Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Kunigunda

    ne svidja mi se punk : tu sasm malo konzerva

    avatar

    22.03.2017. (08:37)    -   -   -   -  

  • Euro

    onaj u adidaskama je njen momak

    avatar

    22.03.2017. (08:42)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    imala sam prijateljicu iz Lübecka... grad marcipana... :)

    avatar

    22.03.2017. (08:45)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Osjećam da ne treba podcjenjivati snagu riječi odnosno pojmova koje sa sobom nose.
    Sebe namjerno svrstavati u "nešto" što je etimološki, dugom tradicijom i ukorjenjivanjem pronosilo pojam inferiornosti, "smeća", jadnosti... meni je... "onak"... viel zu viel.

    avatar

    22.03.2017. (09:20)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Zanimljiva razmišljanja...

    avatar

    22.03.2017. (09:26)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Punk is not dead, reklo bi se... ;)

    avatar

    22.03.2017. (10:04)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Eeeh, pankeri, valjda su svojim šarenilom naslijedili hipije, a i poslanja su im slična, liberalna. Kako su nekad hipiji dobivali batine gdje bi se pojavili, danas dobivaju pankeri. Naravno, ako nalete na skinse, BBB, ili tvrđe frajere. Moja frajerska reputacija me odredila među skinse i jedan sam među posljednjima iz moje generacije, mada mi je zelena spitfajerica malo pretijesna, ali marte su dobre. Koji put se iz zajebancije odjenem tako i vidim da ljudi odmah zaziru. Neka, dobar je strah kome ga je Bog dao. Pankera se ni danas ne bojim, nisu fajteri, previše su pičkasti. za razliku od skinsa, skrivaju svoje poroke. I pankeri i skinsi su manje više noćne ptice, ovi prvi cugaju po parkovima, a ovi drugi mlate svakog tko im se ne sviđa. Za sada su u Zagrebu to jedine vanserijske grupacije, jer uličnih i kvartovskih bandi već dugo nema .

    avatar

    22.03.2017. (11:57)    -   -   -   -  

  • NF

    @Mekon: Tebe sam čekao i očekivao sličan komentar. Ja uglavnom govorim i iskustva sam kupio na berlinskim ulicama, od ujedinjenja me mislim možda mašila jedna godina da nisam bio tamo, al ni to nije sigurno. Tamo skinsi hodaju centrom isključivo u grupama i redovito bježe ili dobivaju batina od pankera koji su i po manim skupinama po centru. Ja se tamo zbog frizure provlačim kao redskin. Velika je razlika tamo i tu, mada je u Rijeci dobra i punk scena i osnivač udruge Punk(e)Ri i poznat glazbenik mi je nudio svojevremeno predsjedničko mjesto, a bili smo i zajedno u piratima, naravno, to mi ne treba. No čini mi se da si shvatio bit posta i da među nama oko toga baš i nema nesporazuma ;)

    avatar

    22.03.2017. (16:53)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Sve pet, različita su ponašanja sličnih skupina u različitim dijelovima svijeta. U Njemačkoj se Skinse poistovjećivalo s nacistima, pa su više proganjani i skoro pa nestali. Danas su u tkz. neonacističkim formalnim i neformalnim udrugama, pa mu dođe na isto. U Zagrebu su skinsi izrazito šovinistički i rasistički postavljeni, kažu, štite grad od uljeza. Ima tu nešto, ali zaštita je slaba u odnosu na atakiranje dođoša (barem više po gradu ne lutaju horde cigana). Pankera ima po Zagrebu, ali su mirni, eventualno nalijani ili napušeni., ali nisu nimalo agresivni. Po meni, Zagreb je bio daleko opasnije mjesto dok su vladale ulične i kvartovske bande.
    Bila su to ipak neka bolja vremena.

    avatar

    22.03.2017. (17:32)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    ja sam disco fan

    avatar

    22.03.2017. (19:17)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    meni nije....nije mi nikada bio...neznam....

    avatar

    22.03.2017. (20:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...