Komentari

dagaz.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Dagaz

  .

  avatar

  17.03.2017. (21:37)    -   -   -   -  

 • Afro Dita

  Većina ljudi ionako troši novac na hranu i režije. -.-

  avatar

  18.03.2017. (07:31)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  1998. sam prestala jesti meso i kako je vrijeme prolazilo, sve bolje i bolje sam se osjećala, a i danas, nakon skoro 20 godina od te odluke - nikad nisam zažalila

  "čovjek je ono što jede" ili "ono što ima oči - inteligentan čovjek ne jede" to su neke izreke koje su me dotaknule

  avatar

  18.03.2017. (10:07)    -   -   -   -  

 • Elyca

  pa nisu naše bake i djedovi svaki dan jeli meso s prilozima....to nije siromaška hrana :-)
  isti ovaj odgovor dobila sam i ja od jednog poznatog kuhara, s tim da je on dodao da trebamo jesti sve ono što raste 25 km oko nas (to su jele naše bake), ali da danas možemo povećat tu kilometražu na način da sve što ujutro može bit ubrano, a navečer servirano na našem stolu da spada u ono što je zdravo za našu prehranu, jer ne bi na nekom području nitko opstao da u svojoj užoj okolici nije imao sve što mu treba za zdrav život
  (pri tom je govorio i o samoniklom (divljem) zelju, morskim travama, brudetu od kamena ili slanih srdela, kruhu s masti, šparogama)

  avatar

  20.03.2017. (13:02)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  slažem se s ovim tekstom, tzv. siromaška hrana u gradovima predstavlja ustvari luksuz

  avatar

  20.03.2017. (13:47)    -   -   -   -  

 • j.

  jako dobar post... sjetilo me mog doživljaja kada sam prvi put u životu, nakon što smo otkrili da tada osmogodišnja kćer ima dijabetes, otišao onako zbunjen, na autopilotu, potopuno dezorijentiran, u trgovački centar... i zaključio da je devedeset posto hrane u supermarketu obično smeće... danas se nosimo s time rutinski; zapravo - s time se nosi gospodična od dvadeset i kusur godina, dragi Bog neka joj pomogne; ali ćutim da nije nesretna i nema potrebu jesti hamburgere po cesti... ljubav liječi sve, a mislim da je i to nekakav čarobni tajni sastojak iz lonaca naših baka, i da pri tome nisam baš previše patetičan, zar ne? pa eto... :) pozdrav!

  avatar

  20.03.2017. (20:37)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Nastojim se hraniti baš onako kako su naši siromašniji preci, zdravo i jeftino, ali obzirom imam vrt, i susjedi imaju vrt, na placi se može naći dosta dobroga, a i u prirodi, to mi donekle i uspijeva. Ali čak i kad je zdrava hrana nešto skuplja, puno je jeftinija od narušenog zdravlja , lijekova i bolnica. (Nisu mi jasni pojmovi ' lešo zrak ' i ' bez dodatka h2O ' ).

  avatar

  21.03.2017. (14:02)    -   -   -   -  

 • Volim Slatko

  I ja spadam u osobe koje nemaju vrt, a želim živjeti i hraniti se u skladu sa onim šta su jeli naši stari......stvarno to u večini slućajeva bude katastrofa skupo, a kad vidiš da i to skupo nakraju bude kao i ono iz dućana (il iz dućana sa cijenom puta 3) mrak ti još veči padne.
  Sva sreća na svekrvi i njenom vrtu, i smokvama i maslinama daleko od grada.

  avatar

  22.03.2017. (09:48)    -   -   -   -  

 • Dagaz

  @afro dita & shadow-of-soul potpuno se slažem s vama, hrana zaista je skupa, a ono što jedemo nas definitivno određuje, pa tako i nije čudo što postoji mnoštvo bolesti poveznih s prehranom, a čini mi se najvažnije da svatko sluša svoje tijelo. No, ono o čemu pišem uu tekstu je pitanje što kada ne smijemo sušati svoj tijelo jer ga nemamo čime kvalitetno nahraniti i koliko je začarani krug odgovornosti po tom pitanju.

  @Elyca & Bookeraj upravo ovu zimu sam svjedočila tome. Preselila sam se iz Zagreba na otok i zapravo sam cijelu zimu imala prilike jesti visokokvalitetnu hranu (riba, meso, sirevi) po nikakvoj cijeni, što sam u velegradu mogla samo sanjati.

  @j. Curki vašoj sve najbolje i samo neka tako gura naprijed. Slažem se da je ljubav jedino što liječi, prema sebi, životu i svima oko sebe.

  @gogoo vrt je neprocjenjivo blago, jedva čekam sada postaviti svoj na plodne noge :D lešo zrak bi označavao da kada postoji bolest probavnog sustava, možeš zaboraviti na drugačiji način pripreme hrane od lešo (ili neslano kuhanog) bilo čega (mesa, povrća) no čak ni tako ne možeš jesti dobar dio zdravih namirnica (tipa cvjetača, grahorica itd), dakle, ispada da tvoje tijelo podnosi samo zrak i to i njega bez dodataka :D a bez dodataka h2o znači da bih voljela piti mlijeko bez dodataka vode.

  @ Volim Slatko svekrva legenda :D

  avatar

  05.04.2017. (14:52)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...