Komentari

iskrenitrol.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Iskreni trol

    A vi? Koliko se vi pravite sveti?!
    Jučer su svi jeli ribu. I onikojima se , kao, gadi. Pa sunce vam hebe, zar je grijeh jesi ju svaki dan, zar je potreban određeni datum da se jede riba.
    Ionako, naučila me baka, da nije grijeh metati u usta; nego je grijeg ono grdo kaj iz ustiju izađe van.

    avatar

    02.03.2017. (12:11)    -   -   -   -  

  • bezdušelijepa

    BItno je odreći se licemjerstva,ogovaranja,laganja i truditi se biti što bolji čovjek,materijalne stvari su manje važne.

    avatar

    02.03.2017. (12:24)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Slažem se s tobom, svaka ti je na mjestu!
    I ne, nisam jučer licemjerno jela ribu koju ne volim, kuhana tjestenina je bila moj izbor :), dosljedna sebi do kraja!
    Strašno me ljute svi ti "vjernici" koji od svojih mana rade predstave, Ničega se nisam odrekla u korizmi ne zato što nisam vjernica nego zato jer me srde sva ta isprazna glumatanja, pozdrav!
    Durica je napisala lijepu pjesmu o toj temi!

    avatar

    02.03.2017. (12:29)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Pa iskreno, ja se ničega nisam odrekla....sad što se svi ide odricati, e pa baš neću. Niti ne želim biti licemjerna tj. ateistica sam, pa skladu s tim neću se odricati ničega. Odricanje je tradicija, poštujem svačiju vjeru, no ne mogu shvatiti kao što kažeš, ne deklarativne kršćane koji žele biti "in". Odricanje je kršćanima nešto uzvišeno, a ne tek tako usputno... ;)

    avatar

    02.03.2017. (13:13)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    i dalje papam sve što papam i dalje radim sve što sam radila, ali ne samo u vrijeme korizme, već svaki dan odričem se nekih stvari koje mi čine negativno raspoloženje

    mistika vjere je za svakog posebna: vjeruje se ili se ne vjeruje, nema tu puno filozofije, onog koga vjera dodirne - svjedok je svog iskustva, koga ne dodirne - opet je svjedok svog neiskustva dodira sa vjerom

    "Nisu svi dodiri isti... neki dodiri te samo dodirnu, a neki ti objasne zašto živiš".

    Rumi

    Svatko ima svoje viđenje nekih životnih odabira, ne ulazim nikome u prostor vjere, a niti meni nitko ne ulazi, moja vjera je u tišini... u meni... i sa Isusom, a što će mi drugi svjedoci, osim mene i Njega?

    Boga spoznajemo tek u tišini svoje duše, zatvorenih očiju, u molitvi, u onim trenucima kad mental zatvara svoja vrata, a astral otvara ona bijela vrata predvorja naših duša i kad se susret odvija u tako divnoj mistici vjere, da to ne možemo nikakvim riječima opisati.

    avatar

    02.03.2017. (13:27)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    vjera i nauk o vjerovanju u nešto; za mene nisu iste stvari.

    @shadow; da, lijepo si opisala svoju vjeru

    @pozitivka ; i nemaš se čega ni zašto odricati. Nitko svoje (ne) vjerovanje nebi trebao mjeriti prema onome koliko se odrekao.

    @gurmanka; hvala na tipu; bila sam kod Durice. Je, baš je dobro napsiala.

    @bezdušice - eee da, svega navedenog se treba svakodnevno odricati.

    avatar

    02.03.2017. (13:34)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    hvala ti :)

    a čega ću se odreći u ovoj korizmi 2017., a čega se već nisam odrekla?
    odrekla sam se svega što sam imala, a ono što nemam - ne mogu se toga ni odreći.
    što mi znači imati, a što nemati?
    što mi znači biti, a što mi znači ne biti?
    odrekla sam se i odričem se nekih stvari u životu koje su do sad bile, ali više nisu, dokaz tome je promjena onog prekidača u glavi koji je bio postavljen na minus (-), a ja sam ga svjesno prebacila na plus (+), a dalje ćemo vidjeti... korak po korak, dan po dan

    avatar

    02.03.2017. (13:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    A to u konačnici baš zbunjuje, jer za Isusa knjige pišu da je uskrsnuo i uzašao na nebo ali također mu ni tijela nisu našli.
    -nisam shvatio ovu rečenicu. Možeš li napisati to nekako drugačije?

    avatar

    02.03.2017. (15:03)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    @jelen; zašto da ju napišem drugačije? Ne mogu napisati drugačije nego tako. Što vam nije jasno u tome da je meni zbunjujuće ( čitaj : asurdno ) to sa uskrsnućem. Tijelo ne može uskrsnuti, tako barem krsčanski nauk kaže. Usksnjuje samo duša. A gdje je onda tijelo završilo?! Ili je tijelo Uskrsnulo/ podiglo se iz stanja smrti ( kraj života ) pa otišlo, kuda?!

    avatar

    02.03.2017. (15:50)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zbunjujuće i apsurdno nisu sinonimi.

    Kršćanska teologija (isto kao i muslimanska) vjeruje u doslovno fizičko uskrsnuće svih mrtvih jednog dana u budućnosti. Znači radi se o njihovom teološkom nauku koji je formalno takav kakav je, ne samo o proizvoljnim narodnim vjerovanjima.

    Uzaći, odnosno ostvariti uzašašće znači transformirati se direktno iz grubotvarne tjelesne forme u neku bestjelesnu, recimo duhovnu, eteričnu ili kako će već tko to nazvati, no u svakom slučaju ne-materijalnu formu. Iz čega slijedi da ako je netko uzašao jasno da se tijelo te osobe ne može pronaći. Bilo bi apsurdno da netko uzađe, a tijelo ostane ležati na tlu :-))

    avatar

    02.03.2017. (16:17)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    Hvala Jelen, jednostavno pojasnjeno. Hvala na volji.

    avatar

    02.03.2017. (16:25)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nema na čemu! Inače podržavam tvoju kritiku na račun licemjernih pomodnih "isposnika", to sam trebao spomenuti, ali su mi pažnju više okupirale rečenice iz odlomaka 4, 5 i 6 :-P

    avatar

    02.03.2017. (18:07)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    Sve razmem, a sve kaj ste i napisali i znam, al eto, nekako treba i vlastito mišljenje upakirati a da time ne vrijedamo rude. Od tuda to moje nespretno sroceno "cuđenje"

    avatar

    02.03.2017. (18:36)    -   -   -   -  

  • Živa

    Svake godine kad me netko pita, ja velim: odrekla sam se odricanja. Briga me...

    avatar

    02.03.2017. (20:31)    -   -   -   -  

  • durica

    jedan od prvih postova koje sam napisala bio je baš o tom licemjerju odricanja u korizmi, i tada su me primjetili na " alternativi naslovnnice ", posvetili mi čitav post, i bila sam jako sretna zbog toga :), jednako i danas doživljavam to, samo mi se izričaj malo promijenil.

    avatar

    03.03.2017. (00:57)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    tvoj post čitam kao poslanje... Odricanje u korizmi i pitanje... što je to?... licemjerje?... sama riječ odricanje je motiv iznjedren iz osjećanja osjećaja ljubav, duhovno i moralno bogaćenje čovjeka

    kao i ova misao... Ako čovjek želi postati nešto, mora znati sebi postaviti granice, napisao je Hegel, jer svakom ljudskom umijeću i ostvarenju bilo kojeg cilja uvijek prethode trud, ustrajnost i nadasve odricanje iz ljubavi prema sebi i drugima...

    Korizma bi nas trebala učiniti boljim - da se ne odričemo čokolade zato što ona deblja, već zato da novac kojeg nismo potrošili na čokoladu damo onome kome treba. No, čini mi se da je korizma u nas postala pomodarstvo i zbog toga mi je jako žao - kaže psihologinja Mirjana Krizmanić

    ja ne volim i ne kupujem čokoladu, ne odrićem se... ali svima koje volim darujem ljubav, najuzvišeniju energiju iz koje je rođen svijet i mi u njemu... pa neka bude ljubav... :)

    avatar

    03.03.2017. (11:21)    -   -   -   -  

  • Iskreni trol

    Dinaja; upravo tako ...evo, još jednom ću cititati tvoj citati :

    " No, čini mi se da je korizma u nas postala pomodarstvo i zbog toga mi je jako žao - kaže psihologinja Mirjana Krizmanić" jer to je sukus i bit onoga što i sama smatram.
    Meni osobno, korizma ništa ne znači no izuzetno me rastužuje kada svakodnevno u svojoj okolini gledam ljude koji traže neki smisao u besmislicama; i to samo zato što okolina tako " naređuje"

    I da, neka bude ljubav!!! Divno si to rekla.

    avatar

    03.03.2017. (11:29)    -   -   -   -  

  • lady rugalica

    Ne postim, nisam bez grijeha, ne mrzim, nisam ljubomorna, živim svoj život i puštam druge da žive svoj.

    avatar

    03.03.2017. (13:44)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ha..Trolica.. imaš Ti praf.. Evo ja za primer.. ne postim.. ščera i denes sam si narezal špeka i klobasicu za gablec.. ničeg se nis odrekel.. zapraf..jesam.. mladosti.. jebal ga vrag.. nejdem na spoved jer to kaj bi ja imal za spovediti nebi nit pes z maslom progutal..ha .. drugač pa.. čim meni koji uzkrsli pošila ajnzec kartu z raja.. ja bum mam prešel v fratre.. nejdem v cirkvu.. samo na svadbe i krštenja jer je posle ujhaj.. Bogeka poštivam spodi svojega krova.. poštivam našu vjeru i blagdane.. to nemre nikom škodit.. Takšni sam kakšni jesam.. jer je i Bog Mojsiju rekel.. Ja sam onaj koji jesam.. dakle ja Mekon sam na sliku i priliku.. Serbus ....

    avatar

    03.03.2017. (17:30)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    ja se slažem se lady rugalico i ljepo Ti rekla Tvoja baka...Pozdrav Tebi:))

    avatar

    03.03.2017. (18:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...