Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (49)

Marketing


  • FreshCaYg

    salam alejkum

    avatar

    22.03.2017. (09:56)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    samo da te pozdravim :)

    avatar

    22.03.2017. (10:54)    -   -   -   -  

  • prozirni šnajperista

    Faljen Isus i Marija

    avatar

    22.03.2017. (11:08)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    pozdrav shadow

    na vijeke šjor šnajperista transparentni :)))

    avatar

    22.03.2017. (11:11)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Sprdaš se, vidim.........Sprdaj se ako ti je to najdraža blogerska funkcija kad ti pamet ne triba....
    Svaka čast provjerenom vjerniku

    nagradno pitanje je je li mala rekla roditeljima di ide

    avatar

    22.03.2017. (11:19)    -   -   -   -  

  • .

    Protiv ujedinjavanja su uvijek oni koji ne bi htjeli svoje dijeliti, i obrnuto - ujedinjavali bi se uvijek oni kojima nešto nedostaje.
    Ujedinjavanje je zapravo bezbolniji način otimačine... a niju ju tako loše ponekad i tolerirati jer, kako kažu ljudi, a i povijest je to više puta dokazala - kolo sreće se okreće...

    Tako nekako je i sa svim ideologijama - branimo uvijek onu u kojima su naši osbni interesi i sklonosti najbolje zastupljeni.
    A tako je i s vezom Hollywood - Trump.

    Znaš da ne generaliziram, ali matematika je jednostavna stvar, i nikad ne iznevjeri :O

    Nego, pusti ti Bastilju i tog Nicolasa... meni treba pomoći oprati veš, usisati pod... :))

    avatar

    22.03.2017. (11:21)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ekstremno, ka i obično.
    Uz specijalne efekte. ;)

    avatar

    22.03.2017. (11:34)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Neće čovik @blogi : zna on i bolje tekstove pisat, ali onda ne bi ima ovoliko kometara, a on ih skuplja......

    avatar

    22.03.2017. (11:43)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Na temelju medijskih natpisa ispada da jedino Agrokor ozbiljnije plasira robu domaćih proizvođača dok su ostali lanci uglavnom orijentirani na jeftinije i manje kvalitetne strane proizvode. Priča se da će ako padne Agrokor s njim otići i to malo poljoprivrede u Slavoniji. Ovdje je Ivica u centru pažnje koliko i Marica ;)

    Dalmatinac u Zagrebu najbolje razumije nemogućnost integracije u sredinu u kojoj žive. Naravnom, nije problem u Dalmatincu, no je smjesa u koju bi se kao trebao integrirati već odavno dezintegrirana :)))

    Kao prijedlog za "nešto drugo" mogli bi Zagreb prozvati XCO1293, pa bi vjerojatno svima bio draži. Jasno, ukidanje Dinama se podrazumijeva, jer njega ni novo ime ne može oprati pred licem pravednika ;)

    Eh sad, ljudska glupost, tu smo već zagazili u dubok svemir, jer eto, tj. navodno, kao i crna materija sveprisutna je, i svima "očita", ali je svi "vide" samo izvan sebe, osim Milana, on je istinski vidovit i dela sto na sat, a vi si vrli metropoljani i oni koji se tako ne osjećate mislite što vas volja ;)

    Kako još nisi povukao neku šaljivu paralelu između metromuškića i trajno protuprirodno penetrirane metropole? Ako se pitaš da li sam ogorčen odgovor je jednostavan i tek naoko puno gori, gladan sam. Da, u metropoli ima ljudi koji gladuju. Razmišljam koga da za to okrivim, ali ne pada mi nitko na pamet osim mene samoga.

    Ono prošlo izvrtanje toga što je ovdje rekla A., bilo je zločesto, baš isto kao i kada ona pjeva pjesmice o plavom labudu. Jasno, kao takvo je provokativno, bode u oko, dijeli i već nekoga i nekako žulja, pa je interesantno puku, a i onima koji njime manipuliraju. Slijedno, takvo prašnjavo voli se i isticati, jer i za dobrim konjem se praši, kao i za lošim, ako je cesta dovoljno prašnjava, a ova na kojoj smo mi zapeli bome asfalta neće vidjeti još sto godina. Hoću reći pametan uči iz tuđih grešaka, a budale stalno okrivljuju druge. Žena je ukazala na realan dio problema, na koji se može utjecati, ali kada ga se gleda kroz lažne oči apsolutne ispravnosti, onda ispada kriva. I Isus bi na blogu sigurno bio kritiziran i osuđivan. Polovica bi ga proglasila ljevičarem, ili bar liberalom, a ona druga polovica lopovom, ili možda čak i desničarem, tj. anti-antifašistom, a zapravo, nitko ne bi dotakao bit, što ne bi diralo baš nikoga.

    Stalno me optužuju da se ne opredjeljujem ni za "vaše", ni za "naše", pa mi se svidjela ideja da sam protiv i "vaših" i "naših" tješeći se da je to matematički na duhovnoj razini isto kao i ono inicijalno neopredjeljivanje oko kriterija manipulacije koje kao takvo nitko ne može provariti. Sada ti vidi, pa reci, kako ne pobjeći od sebe sama ovakva. Ja sam morao, ali ti se vidim odlično držiš i dalje nesmiljeno šališ na račun svih i sva, koji nisu "mi" i "ja". Problem je kada se izuzme predznak lako se vidi da je sadržaj jednako manjkav, i kod jednih i drugih kojima je bit u masi vlastite jednine. Akcija – reakcija, provokacija – vokacija, tj. ne budi mi odveć zamjereno, jer kao samo se branim, valjda od tog tereta mentaliteta koji mentalni migranti, a ja bi rekao i verbalni teroristi, i da hoće ne mogu odbaciti, kamoli ga meni uvaliti ;)

    P.S. Znam, ovakvim ću tekstovima prije ili kasnije potrošiti kredite za koje vjerujem imam kod tebe, ali eto, svi znamo da su krediti zapravo kukavičje jaje, pa neka svatko kupi odmah i po punoj cijeni što već hoće, i može, ionako smo samo izmišljeni likovi u ovoj nakaradnoj igri taštine.

    avatar

    22.03.2017. (11:49)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Samo pozdrav ostavljam :):)

    avatar

    22.03.2017. (11:52)    -   -   -   -  

  • Mekon

    E pa zato ja ne vriđan glupane pa srbima kažen da su cigani, ae...

    avatar

    22.03.2017. (12:04)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Daleko sam od domaćih zbivanja, a počesto i bez interneta pa mi u jednu ruku paše, a u drugu mi malo žao jer ne uspijem ostaviti pozdrave svima koje i inače pratim. Nadam se da mi neće blogeri zamjeriti jer im ne mogu komentirati kako bi željeli. Pozdrav sa stvarno zelenog otoka.

    avatar

    22.03.2017. (12:09)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    pozdrav Gurmi ;)))

    Blogi, a nisam ja kriv što je stvarnost ekstremna

    Anne nismo li svi ovdje zbog toga, eto i ti si neki dan u pravednom bisu utvrdila da ti od njih šezdeset samo troje ostavilo komentar :))

    avatar

    22.03.2017. (12:11)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    V ideologije su izmišljotine koje služe samo zato da bi amnestirale zločin za koji bi svaki pojedinac bio osuđen.

    eto ja generaliziran i ostajem pri tome

    avatar

    22.03.2017. (12:19)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    demetra pozdrav veeeeliki, jako me veseli što si otputovala, znaš zašto me veseli :)))

    Mek, ajde bar prema glupanima si korektan ;)

    avatar

    22.03.2017. (12:24)    -   -   -   -  

  • Euro

    U Holivudu su sve silovane prije nego sto su postale slavne..

    avatar

    22.03.2017. (12:31)    -   -   -   -  

  • .

    Ajme, i ti baš izvališ, pa ostaneš živ... nemoj mi tako masakrirati komentar, ostavi ga u cjelini :)))

    Svi smo mi sljedbenici već nekakve ideologije... temeljene na jodnom ili više naukovanja, nebitno; zločin može biti rezultat svake od njih, nerijetko je samo riječ o tome s koje strane se gleda.

    Svakodnevno nam na blogu podastireš svoje ideje, razmišljanja i analize vezane uz 'užu pa i širu okolicu naše male planetice' :), direktno i indirektno (nije te baš tako teško 'pročitati')... ako to nisu ideološki stavovi... ne znam što je onda -razmjena recepata za varaždinske klipiće? :)))

    avatar

    22.03.2017. (12:50)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    dražene, ja prije svega cijenim ljude koji iskreno bez ikakvih zadnjih namjera, i u tim slučajevima mi je potpuno nevažno dal se te osobe slažu sa mnom ili ne
    ne utvaram si šta bi reka moj prijatelj ćiro, da sam nešto naročito pametan, ili ne daj bože uvijek u pravu, bože moj zato i služimo jedni drugima, da bi se nadopunjavali, i učili jedni od drugih
    moje prokletstvo je što nekim nepogrešivim instiktom prepoznajem one, koji jedno misle a drugo govore, one koji prodaju maglu, one sa zadnjim namjerama koje prikrivaju laprdanjem o nekim univerzalnim vrijednostima, e takvi me žuljaju i njima ne dajem ni mrvicu kredita

    ja kao dalmatinac u zagrebu ti mogu reći da sam jako zabrinut za stanovnike ovog grada, koji je apsolutno predimenzioniran, zbog užasno pogrešne politike koja je generirala neravnomjeran razvoj ove države, užasavam se problema koji će nastat u onome trenutku kad se bude smanjivala državna uprava i a pogotovo kad se bude značajno smanjivao broj zaposlenih u državnim tvrtkama, a što nam slijedi u vrlo skoro vrijeme, tu će zagreb i njegovi žitelji podnijeti najveći teret pogrešne politike centralizacije, i bit će jako ružno, ja kao dalmatinac sam u prednosti jer uvijek imam gdje otić ukoliko to budem želio, eto to je moje promišljanje i ono što mene muči, i naravno da sam protiv ukidanja dinama, dapače veliki sam zagovornik toga da se vrati onima kojima i pripada, prije svega zagrepčanima a onda i svim ostalim koji za njega navijaju

    što se tiče izvrtanja onog što je A rekla, ja sam jasno i glasno napisao da sam siguran da ne misli ono što je napisala, i naravno da postoji problem o kojem je ona govorila, ja se slažem s njenim viđenjem da postoji opća kriza morala, za koju je u velikoj mjeri zaslužan liberalizam koji i ona djelomično zagovara, međutim ja smatram da je pogrešno krizu morala stavljat u istu rečenicu sa zlodjelom, jer na taj način htjeli ili ne htjeli ulazimo u sferu relativizacije zločina
    na ovaj način ispada da je zločinu dajemo obilježja posljedice, a kritika ponašanja žrtve ulazi u sferu uzroka, što ja smatram pogrešnim i ne pristajem na to

    avatar

    22.03.2017. (12:51)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ka da je od juče. Dok je ekstremista, bit će i ekstrema ... ;)

    avatar

    22.03.2017. (12:56)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    dobro kad je tako, u koju bi ti mene ideologiju svrstala, i zbog čega

    avatar

    22.03.2017. (12:58)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    blogi da bi rič reka, još kad bi svak bija u stanju pripoznat svoj ekstremizam,
    nego ka učenog čovika da te pitam koja je razlika između nametanja volje većine manjini, i nametanja volje manjine većini
    i koji su kriteriji kojima utvrđujemo ko je u pravu, ko ih je definira i kada
    imamo li ih pravo mijenjati i na koji način

    postoje li razmišljanja koja se ne smiju preispitivati

    avatar

    22.03.2017. (13:02)    -   -   -   -  

  • .

    ?
    Pa sve sam rekla - spoj više naukovanja. Čak i ono što nas naši roditelji uče nekakav je ideološki nauk, ne mora nositi nikakvo 'zvučno ime'. No to je bilo sporedno u prvom komentaru, namjera mi je bila ustaknuti kako ćemo se uvijek prikloniti idejama koje će prvenstveno koristiti nama samima - a tako ćemo nastojati oblikovati i svijet.

    Vidiš, kod tebe je zanimljivo to kako uvijek imaš odgovor na sve, ali kad ti prijeti 'zapetljavanje', onda pustiš sugovornika da pojašnjava i onono što ti je potpuno jasno, u nadi da če se on sam zapetljati u tim svojim teorijama... ccc... što sve čovjek neće napraviti kako bi izbjegao pranje rublja i posuđa :)))

    avatar

    22.03.2017. (13:09)    -   -   -   -  

  • prozirni šnajperista

    "dobro kad je tako, u koju bi ti mene ideologiju svrstala"

    U svjetovno politickom smislu si rodjeni anarhista, u Bozjem smislu si pravedan, anarhista si jer ti pravednost ne dopusta drugacije, odlicno zar ne? ;-D

    avatar

    22.03.2017. (13:12)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ja se ne bi složio s tobom, jer ako ćemo se uvijek bez izuzetka prikloniti idejama koje će koristiti prvenstveno nama samima, onda za sve nas skupa nema nade, ja eto unatoč mom cinizmu vjerujem u altruizam, i stvarno se trudim prakticirati ga što češće,
    ja vjerujem da žrtva i odricanje imaju svoju svrhu, zato i ne funkcioniram s liberalima, jer oni bi sve nešto na tuđi račun
    mene zabrinjava nedostatak razuma, jer nerazumno je ovo što radimo, pogotovo mi koji pripadamo zapadnoj civilizaciji, valjda smo mogli od rimskog carstva naučiti da će u nekom trenutku kad ih dovedemo do toga da nemaju više što izgubiti s istoka doći neka divlja plemena i rasturiti nas
    eto to je ono čega se ja bojim vrlo pragmatično, i to se bojim da taj dan nije daleko, a ja sam za moj ukus za ovaj život dovoljno ratovao

    avatar

    22.03.2017. (13:22)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    šnajperista da bi rič reka ;))))

    avatar

    22.03.2017. (13:23)    -   -   -   -  

učitavam...