Komentari

foodjunkie.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Nisa

    Čestitam na petom danu! :) I želju da i dalje ustraješ u svom naumu

    avatar

    03.03.2017. (18:12)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Junk food je nešto najgore kaj postoji. Prirodno sam vitka cura, ali sam se i ja udebljala od te hrane. Opet se prebacila na zdravu, i sad sam vitka opet. :)

    avatar

    03.03.2017. (18:18)    -   -   -   -  

  • Mi. Ljudi s rupama

    Samo tako naprijed. Dan po dan. Kad zajebeš, drugi dan ispočetka...
    Navijam za tebe.

    avatar

    03.03.2017. (23:49)    -   -   -   -  

  • Food Junkie

    Hvala, žene :)

    avatar

    04.03.2017. (00:40)    -   -   -   -  

  • usput

    A štitnjača?

    avatar

    04.03.2017. (07:34)    -   -   -   -  

  • Dijeta Mršavljenje Detox

    Bitno da se klik dogodio i da si krenula, samo furaj dalje! :)

    avatar

    04.03.2017. (13:12)    -   -   -   -  

  • Wee D'Ster

    Meni je izrazito pomoglo što volim povrće, pa većinu prehrane baziram na raznolikosti hrane biljnog podrijetla. Najveći izazov su mliječni proizvodi koje stvarno volim. Tu je pristup bio maknuti sve sa viškom kolesterola te se prebaciti na kefir, posni sir i plave sireve (umjereno!). Svinjetina je gotovo potpuno out, možda šnita dve prsuta tjedno i to je to. Ostalo meso može, ali radije riba u kombinaciji sa gljivama i porilukom ili mješanim grahoricama i žitaricama. Šalica nezaslađenog čaja uz obrok mnogo pomaže smanjiti volumen hrane. Krumpir isključivo kuhani, nikako pečeni. Putar je zamjenjen maslinovim uljem i kokosovim maslacem, ovisi jel pravim slano ili slatko. Jaja su još uvijek popriličan problem, iako sam izbacio žumance iz svega osim kolača. Kombinacije začina poput đumbira, curry-a i sl. u receptima dosta zavaraju mozak.

    Kad razmislim, i nije bilo toliko teško prebaciti se koliko sam mislio da će biti. Izgubiti 10kg u 2 mjeseca je bilo mnogo teže jer sam ljenguza. Dosta je pomoglo ljeto i vrućine od kojih nisam mogao disati, pa bi sjeo na bicikl ili lagano joggirao minimalno 3 dana u tjednu. Na koncu sam izgubio 16kg u 3 mjeseca i držao na razini do zime. Čak sam lagao da sam bolestan i tako izbjegao božićno prežderavanje.

    Krizni recept su mi gljive "sa žara", ali u tavi. Kad god je 1 u noći i nemogu izdržati složim tako nešto, zasitim se, a unesem minimum kalorija. Svaki tjedan imam vegeterijanski dan, a ponekad i dva.

    Sada me zima satrala i opet sam omlitavio i dobio 2kg nazad. Srećom kreće proljeće, pa time i vježbanje u prirodi.

    Mislim da je najbitnija raznolikost recepata i izrazita lakoća pripreme. Trenutno kuham do 3 obroka dnevno 5 dana u tjednu. Pravilo je da priprema niti jednog jela me nesmije držati uz dasku za rezanje ili štednjak više od 30min odjednom. Znaš to je najbolje? Svi oko mene su prihvatili izmjene u prehrani i oduševljeni su raznolikošću recepata.

    Ukoliko želiš, javi se ja fejs i dati ću ti svoju mini-zbirku osnovnih recepata koje pripremiš u max 30min i možeš mjenjati sastojke kako ti paše. Mrvicu je outdated jer sam dosta veliki improvizator i stalno se igram, al postavlja ok okvire za zdraviju prehranu.

    avatar

    06.03.2017. (11:16)    -   -   -   -  

  • Food Junkie

    @Wee D'Ster hvala na ovako opširnom i konstruktivnom komentaru. Jako mi se sviđa ovo pravilo i pripremi obroka do 30 minuta jer mi je nekad najveći problem u tome što predugo traje priprema nečega, a onda to pojedeš u pet minuta. Posebno mi je gnjavaža kuhanje onda kad je samo za mene, a traje dugo.
    Budući da već dugo nemam fb, možeš mi recepte poslati na call.me.food.junkie@gmail.com?

    avatar

    06.03.2017. (12:08)    -   -   -   -  

  • carpe.diem 007

    Drži se i ne odustaj. :)

    avatar

    06.03.2017. (14:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...