Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • jelen

    Pretpostavljam da s obzirom na velik broj stanovnika francuskog porijekla Louisiana je imala dosta jake zuave?

    avatar

    01.05.2017. (12:11)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    da, tu je stanovništvo bilo djelomično podrijetlom francusko i španjolsko, a Louisiana je bila i španjolska i francuska kolonija, prije nego je pripala Američkim državama. Čitava jedna bojna Zuava bila je opremljena na francuski način (odore, naoružanje i sastav). Njihov izgled je na slici.

    avatar

    01.05.2017. (13:49)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Zanimljivo, zanimljivo. Što te više čitam, to više uviđam da se nisu samo na našem teritoriju vodili ratovi između cijele lepeze kojekakvih vojski i vojnih postrojbi, nego da je to bio slučaj i u američkom građanskom ratu.
    Usput: prema izgledu uniformi zuave, odmah sam pomislio da oni nisu 'oriđinali' Ameri, više me asociraju na Arape, muslimane, što li već ne.

    avatar

    01.05.2017. (16:50)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Zuave su zapravo lako pješaštvo koje je odjeveno u karakteristične odore žarkih boja koje imitiraju odijevanje sjevernoafričkih Berbera (široke hlače, kratka tunika i pokrivalo za glavu s fesom). To su zapravo vojnici 'legionari' (oni koji se bore za plaću, ili pak su jednostavno Amerikanci francuskog, španjolskog, portugalskog ili nekog drugog podrijetla koji su opremljeni uniformama uvezenim iz Europe - Francuske). Karakteristični su za početne godine rata, kasnije i oni odore zamijenjuju onim koje se mogu nabaviti u nestašici.

    avatar

    01.05.2017. (17:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Hvala.

    avatar

    01.05.2017. (22:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...