Komentari

laloba.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • La Loba 37

  Bespomoćnost je naučena, nije genetski uvjetovana i od nje se može odučiti.

  avatar

  14.03.2017. (21:45)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Tako je! Ne mogu opisati koliko sam sretna da je tvoj post post dana.
  Govorimo o uvjerenjima koja sam počela dosta kasno osvještavati, ali dovoljno rano da ne zeznem i svoju djecu. Naravno da su moji roditelji radili najbolje što su znali, ali također naučena uvjerenja-kritike, ne poticaji su utjecali na moj život, manjak samopouzdanja i način na koji se gradim, dolazim do svojih ciljeva-puno teže ili nikako od čovjeka koji je kroz život bio motiviran. Kad sam počela vjerovati da mogu sve, počela mijenjati uvjerenja koja mi koriste, ne otežavaju život, nestala je i bespomoćnost. Puno je ljepše ne ovaj način utjecati na svoju djecu i okolinu jer velika većina ima problem s bespomoćnosti i uvjerenjima da što god radio, neće uspjeti pa najčešće ni ne pokušava ništa, već živi život...eto...u kalupima poznatog "sigurnog", a totalno nezadovoljnog.

  avatar

  15.03.2017. (10:02)    -   -   -   -  

 • La Loba 37

  @0-da životu - hvala na odgovoru. Vrlo mi je poznato o tome o čemu govoriš. Često sam i sama mislila da su drugi krivi za moju bespomoćnost. Danas, upotrebljavajući razne alate, vidim da nije tako. Naravno, ovdje govorim o onome na što itekako možemo utjecati. A naučenu bespomoćnost možemo eliminirati i živjeti život punim plućima :)!

  avatar

  15.03.2017. (10:13)    -   -   -   -  

 • stara teta

  zanimljiva tema i opservacije koje u svakidašnjem životu ne analiziramo iako su učestalo prisutne oko nas, u obitelji, u nama. sve je to proces odrastanja, ukoliko to ne traje predugo. oni koji to prevladaju u uobičajeno vrijeme niti zapažaju promjene kod sebe, niti su kasnije svjesni da nekim svojim ponašanjem utječu na svoje klince. na žalost, mnogo je i onih koji u kasnijoj dobi preslikavaju vlastite pesimističke stavove na djecu i oblikuju ih prema obrascu ponašanja koji je permisivan, prepun straha, ali i indolencije, lijenosti. ponekad je i lijenost samo rezultat nemoći, bijeg u koliko-toliko poznatu sigurnost mira, no ponekad je i karakterna crta, sklonost koja godi i postaje način života. da, ponekad se nađem u situaciji da vidim svoje greške. na žalost, retrogradno se ne da učiniti više ništa. ali se može dalje živjeti i angažirati se, inače ostanemo van života samoga. nekima treba pomoći da se aktiviraju. osvrnimo se u sebe i oko sebe. nek vegetiraju gljive, ako im se hoće.

  avatar

  15.03.2017. (11:16)    -   -   -   -  

 • Nenormalna

  Odlično! Ja sam naučeno bespomoćna, iako ne koristim ni jednu od onih tvojih fraza :) Trenutno sam takva :)

  avatar

  15.03.2017. (11:22)    -   -   -   -  

 • La Loba 37

  Drago mi je da se javljate. I da prepoznajete gdje ste i sami bespomoćni, kao što i sama prepoznah svoje bespomoćnosti. Bitno je da ih se odučimo. Polako, ali sigurno, pravit ćemo korekcije u svojim mislima, riječima i naravno u ponašanju. :)

  avatar

  15.03.2017. (11:55)    -   -   -   -  

 • Giving is receiving

  Ovo me asociralo na peseke, koji su cesto skloni upravo ovakvom modalitetu ponasanja... mislim da svi imamo trenutke u kojima "padnemo", pocnemo sumnjati u svoje sposobnosti i uvjerimo sami sebe kako je nesto nerjesivo.. ako tu situaciju sagledamo svjesno i prepoznamo elemente "naucene bespomocnosti", nasa bespomocnost se rasplinje, a snaga potencira :)

  avatar

  17.03.2017. (15:27)    -   -   -   -  

 • La Loba 37

  Da, bilo je i istraživanje i na psima. Nažalost, testirano na okrutan način, ali, da, takvi su bili rezultati. Bitno je da svi mi koji smo rijetko ili cesto bespomocni, shvatimo da moze i drukcije. :)

  avatar

  17.03.2017. (16:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se