Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Potok42

    Ili bucke?!

    avatar

    09.03.2017. (18:14)    -   -   -   -  

  • Evora

    Kažu da je vrijeme idealnih mjera 90-60-90 prošlo i da su muškarcima privlačnije malo punije žene. Stručnjaci sa Univerzitata u Teksasu kažu da idealno žensko tijelo treba da ima ovakve mjere: visina 1,68 metara, a proporcije 99-63-91.
    Često viđamo male muškarce sa visokim i krupnim ženama i visoke i skladne muškarce sa izrazito malim ženama za koje u narodu postoji specifičan izraz :-)
    Mene je tvoj opis podsjetio na Vilendorfsku Veneru. Svako vrijeme je imalo svoje uzore ljepote. Šta je falilo Rubensovim gojaznim damama i jesu li one sa strukom ala Sissi bile baš sasvim OK?
    Stvar je ukusa, rekla bih, kako to već biva da o ukusima ne treba raspravljati, koliko god je nepristojno biti debeo. A debeljuce se nerijetko samoostvare sa prinčevima poput Sare Ferguson, recimo. :-)
    Svakome osobno se sviđaju određene mjere izražene u centimetrima i kilogramima... ;) Tako moja debeljuca, ili ti ja, ima 173/50/70, gdje 50 nije obim struka već broj godina :-) ostalo možeš pretpoistaviti, prvo je visina a treće težina.
    Postoje žene koje znaju nositi svoju debljinu, a ne znam ni jednu koja "dobro nosi mršavost", onu kao iz Bijafre.
    Iz kog vremena si ti , sta je tebi privlačno, ali ne u godinama već u odnosu visine i težine?:-)

    avatar

    09.03.2017. (18:57)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    volim sebe : ne mogu se potužiti.

    Nitko ne pjeva kad me mimoidje, ali bogami.....pogleda me i te kako..
    Sujetna kakva jesam., meni godi

    avatar

    09.03.2017. (19:12)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    Imam malo viška,ne mogu lagati.Nije da mi smeta ili ne smeta ali to sam ja i ako nekom drugom to smeta -njegov problem ne mora gledati....

    avatar

    09.03.2017. (20:42)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Mama ima idealne mjere za dobar san :) Pravo rame za uzglavlje i nigdje se nećeš slomiti :)

    avatar

    09.03.2017. (23:04)    -   -   -   -  

  • gali

    i meni ko i Boni događa se isto i nemam ama baš ništa protiv :-))

    avatar

    10.03.2017. (00:14)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Sve ti je to relativno, većina debeljuca nikad ne sanja vitku liniju.

    avatar

    10.03.2017. (06:49)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    u toj zapuštenosti tijela ne mora biti zapuštenost duše, ali linijom manjeg otpora - napisati ovako dobru pjesmu ili reći nešto trivijalno - ne, uz tvoje stihove uvijek ide ono što je - briljantna poezija!

    avatar

    10.03.2017. (10:55)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Dotakla me umjerenost. Poput grčkog meden agan. No, i to je izraz sam po sebi kontroverzan. Funkcionalnost ljudi ima i svoje genetske potencijale. Ne bi li atlete bili uzus svima? Oni mudri kranijalnom zapreminom bi poremetili odnose.
    Kojem cilju, kojoj svrsi? Tek privremeno se označavamo u obijesti vremena. I sebi tražimo pristale pred drugima sugovornike. Čovjek je oduvijek druge stavljao u pretince. Razvrstavao. I u stremljenju ne vraćao se na prijeđene stube. Ako to učini, nestao bi. Fokus svijeta ne prašta.

    avatar

    10.03.2017. (17:35)    -   -   -   -  

  • viviana

    A velika je i tema kad počnem misliti o sadržajima pjesme i onom svemu, dalje.... kamo me odvodi potaknutost njome.

    Vjerujem tvom neposrednom dojmu. Jer je kao takav nezamjenjiv; u njemu se sudjeluje svojom cjelokupnošću. Potom, umijeće je lirski definirati opaženo. Doći do jezgrovitosti. Onog što se otkriva pogledu kroz neku pojavu. Značenjem. Razumijevanjem ili rasudnom snagom, što uspijeva odrediti značenje - formulirati.
    Izraziti točnošću prosudbe. Vlastite prosudbe. To se pokazuje u svim tvojim pjesmama. Ta preciznost artikuliranja značenja, bez razlike, o kome ili čemu je riječ jer su zapravo predmet tvojih kritičkih opažanja pojave - fenomeni - tako da ni ovdje nije riječ o sviđanju ili ne sviđanju, je li što i kome privlačno ili nije isl. (iako se, ali to bi važilo i za sve ostale pjesme, može iščitati odnos autora prema čemu)

    Ono što je meni ovdje dijelom neodgonetljivo (nadam se da neće smetati ova opširnost) je jedno od opterećenja:
    - pretjerana količina odricanja
    jer me odvodi na tri strane: odricanje (dijete) ali bezuspješno da bi se došlo do vitkije linije; odricanje od nekih stvari/ priuštiti ih sebi koje bi mogle motivirati na više volje i discipline skinuti višak kilograma; (i sad se nikako ne mogu sjetiti što je bilo treće), a nisam sigurna na kakvo se točno odnosi?

    Inače, pjesma me podsjetila i žena isto tako gojaznih, koje bih sretala u gradu, samo odjevene u tijesno pripijene uz tijelo tajice i uske majice, pa osim svog - ženskog čuđenja zbog izbora takve odjeće a nošene bez ikakvog kompleksa, ne pamtim jer i nisam imala i neka opažanja druge vrste osim tog....

    Na kraju, kao i obično što imam za dodati još nešto na kraju :) da spomenem i ovaj detalj 'toplina nježnosti', osobito u kontrastu s 'hladnim' putem.... i svoju pomisao kako je dragocjenost i lijepo imati - znati da postoji - takvo okrilje.

    I da, primjećuješ vjerojatno, da sam se trudila biti precizna. ;)

    avatar

    13.03.2017. (02:11)    -   -   -   -  

  • SunBite

    https://www.youtube.com/watch?v=KdMqSE-57-E

    avatar

    13.03.2017. (21:15)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Svi zaboravljate Mamu Cass Elliot: https://www.youtube.com/watch?v=N-aK6JnyFmk

    avatar

    14.03.2017. (17:43)    -   -   -   -  

  • Potok42

    @viviana, ti si čudo. Genijalno. Hvala!

    avatar

    14.03.2017. (17:45)    -   -   -   -  

  • viviana

    ... a ja sam brinula poslije da sam bila preopširna, pa kad sam pročitala što si mi napisao osjetila sam olakšanje, i radost! Pa hvala tebi na tome.

    A Mamu Cass iako sam još pri prvom čitanju pjesme potražila vidjeti na internetu nisam i povezala s legendarnim The Mamas & The Papas, dok nisam ukucala u tražilicu i link koji si dao
    a onda nastavila slušati (tek tad prepoznajući i stihove koje si ti pjevao u sebi) tu famoznu muziku; i sad je slušam... (a i za gledati su super!) :)

    avatar

    15.03.2017. (22:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...