pratim te, hodali smo istim stazama i putevima ... :-)

  avatar

  02.05.2017. (09:56)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Dinaja
  Dođi :-)

  avatar

  02.05.2017. (09:56)    -   -   -   -  

 • Aneta

  E da, vidikovci su takvi da se sa tih mjesta vidi dalje i više .... jedino što ne valja je to što će mi sada reći: "vidiš da ti je dobar telefon(fotić) šta će ti bolje" ;)
  A ima puno boljih i uvijek može bolje.

  avatar

  02.05.2017. (10:19)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  sjećam se te 1985. kad sam posjetila manastire Studenica i Žiča (mislim da se tako zove), bila sam u tom kraju i mogu reći, bilo je čudesno pa si me ovim postom podsjetila baš na te 2 posjete tom kraju

  avatar

  02.05.2017. (10:32)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @shadow-of-soul
  Ja ih poznajem samo iz istorije arhitekture i umjetnosti. Oni su dosta južnije i relativno su blizu jedan drugome, južno od Kraljeva prema sjevernim obroncima planine Golije ...prepoznatljivog su izgleda i lako se daju zspamtiti ...
  Meni je najljepši od svih kompleks manastira Kaona (okruženje u kome je smješten), to je takav dar prirode u blagoj udolini sa jezerom i divnim livadama, a po obroncima je šuma; prostor -prirodni ambijent nije skučen što se da primijetiti kod nekih drugih, a i lako je pristupačan ... prirodna ljepota koja se riječima ne može opisati ... Davno sam bila, imala sam i fotografije koje ne mogu pronaći ...znači moram ga ponovo obići :-)

  avatar

  02.05.2017. (11:32)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Nešto potpuno drugačije od tebe i svakako poučno. :)

  avatar

  02.05.2017. (11:44)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Pozitivka
  Ovaj blog mi je od samog početka došao kao svaštara ... bilo je tu i poezije, i osvrta na dnevna zbivanja, aktuelnosti i maštanja i praštanja .... zbivanja i snivanja i ... na ovom blogu se prepuštam trenutnom raspoloženju i inspiraciji i zato mogu pisati svaki dan. :-)
  Zato sam onda kod Anee išla samo sa poezijom dok nisam izbrisala taj blog ...što @Euro reče: "A ovaj blog ti je kao samo za poeziju". Kao je bio, sad su tamo pisma i poezija. :-))
  Iz svega sam naučila da ne treba brisati svoje blogove da bi se otvarali novi. Poslije ih imaš previše.
  Ne, nikada!

  PS
  Još jednom moram podvući da je šteta za ovaj portal što ne razvrstava teme po kategorijama za pretraživanje, već mi to "tek tako" označimo bez funkcije pretraživanja. Onda bi morali sami praviti linkove sa strane. Ako ne počneš odmah na početku poslije je veliki posao.
  Ja sam imala ideju da napravim blog sa gumbovima na prvoj strani koji će klikom na njih otvarati druge tematske blogove. Do sada nisam uspjela, ali toliko blogova imam da ću to svakako morati učiniti, da bih ih tako objedinila u jedan.
  .... a ko zna, možda nam i poklone takav dizajn.;) mada ima nešto slično što bi se dalo preraditi samo što onda postoji problem sa listama objavljivanja ...

  avatar

  02.05.2017. (12:47)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  lijepo!
  a za gumbeke i dizajn pitaj Teutu (Sukiyaki) rado će ti pomoći

  avatar

  02.05.2017. (18:54)    -   -   -   -  

 • Voyager-nova generacija

  Čestitam na jubilarnom postu, a i ovaj je bio baš zanimljiv, pošto ja volim povijest pa mi je bilo zanimljivo čitati o povijesnim ličnostima, a još su i fotografije dale dodatni štimung. Onda sam otišao malo do wikipedie i saznao još par zanimljivosti. Najstariji do sada poznati spomen Valjeva pod tim imenom je, na osnovu jednog dokumenta iz Dubrovačkog arhiva, datiran u 1393. godinu. Tijekom 14. stoljeća dubrovački su trgovci u Valjevu prodavali robu iz cijele Europe, a sirovine kupljene u valjevskom kraju brodovima razvozili širom Sredozemlja. U vrijeme prvog poznatog spomena imena Valjevo, 1393. godine, ovo je naselje već bilo aktivno trgovinsko središte srednjovjekovne Srbije u koje su dolazili trgovci iz Dubrovnika i tu osnivali svoje podružnice te preko njih otkupljivali različite sirovine koje su prevozili prema zapadu, dok su ovdje prodavali različitu luksuznu robu nabavljanu duž obala Sredozemlja. Uspon Valjeva, kao i uspon autonomne Srbije, zaustavljen je 1459. godine kada je srednjovjekovnu srpsku državu konačno zauzelo Tursko carstvo.

  LP i BB

  avatar

  02.05.2017. (20:26)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Hvala @Sjedokosi :-)
  Hvala, evo ju pitamo. ;)

  avatar

  02.05.2017. (20:43)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Hvala ti Voy, dragi prijatelju na čestitci, kad bih sabrala sve svoje postove bilo bi ih preko hiljadu, ali ovdje brojčanik bilježi 100. :-)
  Hvala ti i na trudu i što podupireš moje blogovanje svojim blogerskim iskustvom, znanjem, strpljivošću i predanošću, a ti si samim svojim prisustvom obogatio moj blog, kao meni izuzetno draga osoba.

  Pravo veliš, Valjevo je tada, kao i sada bilo prepuno sirovina. To je poznati voćarski kraj naročito po izuzetnim malinama, a decenijama je "Srbijanka" proizvodila zlatne kapi čisti voćni nektar u kome je uživala cijela naša ona velika država. :-)
  Što se tiče Dubrovčana, oni su oduvijek bili posebna fela, koji su se bazirali više na trgovinu i ugovore da bi izbjegli ratovanje što je više moguće. Skupljali su oni sirovine po cijelom Balkanu i starom svijetu ... ;)
  Međutim, sjetila sam se Ane Dandolo, srpske kraljice, unuke moćnog mletačkog dužda Enrika Dandola i supruge Stefana Prvovenčanog. U njeno vrijeme Dubrovački knez je bio mletački namjesnik Jovan Dandolo (koji je svoj mandat obavljao punih 16 godina,
  (iako je mandat kneza bio sest godina !), koji je održavao jake veze sa Srbijom. To je bilo poslije pada Carigrada 1205. god.
  Stotinak godina kasnije, u vrijeme cara Dušana, zahvaljujući jačanju srpske države Dubrovnik se značajno širi, a svoj najveći vrhunac Rapublika će dostići u vrijeme koje ti spominješ zahvaljujući trgovačkim privilegijama unutar Srpskoga carstva ..jer zbog granice i svoje trgovine Dubrovnik je imao dosta neprilika sa svojim susjedima, a dolaskom Dušana na vlast sve se mijenja.
  Sjetila sam se podatka iz knjige Car Dušan i carica Jelena na Svetoj Gori, da je Dušanova (polu)sestra isto Jelena, srpska kraljevna bila i hrvatska kneginja, jer je udata za Mladena III iz poznate hrvatske obitelji Šubića.
  Udaja za hrvatskog velikaša omogućila joj je podizanje mnogih pravoslavnih manastira u Dalmaciji.
  Vrijeme koje ti spominješ je nakon smrti Uroša Nejakog sina Dušana Silnog i nakon Kosovskog boja kada je Srbija bila oslabljena, Dubrovačka Republika na vrhuncu moći ....
  Mislim da je u posredovanju ovoga braka učestvovso Dubrovački knez...ali mi se ne slažu podaci sa vikipedije ...sutra ću pokušati naći šta u knjizi piše ...jer tamo se spominje Jovan Dandolo čini mi se a to je 100 godina ranije ...
  Elem među Dubrovčanima i srpskim vladarima su tada postojale čvrste veze a Dubrovačka Republika je i stala na noge i oslobodila se mletačke prevlasti zahvaljuući Srbiji ...:-)

  avatar

  03.05.2017. (00:37)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  dobro jutro... zanimljivost i ljepota tvog posta me ponovo privukla...
  i tvoje pitanje ...kolike noge je imao Marko... pa morao je imati dugačke i snažne noge, nosio je Topuz od 85 Kila i uspio je jedini pripitomiti divljeg konja Šarca... eto prolutala sam sjećanjima... i pjesmama Koje davno uili napamet... :)

  avatar

  03.05.2017. (09:01)    -   -   -   -  

 • Aneta

  @Dinaja :-))
  I meni je to sve palo na pamet, pa sam ih onda pitala, pošto mi se geografski nije uklapalo, a otkuda On u Valjevu? ;)
  Opet su se nasmijali i rekli ...eee, pa On je svuda mogao biti! ;)
  Hvala ti.

  PS
  A te duge noge (mislim) nisu samo radi te visine do Kolubare (slika što je na naslovnici) već (valjda) za "stići i uteći" :-)

  avatar

  03.05.2017. (09:28)    -   -   -   -  

učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se