Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Neverin

    ma ti si sigurno neki kriptokomunista :D

    avatar

    08.03.2017. (12:19)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    i ti stvarno misliš da je sve to slučajno

    da je slučajno da su se članovi saveza komunista dok smo mi branili zemlju doživjeli prosvijetljenje i zauzeli sve funkcije u društvu

    da su status branitelja podijelili šakom i kapom, čistačicama, pjevačima, tajnicama, ćiri blaževiću, i na taj način bagatelizirali, uopće pojam branitelja

    da su izdilali nezaslužene privilegije pojedincima i od njih napravili mirnodobsku paravojsku

    stvarno te čudi da su bivši članovi saveza komunista oformili još jedan subnor

    sve te to čudi u zemlji u kojoj je ministar branitelja iz lijeve frakcije saveza komunista, lažni invalid, u kojoj je wonabee ministar branitelja iz desne frakcije saveza komunista bio lažni invalid

    sve te to čudi u zemlji u kojoj ima 52.450 udruga koje su svrha same sebi, koje lijeva i desna frakcija saveza komunista sponzorira, jer za njih obavljaju prljave poslove, jedni plinskim bocama, a drugi prepiljenim šarafima i puknutim filmovima

    e moj borgman ti meni dođeš ko crvenkapica

    usput samo da kažem, i ja sam se svih svojih prava odrekao, ni one jebene značke nisam uzeo, jer sam znao kako će bit

    jebiga godine iskustva sa savezom komunista

    avatar

    08.03.2017. (14:30)    -   -   -   -  

  • borgman

    @ fresh samo jedno pitanje...jesu li Šeks i Sušak bili u SK? Ako jesu, znaš istinu o kojoj ja ne znam dovoljno. Ako nisu, da nastavim sa listom? Rajić, Jambo... sve elita domoljublja

    Što se tiče braniteljstva uopće. BRANITELJ ne traži ništa. Ako je otišao srcem njemu i ne treba ništa, Normalna je kompenzacija za vrijeme u ratu (x2, tj. beneficirani staž za mirovinu), i dobra liječnička pomoć ako je ozlijeđen (možda bolja od prosjeka)...sve ostalo.... beneficije za djecu???? do petog koljena, upis na faks...poticaji za osnivanje zadruga.... totalne gluposti i besmislice.

    Mi imamo jedan bitan problem. Rat nije nikada proglašen. Nikada nije bilo ratnog stanja! Nikada nismo imali radnu obvezu (samo su medicinari tu bili jeb...stranka). "Privatizacija" se nikada ne bi dogodila za vrijeme ratne privrede!
    Ljudi koji su mi dodijeljeni kao dragovoljcu, na obuku su dobili "poziv na vojnu vježbu" i bojevo streljivo. Mobilizacija je provođena po "babi i stričevima", uniforme se dijelile prema daljini od bojišta. Rov je dobio jednu a onaj pozadi 3 košulje. I na kraju, "čuvanje radnog mjesta" što je obveza države u ratu u ratnom stanju (ma kako bilo neizvedivo ponekad)...nije ostvareno pa se kompenziralo prijevremenim umirovljenjem, ili držanjem u vojsci bez ikakvog rasporeda ili smisla.
    Sve su to istine.

    I kako vidiš, ostvaruje se jedna moja rečenica. Mi možda jesmo ideološki apsolutno suprotni, ali po pitanju morala i etike smo definitivno na neki način braća :-)

    avatar

    08.03.2017. (14:49)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Šušak nije, Šeks naravno da je istaknuti član dapače, Šušak je iznimka, i ovi disidenti tipa Mesić, koji se hvalio da je robija zbog Hrvatske, a zatvorilo ga jer je dila dozvole za uvoz kamiona, sve je to ista žgadija, možemo ih analizirat jednog po jednog 95 %, su bivše komunjare, sve ostale su likvidirali, one koji su imali sreće politički, kao veselicu ili gotovca, one koji su imali manje sreće fizički i to ti je to

    jednostavno je jedan nakaradni sustav proizveo govna, koja su kao i svaka druga govna isplivala na vrh, a onda su se oni samo prebacili u drugi sustav, i ostali govna koja plivaju po vrhu

    ono što je pravi problem što njihova mladunčad kao na primjer ova dva dezertera koji su nam bivši i aktualni premijer, smatraju vladanje ovom zemljom nasljednim pravom, a mi se svađajući se oko ideologija to dopuštamo

    avatar

    08.03.2017. (15:23)    -   -   -   -  

  • orion68

    prvo polje nije bitno
    bitan je Covjek koji radi,stvara ,radja,uplacuje...
    Nema li Covjeka nema ni civilizacije
    bez Covjeka,nema zivota ni civilizacije samo korov sa nizim vrstama civilizacije
    Covjek je vrijednost
    nestane li Covjeka,Planeta Zemlja ce vraca na pocetak civilizacijskog poretka

    avatar

    08.03.2017. (17:17)    -   -   -   -  

  • durica

    svi muškarci radno sposobni u mojoj obitelji bili su branitelji, ni jedan, Hvala DragomBogu, nije stradao fizički, zapravo, to je ravno čudu, ni jedan danas ne priča o tome kako je bio branitelj, niti kako mu je bilo dok je bio branitelj, već svak radi svoj posao, hrani obitelj, podiže djecu ako ih ima, i trudi se živjeti normalno, koliko je to u ovoj zemlji moguće.
    kada sam tatu, prije rata deklariranog pacifista jednom pitala zašto je išao u taj rat, odovorio mi je: " zbog vas, vanjica, samo zbog vas. "
    pa, eto, za to ste se borili: da bismo ja i moje dijete danas mogli živjeti.
    neke sam prijatelje pokopala koji su odletjeli tamo na pragu punoljetnosti, neki su se vratili navučeni na heroin, neki su na tabletama, neki ranjeni, a neki previše piju. moj stari je pušio 4 kutije cigareta na dan, vratio se sijed, a otišao crn, jedno je vrijeme puno pio, jednom mi je u uniformi pozvonio na vrata. kad je rat završio skinuo se i zaposlio kao zaštitar. nikada ništa nismo dobili na račun tog njegovog angažmana, osim vlastitog života i mogućnosti da se slobodno krećemo ovom zemljom, školujemo se i živimo sada u njoj. zar smo trebali još nešto dobiti povrh toga? u to vrijeme primili smo poznanike iz Slavonije, djecu i baku, roditelji su ostali tamo. njima je, dok su bili smješteni kod nas pala granata na kuću, ali roditelji su im preživjeli. zar je, zaista, potrebno tražiti nešto više od toga. jedino što je meni bilo bitno je da svi vrate živi i zdravi, ta mi se želja ostvarila i bio bi grijeh željeti nešto više od toga. onima koji su željeli nešto što im ne pripada ionako je život sam servirao naplatu, pa će tako i ovima koji sada misle kako trebaju potrošiti hrpu love da bi educirali učitelje i nastavnike kako da djecu uče o ratu, kao da učitelji sami ne poznaju dovoljno dobro metodike, pa nisu sposobni djecu ništa naučiti. sada će se u taj projekt ulupati lova. a mi smo samo sretni jer je bomba koja nam je pala na školsko dvorište nije pala deset minuta ranije za vrijeme velikog odmora kada smo svi bili na dvorištu, jer, tada, ko zna, možda bi nama trebala invalidska značka.
    i, da, slažem se s orionom :), sve je to goli klinac bez čovjeka.

    avatar

    09.03.2017. (10:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    pošo smo esktreemno birokratsko društvo mislim da nikad nije lakše pratiti trag novca i to bi nam sve otkrilo. I to da je ideologija samo u službi uhljebljivanja i da ovdje nitko ne voli Hrvatsku već se voli državni proračun.

    avatar

    09.03.2017. (11:03)    -   -   -   -  

  • InfoOps

    Slažem se sa pismom udruga. Općenito. Za konkretan slučaj tog doktora ne mogu reći ništa jer ne znam. Navodno ga Kujundžić hoće smijeni jer nije htio pristupiti k njemu dok je ovaj osnivao svoju stranku.

    Slažem se i sa ocjenama autora bloga o braniteljima i unovčavanju svojeg statusa od strane nekih od njih, ali ne vidim direktnu poveznicu s ovim pismom.

    Osim toga, na indexu se ne vidi kompletno pismo, samo prva i zadnja stranica.

    avatar

    09.03.2017. (23:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Sve mi nekako sličiš na čuvenog 'Viteza Tužnog Lica', i na njegove borbe s vjetrenjačama. Oprosti.

    avatar

    10.03.2017. (22:45)    -   -   -   -  

  • borgman

    ;-) "vitez tužnog lica"....da Don Quixote :-)
    i njegov pomagač Sancho :-)
    Samim time što živim u drugotnom gradu Hrvatske, i nisam odselio u neku od uređenijih zemalja, u meni mora biti nešto i od njega :-)

    avatar

    11.03.2017. (15:53)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    slažem se sa iznesenim kao i sa frešovim komentarom. rata tražio nisam da bi ga iskoristio ali mu nisam ni okrenuo leđa. jedina povlastica, koju nisam tražio, ali mi je pogodovala, je bilo prilikom zaposlenja. dionice sam prodao kada mi je žena ostala bez posla, politika me ne zanima ma ko bio na vlasti, samo unose razdor kako bi duže trajali, znam da se za budućnost moram sam pobrinuti i ne žalim se.
    patton je na ovu problematiku, kada su ga pitali za povlastice, dao jednostavan i praktičan odgovor 'kažite koliko vaše domoljublje košta pa da jednom za svagda zatvorimo to pitanje'.

    avatar

    14.03.2017. (19:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...