Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • izvorni život

    .

    avatar

    01.04.2017. (06:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ja sam išla kod časnih sestara u vrtić, bile su stroge. Sve je tada, koliko se ja sjećam , bilo strogo. Ne mogu uprijeti prstom u baš neku radost, nije bilo baš skroz loše, ali nije bilo ni nešto baš radosno. Bila je jedna ljuljačka na nas brdo, teško si mogao doći na red.....
    E, znam, sjetila sam se;
    Bila mi je radost igrati se na osamljenom i zasjenjenom dijelu livade kad je cvalo ono ljubičasto cvijeće, one vile kojima je vjetar suknju digao. To cvijeće mi je mirisalo na naranče. E, da, bila sam i zaljubljena tada u Marija, to je isto bila radost. Nosila sam mu čokoladne tortice i Životinjska carstva.....:))

    Post ti je sav odličan Škole danas nose ime 'Napor bez kraja' , 'Stres' i slično. Nije da smo prije obožavali ići u školu, ali nismo toliko puno stvari učili u tako stješnjene doze vremena i nismo pisali tisućuijedan test iz svega.....

    avatar

    01.04.2017. (16:46)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @Lilianke, pa čekaj malo, ti si išla kod časnih, dakle ne računaš se; takvi samo kvare opću, dobru statistiku radosti po vrtićima. :)
    Vidiš koliko ti je samo trebalo da se sjetiš nekog sretnog trenutka ili događaja iz tog perioda. :)
    U slučaju kada je klincima u vrtiću zaista radosno, onda im je onako kako bi im i trebalo biti. Činjenica da s krajem vrtića i početkom škole radost u pravilu prestaje, znači da je društvo u kojem živimo na jednom dubokom nivou poremećeno i pomaknuto. Ostaje pitanje, koje i daje nadu, što mi, kao pojedinci, u svakodnevnom životu, možemo napraviti po tom pitanju? Ja mislim da možemo puno, ne nužno na globalnom planu, ali na osobnom, o da.

    avatar

    01.04.2017. (20:13)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Djeca su veselje i radost....i da ni jedna škola se tako ne zove. Možda zato jer polaskom u školu počinje odrstanje, obaveze i učenje. Gledam prvašiće na bazenu u školi plivanja....baš su radosni.
    Zašto tako nije u školi?

    avatar

    02.04.2017. (00:50)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @Rjž, Zašto tako nije u školi? Retoričko pitanje ili? :)) Pa odmah mi pada na pamet stotinjak razloga. :)

    avatar

    02.04.2017. (07:24)    -   -   -   -  

  • easy

    moja iskustva su da radost djeca nose iz kuće, a u školi zna bit grdo,da,
    pogotovo kad naiđu na ućitelja koji misli da je popio svu pamet svijeta,
    nerijetko mnogi brkaju nestašluk i radost;
    tv je poznata stvar, jedino što sada gledam je "preljub" utorkom, a čini mi se da nije ništa manje brutalan od ovih ubojstava koje navodiš .:)
    cat stevens je predobro napravio ovu pjesmu. zanimljivo mi je da je on kao i ali promijenio "vjeru".

    avatar

    02.04.2017. (09:54)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    u vrijeme kad sam ja išla u vrtić,
    vrtići su dobivali imena palih heroja Drugog svjetskog rata.
    radosti u vrtiću se baš i ne sjećam iako je vjerovatno bila sveprisutna.
    sjećam se, recimo, spavanja u vrtiću :-)))

    avatar

    02.04.2017. (09:59)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Kultura i civilizacija su sinonimi za poslušnost. Od sluha i slušanja do posluha i služenja. Abraham je nagrađen za svoju poslušnost. Matrica koja opstoji nedirnuta.

    avatar

    02.04.2017. (19:30)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @easy, ja nikad ne naletim na taj preljub, a dođe mi da ga pogledam. Inače, sam termin je za mene izmišljotina i mislim da će se u budućnostii moći pronaći uglavnom u starim knjigama, gdje mu je i mjesto.
    Stevens je promijenio ime 1978. u Yusuf Islam (u današnje vrijeme mu to očito nije prednost:). On vuče i neke korjene s Cipra, možda je tamo islam prisutan. Ja općenito nisam lud za religijima, svatko si sigurno nađe neki svoj motiv za prihvaćanje ovoga ili onoga. Općenito gledano, ne hvala, osobno ne bih ništa iz bilo koje od tih ponuda.

    avatar

    03.04.2017. (11:54)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    Ako se ne varam, mi smo nekad davno komunicirali mailom.

    avatar

    03.04.2017. (13:49)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Radost treba biti osnovno u djetinjstvu, u vrtiću, u školi...

    avatar

    03.04.2017. (18:06)    -   -   -   -  

  • easy

    sve se sažem s tobom, ali vrijeme je najbolji pokazatelj, tj još bolje rečeno sve ono što želiš ti na jednoj razini i živiš, samo ju trebaš dostići.
    ma serija me zaokupila nekako preko neke malo drugačije prezentacije sveg skupa, kaj da ti velim, a termin je bez veze tak da nisam sve odgledala. probaj. nije da te nagovaram. tužno je.

    avatar

    03.04.2017. (19:23)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @Zvonka, možda, ali ako je bilo davno, stvarno se ne sjećam.

    avatar

    03.04.2017. (20:46)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Ne sjećam se kako mi se vrtić zvao, vrlo vjerojatno 90% je mogao biti upravo Radost, ali sjećam ga se kao groznog mjesta na kojem sam morala jesti groznu hranu i gdje su me tjerali da spavam u pol bijela dana kada mi se uopće nije spavalo, i da se igram s nekom groznom djecom, i da sam u par navrata pobjegla tražeći mamu...i da, da ne zaboravim na jutarnji plač i dernjavu na nasilno buđenje nakon kojeg bi me vukli na to grozno mjesto, da vrlo vjerojatno da se Radost zvalo..

    avatar

    17.06.2017. (17:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...