Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Lastavica

  Drugačije izgleda napisani tekst, a drugačije zvuči.
  Mnogo dobrih tekstova ne shvatimo dok ih naglas ne izgovorimo.

  avatar

  27.04.2017. (18:32)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  tek nešto:

  "Cordoba.
  Daleka i sama.

  Kobila crna, velika luna,
  masline u bisagama.
  Ako i znam pute, nikad
  neću stići u Cordobu."


  -"Konjikova pjesma (Lorca)

  avatar

  27.04.2017. (19:08)    -   -   -   -  

 • Kunigunda

  Ne razumijem te : odustajem od smislenossti

  avatar

  27.04.2017. (19:40)    -   -   -   -  

 • meroveus

  Čitam R.Katičićeva Vilinska vrata i primjećujem stariju srodnost tematskog pojma u tekstu s našim pradavnim mitologemama o Svevidu (Svantevid, Sevid, onaj koji sve vidi, svugdjeprisutan) od staroind. Svanta - izrastao, preko balt.slav. Svetovit, odnosno svet - sila širenja, razvoja i bujanja. Zanimljivo je kako kristologija u nemogućnosti zatiranja poganskih običaja preuzima formu te jezično uspostavlja novo značenje zadržavajući refleks na strahopoštovanju i stvarajući hermetičku nedodirnost. Tko još može reći kako je barišić otkrio c/p, on je apologet tog provjerenog sustava.

  avatar

  27.04.2017. (19:41)    -   -   -   -  

 • Kunigunda

  Pokušala sam spojiti pojmove ubikvetet i flamnskog slikara, kažu, seljaka od pejsaža.....Što god mu bilo u duši ilil ruci, sočno je i spojeno sa životom,i nikad daleko ni od kojeg pojma koje ti spominješ ( da ih ne ponavljam.....hm) dodat ću da se i o travke nasmiješene spoticao.....
  E, sad, je li to ubikvitet?
  Mislim da je : aposlutni i nedijeljivi spoj čovjeka sa svima

  avatar

  27.04.2017. (22:12)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  (da ti ovdje odgovorim: ovo je nova zbirka duhovne poezije, novih pjesama itd., sve će pisati točno za 7 dana :) ... a ja i moja prijateljica isto blogerica spremamo novu zbirku naših pjesama :)

  avatar

  28.04.2017. (09:38)    -   -   -   -  

 • viviana

  Gdje god idem i moja čulnost ide sa mnom. To je tajna cordobe što zaziva, ka kojoj idemo s bisagama punim riječi, jer... iako 'daleka i sama - kao da je dostižna, kao da je u njemu'.

  Neodoljivo mi se nameče tumačiti - gledati tvoju pjesmu kroz lakanovsku optiku. Vjerujem da ti znaš puno - daleko više nego ja - o njegovim znanstvenim postavkama o jeziku i poretku - mreži odnosa na relaciji realno-imaginarno-simbolno.
  Tako, baš mi se čini da je tvoja pjesma i divan način ili primjer posredstvom kojeg bi se mogle tumačiti i 'osnove' lacana, ili njima pjesma.... takav ja imam osjećaj, ili upliv strukture ove pjesme u moje polje.

  Zar se osjećajnošću, čulnošću a kroz jezik 'kako je strukturirano i naše nesvjesno', ne briše granica između 'realnog' i 'imaginarnog' pa kada kaže brojgl u njegovoj je slici, kada kaže bruhel u njegovoj je ruci... pa je takav odnos omogućen čulnošću i neposredan na taj način.... Ti u svijetu i svijet u tebi.

  :)

  Znaš, kad sam tek na naslovnici bloga vidjela objavu tvoje pjesme, pomislila sam da je ubikvitet tvoja kovanica. :) Nisam se prije susrela s tim pojmom, a potom sam, naravno ;), tražila informirati se više i vidjela mu upotrebu u različitim kontekstima a usput se susrela i s još jednom novom mi riječi - kontiguitet
  kao odnos, točka
  - vremensko prostorni dodir.

  I na kraju, a u ime svog osjećaja da je ovdje pripadajuće to napisati - umjetnost je stvaranje novih prostora
  (što nije moja misao ali ti je prosljeđujem neposredno) :)

  avatar

  30.04.2017. (22:55)    -   -   -   -  

 • evezmajevska

  i jedan "č" koji nikada ne zvuči onako kako izgleda.

  avatar

  02.05.2017. (13:12)    -   -   -   -  

 • viviana

  Hvala ti na divnom komentaru kod mene. Znaci mi. :) A ovdje ispod ove tvoje pjesme trebala sam napisati - gdje god idem i moja cordoba ide sa mnom. Ali nisam tad nadosla izraziti tako... I sad posto sam jos vani, na putu, nemam uvjete za pisati. I samo sam ti htjela zahvaliti za napisano mi. A po povratku vratit cu se i tvojoj novoj pjesmi.

  avatar

  06.05.2017. (12:45)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...