Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (91)

Marketing


 • stara teta

  sličaka ima puno, pa preporučam kliknuti na svaku da se podrobnije vide, inače bi sve ispalo pregolemo. a ako smanjim broj fotki, onda priča gubi na detaljima i redoslijedu.

  wtf! nije valjda da me ona tehnička greška opet progutala, ha, ha.

  avatar

  02.04.2017. (20:24)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Tvoje sličke so meni uvjek posebne kao Ti tetec:))) Puno Hvala Tebi!!!

  avatar

  02.04.2017. (21:00)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Divan je Ozalj, ovako prikazan, opisan, uz posebne fotke...Jako lijepo!
  Slažem se s Tobom; Tvojim komentarom za astrologiju - točno tako, to je bio početak astrologije, a aksnije se još više razvijala.....I doista, danas postala znanost, koja se studira...Ne kod nas, ali vani - da.....
  Prihvaćam ono znannstveno u astrologiji, a odbija me ono prizemno i univerzalno (horoskopi za pojedini znak; dnevni horoskopi i sl.)....
  Individualan pristup u astrologiji izuzetno je bitan!
  Nedostajala je, bar meni, odlična i posebna Julija Pintar....Ona je stvarno više nego precizna i sveobuhvatna u svojim izlaganjima...I točno - razumjeti prošlost i sadašnjost, da bi se poboljšala budućnost....To bi trebao biti cilj, a ne predikcija....Koliko sve faktora i činjenica utječe na jedno događanje, jojjjj...:(((( Pa to nitko, pa ni astrolog, ne može predvidjeti.....Que Sera Sera ...:)))))
  Hvala Teta!Pusa, L+B+G

  avatar

  02.04.2017. (22:02)    -   -   -   -  

 • Gurmanka

  Rijeka zelenih očiju nas odvodi u prošlost punu napetosti i intriga, vrlo interesantno i poučno, fantastično tetec, zagrljaj ti ostavljam mila!

  avatar

  02.04.2017. (22:02)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Turbina montirana u hidroelektrani Ozalj, 1913 godine još uvijek radi i proizvodi struju, i kad sam je zadnji put vidio bila je opiturana u žuto,
  Nevjerojatno je da smo tada imali dva grada koja su imala električnu javnu rasvjetu Karlovac od 1908. Kad je munjara proradila i Šibenik od 1895. Koji je dobiva struju iz HE Jaruga koja se nalazi u NP Krka, u kojoj direktorov ured ima direktan pogled na slapove, i sukladno tome je to najbolje radno mjesto na svijetu.

  avatar

  02.04.2017. (22:24)    -   -   -   -  

 • NF

  lijepo, nedavno bio, ali nisam obišao unutrašnjost dvorca, s jinom u parkiću čekao grupu, eto sad mi i to vizualno prezentirano.

  avatar

  03.04.2017. (07:45)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  fala Bogu da si istaknuta, jer bi mi ovako odličan post promaknuo....
  sve si lijepo prikazala, ono, ničeg preveč i ničeg premalo....taman sa mjerom da pružiš uvid u doživljaj, da se uživa u postu i poželi otići sam sve to proživjeti....
  hvala za lijepi doživljaj koji si nam poklonila !

  avatar

  03.04.2017. (08:20)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @bluesky, ovog se ljeta spremam u tvoje krajeve, ne gine nam kava i šetnja s pesekima. mike šalje pusu uli :)

  @lucky, upravo tako, tako je pjevala prekrasna Doris i imala je pravo, nešto nam može pružiti utjehu, savjet, neke stvari su izvan naše moći, no na neke itekako možemo utjecati i usmjeriti ih na dobro :) drago mi je da ti se ssviđa post, očito imamo puno zajedničkih zanimacija :) :)

  @gurmi! i tebi veliki zagrljaj, onako širok kakav je bio pogled na dolinu, s vrha kule u dvorcu. samo se bojim zaviriti na tvoju stranicu, ne smijem ni pomisliti na te raskošne slatkarije, i sam pogled mi tovari tapecirung oko struka, šmrc. morala bih se ugledati na yakisuki i još neke blogerice koje su se ozbiljno poduhvatile rada na vitkoj liniji :( :(

  avatar

  03.04.2017. (09:12)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @grincajg, svaka ti čast što poznaješ sve to! te detalje sam čula od čovjeka koji je sam radio na munjari, g. babčec, obično to znaju ljudi koji se time bave :)

  @NF valjda ćeš imati priliku, iskoristi, ne propusti, postava je izuzetno zanimljiva, unutrašnjost odiše nekom posebnom snagom i ljepotom, a cijeli taj okoliš je još uvijek sačuvan od destrukcije, iskorištavanja, loših procjena i ljudske pohlepe.

  @pinkli, zapalo me da sam bugu na zubu, oni koji nadgledaju blog nemaju ni mogućnosti ni interesa promijeniti i poboljšati program, blog nije profitabilan dovoljno, to je samo relikt nekadašnjeg javnog druženja, a sada mjesto za ponešto komunikacije i skladištenje osobnih sadržaja. nije bitno, možda nas takve ne zapažaju drugi, no prate nas oni koji smatraju da dobro pišemo. naravno da nas prate i oni koji nas ne vole, ha, ha, valjda im to daje osjećaj kontrole nad situacijom, ccc.
  a da stvarno treba doživjeti i proživjeti takve ljepote, i drago bi mi bilo da ti bude poticaj da digneš riticu i kreneš u pustolovine :) :)

  avatar

  03.04.2017. (09:28)    -   -   -   -  

 • Mekon

  Ha... sam si i gruntal da se vlečeš negdi okol Karlofca...pa kakti Ozalj slučajno..onak uzput..ha....
  Lepo se imaj Tetice ...

  avatar

  03.04.2017. (09:41)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  volim povijesne teme, davno davno sam upisala na Filozofskom fakultetu arheologiju i engleski, ali na žalost nije mi bilo suđeno pa sam završila na Ekonomskom faksu :)

  i dan-danas volim povijesne filmove i još ako su "obojene" fantasy stilom - čista poslastica

  tvoji foto-dokumentarci su pravo osvježenje blogosfere :)

  avatar

  03.04.2017. (10:28)    -   -   -   -  

 • stara teta

  si se zaribal, @mek! pa ni karlovac tak daleko, pa stalno se ide nekam na žumberk, pa f samoborsko gorje, pa bila i u krašiću, dolini kardinala, ali to ni bilo ovih dana, ne, ne. u par navrata bila u varaždinu, pa čakovcu nanovo, pa malo po zagorju, pa gospiću, sve ovih mjeseci, evo se vratila iz vukovara...

  znam ja kaj bi ti štel, ha, ha, si si ziher spremišljaš da tam oko karlofca mam kakvog cota, hofiranta, ha!? da znaš da ni tak!

  @soul, hvala na zapažanju, stvarno se potrudim da, kad se već najdem bilo gdje, da upoznam kraj, okoliš, prvenstveno ljude i način života. jer povijest nas je obilježila i usmjerila, postavila uvjete u kojima smo sada, treba je poznavati da bismo se shvatili. no veća je sreća spoznati ono sadašnje, ono što nas čini živima, jer grad, mjesto, to nisu kuće, spomenici, nego ljudi!
  i mene je svojevremeno držalo da odem studirati nešto o čistoj ljepoti, umjetnost, no ipak je prevagnuo poriv za egzaktnim, za prirodnim znanostima. a čežnja i potreba za povijesnim i umjetničkim je ostala...

  avatar

  03.04.2017. (10:30)    -   -   -   -  

 • Mekon

  Haha.. neka ga i imaš..taman bil kakšni Zrinski...
  Negda sam i ja često išel do Ozlja.. na bajer.. sam vlekel djecu na kupanje..pa roštiljek uz vodu.. Još onda ni bilo nikaj uređeno naokol. Posle su naredili staze, kupalište, čamce.. zabranili roštiljanje. Bil sam lani samo v dvorcu nakon fajn leta.. pa pol tega više nema..

  avatar

  03.04.2017. (10:49)    -   -   -   -  

 • j.

  Sjajne slike i poučan post.
  Ima tome i petnaestak godina kada sam dobiciklirao do Ozlja preko Krašića; u dvorcu je taman bila izložba valjda najpoznatije Ozljanke, neponovljive Slave Raškaj. Čarobno mjesto, a da bi se uhvatio dvorac sa mosta pored "munjare" bolje je doći ujutro, kad je sunce na drugoj strani :)
  Uživao gledajući i čitajući. Pozdrav!

  avatar

  03.04.2017. (11:12)    -   -   -   -  

 • nema garancije

  Ova mjesta tjeraju na razmišljanje, a ponekad ne treba ni doći
  na ta mjesta kad ima netko tko to znalački prenese. Ipak, rado bih:)

  avatar

  03.04.2017. (11:21)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @mek, za takve huncutarije i kerefeke moraš iti puno dalše, do dobre, skroz tam do starog mosta

  @vjetroljube, sad si me podsjetio na one divne dane bicikliranja kad sam u šubu znala prejti pedeset km u jednom danu, to mi je bila norma :(
  a što se tiče spomena na Slavu Raškaj i njene prekrasne akvarele, i o tomu imam post, u muzeju je bila ta izložba, da, a onda se išlo i do crkvice sv. vida gdje j0oj je humak i posljednje počivalište. o tomu sam svojevremeno napravila i poveliki post, očarana ne samo njezinim slikama i životopisom, nego i obalom rijeke Dobre, uz stari drveni most, penjala se na brežuljke s vinogradima i šumarcima... prekrasan krajolik.

  @nema garancije, drago mi je da si našla mnogo zanimljivog u mojem postu, ali stvarno treba otići, ma to je samo jedan dan kroz vikend, otputiti se, pa makar se ne stiglo ni jesti ni piti... samo da šetaš tim prekrasnim krajem, obiđeš veliki dobro uređen park s druge strane mosta, a onda baciš pogled s visine, iz dvorca. dobro je da se sve to vidi, doživi, zapamti :)

  avatar

  03.04.2017. (11:45)    -   -   -   -  

 • Afro Dita

  Nadam se da ću ga nekad i posjetiti. Izgleda lijepo na fotkama. :)

  avatar

  03.04.2017. (14:55)    -   -   -   -  

 • križar

  pozdrav tetić, bemti kak su tvoji putopisi i fotopisi njami!

  avatar

  03.04.2017. (15:17)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepo i detaljno iz ovog dvorca, a ima i karte od Joana Blaeu i knjige od Mažuranića. (još kad smanjiš fotke kako nakon povećavanja ne bi bile veće od ekrana računala, ovako moram šetati sa onim trakama gore-dolje i lijevo-desno).

  avatar

  03.04.2017. (16:01)    -   -   -   -  

 • Coprnjica Lilianke

  Prekrasan post, pun lijepih slika.....zelena voda očarava! :)

  avatar

  03.04.2017. (18:57)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @dith, odi u kasno proljeće ili ranu jesen, dovoljno je zeleno, sočno, mirisno, nije vruće, samo otidi i pogledaj :)

  @micika križarice, ma vidim da si ti ok, to mi je najdraže. bumo još putopisale i ti i ja, kroz tvoj kraj sam samo prošla na brzinu, šmrc, nije bilo vremena zaustaviti se i predahnuti. budem drugi put. ili treći, peti :) :)

  @gogač,nekak mi ti formati na blogu nikak ne pašu, možda da ih sve ostavim velike? doduše, onda se bude moralo skrolat do preksutra, nikak na zelenu granu, ha, ha

  @lil, lil, stvarno me bilo malo i zavrtilo kad sam gledala iz visine onu zelenu dubinu, a još ljepše izgleda kad se šetaš tik uz obalu, a granje nadvisuje rub vode, divota :)

  avatar

  03.04.2017. (19:30)    -   -   -   -  

 • DOMENICO

  moran priznat da ovo ništa nisan zna.. fala teta.. sad san i ja nešto naučia i vidia s tobon :-*

  avatar

  03.04.2017. (21:22)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Samo treba volje za sve to običi. A vama toga nije nedostajalo

  avatar

  04.04.2017. (00:09)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Drago mi je da Ti se svidio moj doručak...Da, izgleda da imamo puno zajedničkih interesa, i drago mi je zbog toga. Uživaj! Pozdrav, L+B+G

  avatar

  04.04.2017. (00:52)    -   -   -   -  

 • stara teta

  @gogač, joj, joj, sad sam se sjetila, da bi se olakšalo gledanje i da ne bi morao šetati trakama gore-dolje, ja bih prije stavljanja na blog sličke morala umanjiti preko painta ili nečeg sličnog do veličine ekrana ili manje, mislim da je u tomu caka.

  @domi, domi, a kaj ti misliš zakaj ja pratim tvoj blog nego da nešto vidim tvojim/drugim očima, da doznam što ne znam, a ti/drugi znaju :) :)
  doduše, ponekad se uhvatim u pomisli da sam parazit ili stalker kad pročitam nešto super, a onda idem tražiti od istoga još, i još, vraćam se i pratim s užitkom :) :)

  @morelove, mislim da smo već na ti odavno, ha, ha, a kaj se tiče volje za obilazit, ma dajte me najte! ti i yaki do japana!!

  @lucky, ak je život često i tegoban, dobar gablec pomaže da izdržimo! :) :)

  avatar

  04.04.2017. (08:28)    -   -   -   -  

učitavam...