Komentari

himmelkreis.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • meroveus

  “Da sam ja netko
  pozvala bih sve dječake
  dala bi im igračke
  i pustila ih da se cijeli dan
  igraju i jure.
  Radili bi divne stvari
  prekratki bi bili sati
  voljeli bi svoje škole đaci.
  da sam ja netko!” Maja Perfiljeva: Da sam ja netko

  avatar

  22.04.2017. (18:13)    -   -   -   -  

 • easy

  da sam ja netko bol bi bila zabranjena kao i oružje, ali onda bi valjda počelo opet s oruđem, tako nekako.

  avatar

  22.04.2017. (20:29)    -   -   -   -  

 • viviana

  Svim majkama bih izbrisala bore...

  Ničim se više ne može sastaviti ovako raznešen svijet.
  Previše je nesreće, proloma zla što usmrćuje najnevinije, sunca...
  Slika govori i tvoji stihovi o stvarnosti od koje smo fizički sklonjeni
  a strašno je toliko da je svaka riječ, što je ipak upisujem ovdje, izlišna....
  Pročitah, Dan je planete Zemlje, danas....
  naše
  i tog bića ubijenog
  ... što leži na zemlji.

  avatar

  22.04.2017. (20:33)    -   -   -   -  

 • Petra

  Razmišljam kako taj naslov sugestivno vodi misao nemoći (postranično, skrajnuto) i razmišljam još, kako u oznakama nije dat recimo Saturn koji je svojevremeno bio poznat kao veliki zlotvor, budući je smatran naredbodavcem horoskopa ... Tvoje misi su bile drugačije vođene nego što su moje. :-)

  avatar

  23.04.2017. (19:45)    -   -   -   -  

 • meroveus

  @Petra, Kron je prije, obuhvatniji svemu od svih današnjih percepcija ćudi, antropomorfna sila (srušena s trona?) koja egzistira nedodirno vladajući vlašću vladara, tako ja doživljavam vrijeme. Neutralno.
  Nisu mi poznata astrološka gibanja i njihova značenja, oslanjam se na tradiciju grčke mitologije, budući je ona u ekumeni prepoznatljivija od bilo koje druge, a i cijelo europsko mišljenje trasirano je putokazima starih Grka.
  Ove godine su u znaku Marsa (Ištar) i traju prijeteće već duže vrijeme, a ništa se nije učinilo kako bi se pohod zaustavio. To više, čini se kako netko podržava i sokoli sva nastojanja koja će izmiljeti nove sukobe a prema tragovima bivših razmirica. Što se može učiniti kako bi se takav slijed prekinuo, što može jedinka? Priznati nemoć i svoje djelovanje bazirati na održavanju tinjanja onih preostalih vrlina koje su preostale, tiho protestirati i tražiti u protestu potporu za veći do skupljanja kritične mase kada bi se sve stubokom trebalo izmijeniti.
  Upravo to se ne čini, okreće se glava na drugu stranu, prelazi se na drugu stranu ulice i ne traži se rješenje, odmah u startu bilo koja drugačija mogućnost od predložene stvarnosti gura se što dalje od sebe, stoga jer postoji rizik u pogodbenom načinu razmišljanja. Nismo više ljudi od rizika, tragači, istraživači, sada smo zadovoljni korisnici daljine od sukoba i nastojimo tu daljinu razumom očuvati.
  No, nekada je podražaj iz trbuha umio misliti i djelovanje nakon njega je bilo umirujuće za cijelo tijelo. A sada naše slabine prekrivamo trostrukim oklopima, kako reče easy: indolencije.
  Kako bih predočio moje drugačije misli ispričat ću povijest fotografije. Organiziran je konvoj izbjeglica iz sirijskog grada. Na mjestima zastanka okupljaju se fotoreporteri kako bi ga registrirali. Na jednom takvom mjestu konvoj je napadnut i jedan od fotoreportera odbacuje kameru i pokušava spašavati djecu iz gorućih vozila. Na kraju je sjeo. Drugi fotoreporter snimio je niz fotografija njegovog djelovanja, prenošenja djece te završnu fotografiju njegove gotovo katarzične bespomoćnosti. Slika govori više od tisuću riječi. Ta uzrečica vrijedi, jer užas je riječ u koju ne stane sve što ju tvori.

  avatar

  24.04.2017. (09:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se