Komentari

himmelkreis.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • meroveus

  “Danas se svakom fantazija slomi
  na rubu ovog svijeta.” A.B. Šimić

  avatar

  11.04.2017. (21:06)    -   -   -   -  

 • siddhi

  " ja pjevam sebe koji umrem na dan bezbroj puta
  i bezbroj puta uskrsnem"
  moja preobraženja, ab šimić

  avatar

  12.04.2017. (11:58)    -   -   -   -  

 • Potok

  Pjevaš o fraktalnosti?! O odsustvu hijerarhije u građi svijeta?! Iz DNK može se izgraditi čovjek. Čovjek je DNK svemira.

  avatar

  12.04.2017. (19:43)    -   -   -   -  

 • Potok

  Hvala ti na komentaru. Mogao bih to obrazlagati i obrazlagati (svaki put), ali potencijali nedovršenosti, barem meni, više znače nego dovršenost bez povratka.

  avatar

  13.04.2017. (14:07)    -   -   -   -  

 • meroveus

  @Potoče, ne posustaj! Zahvala komentaru je izlišna. Moji komentari su dijalozi o razumijevanju svega što je oko nas, monolozi iz kojih se ponekad crpi nadahnuće, didaskalije na kojima bih poželio čvrst stav neopterećen paradigmom podrazumijevajućeg razmišljanja. Jer stvarnost nas sve guta u neprepoznatljivost, pa ona jedinstvena ostavina, koju svi baštinimo od kad smo djeca djece, blijedi i osipa se smjerom u kojem ćemo, dovršeni ili nedovršeni, prekinuti se.
  Nekako me destimuliraju, hotimice ili nehotice, komentari koji idu slijedom manjeg otpora i preusmjeravaju potrebnu kritičnost u nezamjeranje, ili obrnuto nameću nepripadajuće epitete sadržaju s kojim su nespojivi, ili su mahom proizvod efemernih raspoloženja s tendencijom do trajnog vrjednovanja, ili su pak kolegijalno dobrostivi, a sve kako bi dobrostivost bila uzvraćena.
  Ponekad zamislim što bih napisao kao komentar u "netom objavljenoj" Ujevićevoj Igrački vjetrova, ako se moguće poveže sa bivšim mogućim, pa stanem bez riječi udaren prošlošću i još više neprolaznom jasnoćom uzete kobi. Isto je sa Notturnom, Moj križ svejedno gori - primjerice. I ma koliko oni imali promašenih i nečitljivih radova, pamtimo ih po vrhovima, i to je dobro i vrijedno sjećanju za budućnost. Kako su to bila tvrdoglava bića! Do zadnjeg trena dosljedni vlastitoj zamišljenoj misiji, a koju, smatram nisu do kraja ispunili cijelima sa sobom, jer uvijek ima i dalje i više sve dok oko duha traži kraj obzoru.
  Manimo se slatkorječivosti koja zamagljuje vidike, uđimo u srž sadržajima, tamo odakle nastaju, ili ih jednostavno nema ako se nasilno tumači zamišljena obujmina.
  Na kraju, potencijal sam po sebi, u dovršenosti ili nedovršenosti, snažan je ako preživi vrijeme, a o tome mi u ovoj kratkoj vremenskoj jedinici ne možemo suditi, tek nagovještavati dojmom koji bi trebao biti nepatvoren, a da bi takav bio on mora biti oslobođen stega pripadanju zaustavljenoj sadašnjosti.

  avatar

  13.04.2017. (15:08)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...